Letem kulturním čarosvětem VII. – letní koncertování

| Vydáno:

Milí fanoušci kultury a kulturního vzdělávání! Dnes mám dobrou zprávu pro všechny milovníky hudby. Léto je přeci jen čas vybízející k tomu, abychom trávili volné chvíle na koncertech či festivalech pod širým nebem. A já mám pro vás další tip na to, jak strávit příjemný večer. A ne jen jeden!

Nevím, jak to máte vy, ale mých zamilovaných scén z filmů o chlapci, který přežil, by se daly vybrat stovky. A mezi ně patří i chvíle, kdy obyvatele hradu vítá sbor společně tvořený studenty a žabkami. Možná si ani nedovedete představit, jaká to musí být nádhera poslouchat krásné hlásky společně s melodickým kvákáním žab. A právě tohle je zážitek, na který bych vás ráda pozvala.

(zdroj: zde)

U jezera v Godrikově dole totiž uskuteční hned několik koncertů pořádaných KUŠem (tedy Kouzelnickou Uměleckou Školou, jak jistě mnozí z vás víte) ve spolupráci s AKMU (Akademií Kouzelnických Múzických Umění). Pokud tedy najdete ve svém prázdninovém programu mezírku zrovna v některý sprnový čtvrtek večer, pak si od 18.00 hodin můžete přijít poslechnout přibližně hodinu trvající koncertní představení. Každý týden je v plánu jiný repertoár písní a skladeb. Také se vystřídají různé sbory složené ze studentů zpěvu i dalších hudebních oborů jednotlivých ročníků. A co víc! Ani na jednom z koncertů nebudou chybět slibované žabky a žabáci.

Pro tento článek jsem nakoukla do zákulisí a přihlížela generální zkoušce před prvním koncertem, který se uskuteční, jak již možná tušíte, první srpnový čtvrtek. Repertoár je nabitý nejzajímavějšími písněmi a skladbami posledních 5 let. Žabky nádherně doprovází sbor složený z více než 25 studentů a studentek prvních a druhých ročníků umělecké školy. A to, co dodá šmrnc celému koncertu, je vybrané místo u jezera. Krom úžasné akustiky se můžete těšit na krásné dotváření celé scény s žabkami.

(zdroj: zde)

Dirigent vystupujících souborů, známý profesor AKMU pan Orcalius Drozd vás společně se všemi sbory zve slovy:

“Vážení milovníci hudby. Věříme, že si najdete čas a dorazíte na našich pět koncertů U jezera. První koncert se nese v duchu moderny. Čekají na vás nejkrásnější písně ztvárněné tak, jak jste je ještě neslyšeli. Jistě vás potěší i fakt, že po celou dobu koncertu bude k dispozici i stánek s máslovým ležákem a dalším drobným občerstvením. Vstupné je dobrovolné, protože to, co nás těší nejvíce, je vaše přítomnost. Těšíme se na každý jeden koncert. Přijďte si je užít s námi!”

Tak co vy na to? Najdete si chvíli na nezapomenutelný zážitek? Vezměte tedy své partnery, rodiče nebo kamarády, nezapomeňte deky na posezení a pojďte společně s námi trávit krásné večery v přírodě za zvuku zpěvu a kvákání. Sejdeme se u jezera!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *