Nováčkové a jejich (ne)originální jména

| Vydáno:

Byla otevřena registrace! Brány našeho hradu se otevřely pro vzdělání chtivé studenty. Jako obvykle jich vůbec není málo. Najdou se mezi nimi budoucí primusové a prefekti? Těžko říct. Ovšem co můžeme posoudit spolehlivě, je originalita jmen.


Vypadá to, že letos bude opět ve velké módě příjmení Cullen či Swan, s obměněnými jmény. Isabella, Bella… Kde jsou ty časy, kdy jeden z největších klanů nesl jméno Thermopolis.
Na jména z populárních knížek (ano, přiznávám se… i mé příjmení je z knihy, přesto ale Ellesmerův ostrov existuje…), která se objevují každý rok, jsme si již zvykli. Důkazem je třeba nebelvírská studentka Elbereth Gilthoniel, která svůj Středozemský původ nezapře.
I letos už jsem zahlédla jméno Nannerl de Narsil, který pochází asi ze stejného kraje jako Elbereth (Narsil, meč Elendila).
Bohužel, kromě zmíněných jmen se každoročně vyskytují i taková, nad kterými zůstává rozum stát. Při jejich čtení máte pochybnosti o tom, zda nováček vůbec četl podmínky zápisu do naší školy. Hermiona Grandger a Henrik Polfer (že by nějaká severská verze?) znějí opravdu velmi originálně.

V diskuzi u hradu zatím zaznívají různé výhružky nynějších studentů, kdyby se někdo čirou náhodou odvážil kopírovat jejich jméno. Snad nebude důvod k tomu, aby byly tyto výhružky naplněny.

Existují i návrhy na jména, které by si nováčkové mohli zvolit. Namátkou například: Fernet Stock, Metaxa Goerg, Baileys Mintová, Tullamore Becherov, Tutan Chamon, Hal Ogen, Makro Molekul, Karb Onát nebo Medvěd Yogi? Možností je dost. Nováčci by se měli nad výběrem vážně zamyslet.

Pokud by vás zajímalo, jaké je nejčastější jméno na hradě, tak odpověď zní: Anne (a další odvozeniny), které nosí šest dívek. Následují Isabell (jejichž počet pravděpodobně vzroste), Jane, Susan a Emma (vše 4x).

Na konec bych si dovolila otázku. Myslíte si, že někdo trumfne originalitu jména loňské uchazečky, jejíž jméno znělo Palačinka Med Džemová?

Komentáře

  1. – Palačinka bylo skvělé jméno 🙂 Ale myslím, že mé Šunčička Slint Ham Kous je lepší 😀

  2. – Chtěl bych ospravedlnit jméno Henrik Polfer, což je můj bratr. Vůbec neměl v úmyslu jméno jakkoliv podobné HP a svoje jméno vybíral z finskýho kalendáře. Momentálně se vzteká a sprostě nadává za mnou v pokoji.

  3. – Já si myslím, že Henrik není až tak děsně podobné, že by to bilo do očí, hlavně, jestli napsal smysluplnou esej..

  4. – Esej myslim napsal docela dobrou, ale měli divný a zadání: „Já a moe kouzelné já“ .To já měl myslim „Já a moje kouzelná hůlka“ 🙂

  5. – Nejsem jediná, koho jméno Henrik Polfer zarazilo. Slyšela jsem i více reakcí. Ale však se uvidí, jak to přijme širší veřejnost.

  6. – Jo, já vim, že se o tom spousta lidí dohadovalo…Ale tak jestli má esej dobrou, tak to by vedení mohlo skousnout, já ho chtěl jenom obhájit. Ale to je tak naposled, od doby, co se do školy dostane, ho už budu jenom prudit 🙂

  7. Docela vážně – uvažuju o tom, že začnu cítit dotčena. Víte jak člověk dopadne, když si poctivě vymslí jméno..a pak si přečte takouvou pochybnou knihu…a málem ho raní mrtvice?

  8. – Lidi, já bych ty jména tak nehrotila… Uvidíme, co na bratra řekne pan ředitel, a Isí, ber to s klidem, i Reneé Carlise má s touhle „mánií“ problém… Je to jen článek, a stmívání je jen kniha/film, však ono to za pár let zase utichne 😀

  9. nováčkův příspěvek 🙂 – Já bych si takové jméno klidně dala, ale problém je „Hej Palačinko/Šunčičko/Marshmellow!“ nebo „pane, šunčičko už jste odevzdal domácí úkol?“ po případě „á, takže marshmellow, uděluji vám školní trest, budete až do smrti třídit marshmellow na bílé a růžové a nepodvádět“. xD jó asi zůstanu u Katelyn 🙂

    1. Re: nováčkův příspěvek 🙂 – Tak tomu říkám trest 😀 Jestli jednou obléknu fialovou, dám si ho mezi oblíbené školní tresty bez ohledu na jméno:D

  10. – No toto, takhle mi pyrovatět a ničit šunčičku 😀 Já bych spíše dala za trest krájet přesně 2mm plátky šunčičky, potírat je stejně velkou vrstvou sýru, zatáčet do spiránky, tu nakrájet na 1cm široké kolečka a krmit jimi slečnu Noxy 😀

  11. – Ráda bych podotkla, že tohle jméno se mnou už cítí dlouho. Ano minulý rok jsem se hlásila, ale bylo jíž pozdě. Esej jsem měla podle mého mínění docela dobrou, ale odeslala jsem přihlášku až po datu registrace:)
    Dnes jsem velmi štastná, že můžu navštěvovat tuto školu a doufám, že pro svou budoucí kolej budu přínosem:-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *