Madam Laskavá laskavě promine

| Vydáno:

V našem pravidelném seriálu výstřelů z Canonu jsme se dnes zaměřili na madam Petulu Laskavou, neboť nám její osoba přijde podezřelá již od vůbec prvního kontaktu s osazenstvem hradu.


Poprvé jsem ji uviděl, když se vesele houpala na lustru a přitom cosi halekala na celou Velkou síň. Její projev nebyl příliš kulturní, přišlo mi, že jsem spíš v džungli než ve škole, ostatně její mohutný řev: „Uáá uáá“ to jen dokazoval. Proto jsem si ihned tuto osobu zapsal do bonzbločku a začal o ní zjišťovat závažné info. Dozvěděl jsem se tak například, že učí Kouzelnickou první pomoc, leč u Munga vůbec netušili, o koho se jedná. Není u nich vedena ani jako pacient, ani jako lékouzelník. To mě zarazilo, neboť u Munga je v kartotéce skoro každý, minimálně kvůli povinnému očkování proti velmi nebezpečné Salazarově chřipce. Petula Laskavá ale na žádném seznamu nebyla!
Tu mě má novinářská intuice zavedla správným směrem. Houpání na lustru, pokřik jako v džungli, nadměrná spotřeba banánů… Proto jsem ihned zavítal do nedalekého zvěrolékouzelnického salonu, kde mi o tomto tvoru ochotně povykládali. Prý se jedná o speciálně vycvičenou a socializovanou opici z Jižní Ameriky. Pln dojmů jsem se vrátil do hradu a chtěl se na vše zeptat madam Laskavé sám, ale ta zrovna neměla čas, neboť vybírala panu Glowrovi blechy z kožichu a rovnou je i svačila.

Těšte se na další výstřel z Canonu kolegyně Fabulantové.

Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelil z Canonu:

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *