Fialovění ve Velké síni

| Vydáno:

Bylo to poměrně normální odpoledne ve Velké síni – studenti tlachali a s kručícími žaludky očekávali oběd. Jak to tak ale bývá, pohoda brzy skončila. Do síně přijela vážená madam Angela Grey-Slytherin a všechny o tom zpravila hlasitým zvoláním „Pozór, jedu!“ A tak to všechno začalo.

Studenti se okamžitě rozutekli do všech světových stran a několik jich skočilo i pod stůl. A tak se to tentokrát obešlo bez zranění – inu, skoro. Nebelvírská studentka, slečna Mintaka Orionis, nebyla dost rychlá a vozík jí najel na nohu. Ale zůstala věrná své koleji a ve své statečnosti ani jednou nezaúpěla bolestí, pouze suše konstatovala fakt, že jí madam Angela „stojí“ na noze. Tento mírný exces se naštěstí obešel bez dalších komentářů. V tu chvíli nás ovšem čekalo mnohem více, než jen další ohrožování studentů – přiznejme si, že toto téma je na článek už trochu ohrané. Jak jsme se ale záhy dozvěděli, měla před našima očima zfialovět již jmenovaná slečna Orionis, což bylo věcí nevídanou, zato velice vítanou. Shlukli jsme se tedy ve Velké síni a přihlíželi, co se bude dít.

Madam Angela (mimochodem nelze nepoznamenat, že se její stav viditelně lepší, což nás všechny opravdu těší. Dokonce si pořídila na jaro krásné nové střevíčky a slušivou kabelku) poručila slečně Orionis, aby chvíli postála, vyndala hůlku a chystala se pronést kouzelnou formuli na přeměnu. Slečna Mintaka již v tuto chvíli dávala najevo jisté obavy – přeci jen madam Angela stále ještě není zcela zdravotně způsobilá. Navíc madam Betelgeuse Orionis veřejně přiznala, že když se přeměna nepovede, jako se tomu stalo u ní, je velice bolestivá. Všichni jsme s napětím čekali, co se bude dít, a svorně jsme se báli o zdraví slečny Mintaky.

Pak madam Angela zakouzlila a… nic se nestalo. Považte si, vážení, kouzlo nefungovalo! A samozřejmě se to neobešlo bez uštěpačných poznámek přítomných. Pan profesor Kilahim si na tu podívanou dokonce vykouzlil slaný popcorn a ani se nesnažil skrýt královské pobavení.

Přišel na řadu nový pokus. Tentokrát madam Angela vyzvala slečnu Mintaku, aby jí podala ruku – Tak se prý bude moct lépe soustředit. Stalo se tak a byla pronesena další kouzelná formule. A náhle přímo před našima očima slečna Mintaka zfialověla. Všichni propukli v jásot, který je však rychle přešel. Madam Angela provedla opravdu nepěkný úskok, když pomocí přímého kontaktu se slečnou Orionis přeměnila její hábit obratem v zelený. Mintaka Orionis jakožto zmijozelská studentka! Skandál!

„Rozhodla jsem se, že váš potenciál v získávání bodů by bylo lepší využít pro Zmijozel, aby v příštím roce získal školní pohár. Ve sborovně už máme Orionise dva…“ okomentovala to madam Angela – avšak nyní těžko říct, zda-li to byla jen kouzelnická chyba nevidomé profesorky, nebo doopravdy šlo o lest. Nicméně to madam Angela celé mistrně uhrála slovy:
„Slečno Orionis, složte prosím přísahu, že budete pro svou kolej pilně sbírat body, Salazar je Vám svědkem.“
Načež slečna Orionis reagovala slovy:
„Přísahám, že si to s madam Angelou vyřídím, hned jak mě přejde šok!“
Všichni se opravdu bavili, s výjimkou madam Betelgeuse, která byla z celého dění značně nervózní. Zato pan profesor Kilahim byl v sedmém nebi, což dokázal hláškou, dovolte mi citovat:
„Foto provedeno! Prodám za 10 galeonů!“


Důkazná fotografie

Nakonec přeci jen pronesla madam Angela správnou formuli a přeměnila slečnu Mintaku v profesorku. Konečně!
„No jo… jsem viděla, že nechcete přísahat, to byste byla Zmijozelu na nic… to si vás raději vemu k sobě…“ okomentovala tu změnu madam Angela.

Všichni Orionisovi si zajisté zhluboka oddechli a začaly gratulace. Fialovění tedy nakonec dobře dopadlo, a to i přes počáteční šok madam Mintaky, že jí zmizelo tělo. Tělo se však brzy zase našlo a vše mělo šťastný konec.


Nově jmenovaná profesorka Mintaka Orionis

Ráda bych tedy také prostřednictvím Denního věštce madam Mintace Orionis pogratulovala k zfialovění!

Komentáře

  1. No tedy, a já u toho nebyla:( – Tento nádherný článek mi však celou událost tak sugestivně přiblížil, že mám pocit, jako bych vše viděla na vlastní oči.

  2. – Ona byla i žlutá? 😀 Stydím se, to mi nějak uniklo…
    Prvačka neplatila deset galeonů, jako správná novinářka má kouzlofoťák a bonzbloček vždy po ruce x)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *