Stezkou čarodějů 2 – Nové dobrodružství volá!

| Vydáno:
Milí naši čtenáři, vzpomínáte si na loňské léto a na tehdejší dobrodružné putování „Stezkou čarodějů“? Pokud ne, nevadí. Letos je před vámi totiž stezka úplně nová a neprošlapaná. Tedy pokud se odvážíte udělat první krok k místům ukrytým daleko za obzorem…

Už dávno jsme si zvykli na bezpečné chodby našeho hradu, takže si jen málokdy vzpomeneme na hrdiny kouzelnického světa, kteří vyráželi na zkušenou do neznámých krajin, aby se mnohému naučili. Jen díky takovým činům známe četné kouzelné tvory, jen díky takovým odvážlivcům, kteří neseděli doma, známe cenné magické ingredience či rostliny.

Máte chuť být trochu jako tito hrdinové dávných časů? Nic není překážkou. Ani váš věk, ani kolejní příslušnost, ani kouzelnický um. Stačí jen odhodlání vydat se na cestu mimo bezpečí „domova“ a chytit příležitost za klobouk!

 

CO MUSÍTE ZNÁT
aneb
Trocha pravidel nikoho nezabije
(nebo možná jen trošičku)

Kdo už zažil první ročník Stezkou čarodějů, pravidla určitě zná – zůstávají totiž úplně stejná jako vloni.

1. Stezkou čarodějů je kouzelnické dobrodružné klání, které vzniklo na počest generací kouzelníků, kteří procestovali svět křížem krážem, vykonali mnohá dobrodiní a získali cenné zkušenosti do universa naší vzdělanosti.

2. Cestovat budete pod přezdívkou dobrodruha, kterou si sami určíte. Pouze hlavní organizátor Stezkou čarodějů bude znát i vaše pravé jméno (aby bylo možné v závěru sečíst ztráty na kouzelnické hradní populaci a přeživším rozdělit případné odměny). Tuto přezdívku byste neměli prozrazovat ani svým nejbližším, nechcete-li riskovat vyloučení z tohoto dobrodružného putování.

3. Na cestě vás čekají 4 různá zastavení. Abyste mohli dojít k tajemnému cíli (potažmo k odměně, jež se tu možná ukrývá), musíte projít minimálně třemi z nich. To znamená, že přidat se k odvážlivcům je možné nyní, na první zastávce, popřípadě na druhém zastavení, zde ale musíte počítat s tím, že jiní mohou mít už slušný náskok. (Stručně řečeno, přihlásit se můžete POUZE do 10. srpna, během prvních dvou zastavení.)

4. Na každém zastavení na vás čeká překážka, kterou je nutno překonat, abyste se dostali k pokynům, co je třeba v daném místě vykonat. Znáte to, šlechetná slova jsou důležitá, hrdinské činy však ještě více! Překážku ve formě nějakého rébusu vždy najdete v článku Denního věštce, tajným heslem začarované pokyny pak na místě, kam vás přímo z článku nasměrujeme.

5. Vaše hrdinské činy bude posuzovat přísná porota dobrodruhů na slovo i činy vzatých. Díky přezdívce dobrodruha, jež bude porotě známa, je čistě na vás, v jakém světle se ukážete – hradní renomé obyvatele Hogwarts si s sebou neponesete.

6. Během celého putování můžete kontaktovat hlavního organizátora na adrese stezkoucarodeju@seznam.cz s jakýmkoli dotazem. Dotazy a názory můžete samozřejmě psát i zde v komentáři, pokud se tím nenaruší utajení vaší identity, aby zde nebyla odhalena ta dobrodružná.

Vše potřebné už víte. Zbývá jediné, seznámit se s první překážkou na vaší cestě.


1. VÝZVA – ZA OBZOREM

Většina cest začíná tím, že se zahledíme kamsi do dálek, za obzor, kam už naše oči nedohlédnou. A právě tím začnete i vy. Nejdříve se však budete muset zakoukat do dílků záludné skládanky, která prověří vaše odhodlání. Odměnou vám bude heslo k odpečetění prvního svitku s pokyny.
Skládanka je buď online (někdy ale kouzelný krb nefunguje), nebo ve formátu exe, nemusíte se ale bát, je prověřena bezpečnostními kouzly a nijak vám neuškodí.

Skládanka (online)

Skládanka (exe)

Tatáž skládanka opatřená balicím kouzlem (zip)


CESTU K PRVNÍ VÝZVĚ NAJDETE ZDE


Přejeme vám hodně zábavy, odhodlání a také vynalézavosti, kterou určitě budete při putování Stezkou čarodějů potřebovat. První část putování končí 31. července.

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *