Úpadek kolejních časopisů!

| Vydáno:

Corvinus Declaratio, Hadí král, Lví Tlapou a Žlutý Trimeles.

Čtveřice časopisů, o které se starají jednotlivé koleje a publikují v nich převážně jen sami studenti. V poslední době ale jejich aktivita upadá.

Proč tomu tak je?


Když si pročtete poslední vydání kolejních plátků, zjistíte, že některé se prakticky ani už nevydávají. V současnosti je nejčtenější Žlutý Trimeles, který pravidelně vydává nové články a má velice dobrou propagaci. Jeho redaktorky, zejména Lucy Koralka, neúnavně rozdávají jeho nová vydání nejen ve Velké síni, ale i před hradem.
Na nedostatečnou propagaci poté doplácí Hadí král, který je sice také stále aktivní, ale nedosahuje takové čtenosti jako právě Trimeles. Je to škoda, protože Hadí král přináší aktuální články, které by si určitě zasloužily pozornost studenstva.
Corvinus Declaratio naposledy vydal sérii článků, které se vztahovaly k Vánocům. Corvinus se opravdu zabývá spíše kolejními záležitostmi. Otiskuje i reportáže z kolejních oslav. Nevydává články postupně, ale vždy déle chystá jedno vydání. Není to jeden z důvodů menšího počtu čtenářů?
Poslední zůstává kolejní časopis Nebelvíru – Lví Tlapou, jehož aktivita v posledních týdnech zcela zamrzla. Poslední vydaný článek se datuje na konec listopadu.

Otázkou tedy zůstává, proč nejsou kolejní časopisy schopny konkurovat Dennímu věštci? Jedna z možných odpovědí zní: peníze.
Koleje nemohou konkurovat platům redaktorů DV. I občasný redaktor za jeden článek dostává až 15 srpců (stálý redaktor až 25), zatímco průměrný plat redaktora kolejních časopisů je kolem 10-ti srpců. Pro mnohé studenty už to je velký důvod k zamyšlení. Pokud si chtějí zaplatit větší množství předmětů, nebo jenom nakoupit oblečení, je práce v Denním věštci výhodnější.
Přesto je ale stále dost redaktorů, kteří zvládají psát články pro obě periodika (jak pro kolejní časopis tak i pro DV), případně takových, pro které je důležitější kolej než peníze.
Ke kterým patříte vy?

Komentáře

  1. – navhujem lepší napid článku – aktivity kolejných časopisov upadajú, ale Žltý Trimeles vedie 😀 😀

    1. Re: – však počkejme, Havraspár ani v tomto ohledu nehodlá být tolik pozadu 🙂
      věřím, že se brzy dočkáte překvapení 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *