Ticho v Prasinkách?

| Vydáno:

Už delší dobu se tam nic neděje…

V Prasinkách je zábava, to každý víme a máme s tím zkušenosti. Ovšem je-li tomu tak, proč je v Prasinkách najednou takové ticho? Když jsem naposledy procházela Prasinkami, ulice zely prázdnotou a vše bylo omšelé nebo zavřené. Co se zatím skrývá? To už si snad nikdo nechce zahrát partii Řachavého Petra? U Dobyté věže to taky nevypadá nijak růžově. Nikdo tam nechodí.

Silácký ring je na tom o něco líp, ale ani on to nemá lehké. Výprava do Zakázaného lesa se neuskutečnila snad celou věčnost. Obchod, kde prodávají čaroku, nemá skoro žádné zákazníky. Když jsem se zeptala, proč je to tady tak pusté, prodavačka jen pokrčila rameny a znuděně se odvrátila. Jako by snad všichni měli špatnou náladu.

Jen pan Paštička nadšeně fotografuje, nebo spíš fotografoval, modely do soutěže o pytel. Ďáblova jáma ztratila své nadšené badatele, co se honili za pokladem, a zůstali jen opravdu ti nejvytrvalejší. U Tří košťat je to potom úplná katastrofa. Rosmerta mi sdělila, že k ní už nikdo nechodí. Stolky byly převrácené a sklenice od prachu. Starý máslový ležák ležel rozlitý na podlaze. Rosmerta si povzdechla a řekla, že hostinec už v takovém stavu dlouho nevydrží. Kdo by se taky divil…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *