Škrkní mračno ohrožuje celosvětové klima!

| Vydáno:

Snad každý kouzelník je zná – škrkny, zákeřná a ničící zvířata. Jen málokomu ještě neuškodily, a pokud se někdo takový najde, jistě ho v blízké době čeká nové nemilé překvapení.

Dle nových průzkumů však škrkny neohrožují pouze kouzelnické prostředí. Jejich nebývalé rozmnožení způsobilo i nezvyklé výkyvy počasí…


Kouzelnická populace si těchto zvláštností možná nevšimla, neboť snad každá domácnost disponuje okny se zabudovaným měničem počasí. Mudlové však tyto vymoženosti nemají a počasí jim dělá těžkou hlavu.

V říjnu se objevily silné sněhové přeháňky, které způsobily kalamitu rozsáhlých území. Následovalo nezvyklé oteplení, díky kterému na začátku prosince stačilo nosit podzimní kabáty a tyto výkyvy se v nepravidelných intervalech opakovaly.

Tyto šílené výstřelky počasí zaujaly i kouzelnické odborníky, kteří se zprvu obávali, zdali není důvodem nějaké silně nepovedené kouzlo. Jejich obavy byly sice zažehnány, ale zjištění bylo o to horší.

Největší světová kolonie škrken na Baleárech dosáhla takového přemnožení, že se v září její část rozhodla odsunout jinam. Při jednom z tamních silných větrů se jím nechaly pochytat a v nynější době krouží v ovzduší. Žádný vědec si není jistý, kde a kdy přistanou, avšak pohroma to bude v každém případě.

Už teď škrkny způsobují přesuny tlakových výší a níží, stejně jako nebývalé míchání počasí. Způsob, jakým to dělají, je prozatím zcela nejistý, avšak dokázaly bez problémů přesunout středomořské klima až na území České republiky. Mudlovské ministerstvo již apelovalo na kouzelníky, že by se věc měla vyřešit, neboť veřejnost pomalu propadá panice.

V celé věci se rozjelo široké pátrání, které ale prozatím nemělo pražádný výsledek. Baleárské ministerstvo kouzel popírá jakoukoli vinu a dokonce se snaží popřít existenci samotných škrken. V dokumentaci o chovu baleárské kolonie je mnoho nejasností, které nikdo nechce vysvětlit. Odborníci se v těchto dnech snaží alespoň nalézt vhodnou lokaci, kam by mohli škrkny nalákat. Než však nějakou najdou, škrkny budou moct volně poletovat po světě a ohrožovat celosvětové klima. Přitom nikdo neví jistě, jestli jejich změny nejsou nenávratné…

Co tedy říci na závěr?

Musíme doufat, že naše Ministerstvo se k věci jednoznačně vyjádří a dostaneme i pokyny, jak se zachovat v případě další škrkní migrace.
Prozatím bych doporučila vydat se co nejdříve ven a užívat si sníh, neboť hrozí, že se ho už příště nedočkáme…

Komentáře

  1. – Nesvádějte všechno na škrkničky, ony nejsou tak zlé. Já je mám rád! (Hlavně připravené podle receptů madam Angely.)

  2. škrkny – sú síce milé, ale ostáva pravdou, že spôsobujú rôzne nepríjemnosti… Som ochotná veriť, že majú vplyv aj na tieto nepredvídané zmeny počasia.

    Aj keď ktovie, možno sa zase ministerstvo len pokúša ututlať niečo …

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *