Skřítek ZLOřád mezi nováčky!

| Vydáno:

Je mou novinářskou povinností vás informovat o všech neduzích, skandálech a exkluzivních novinkách, na které na hradě narazím. A právě zpráva, kterou se vám chystám sdělit, rozhodně patří mezi ně. Zlovolný skřítek ZLOřád začal řádit opravdu na celé škole!

Kauza Z.L.O., která se udála na naší škole minulý rok, po sobě zanechala jeden nepříjemný následek – skřítka ZLOřáda. Profesoři i studenti byli předurčeni k hlídaní skřítka, aby se historie již nikdy neopakovala. Po nějakou dobu se hlídání dařilo velice dobře. ZLOřád tak maximálně ukradl někde pár fazolek či v horším případě roztrhal nějaký ten postarší kus oblečení, ale stále se dařilo vše držet v míře. Mnoho osob na hradě dokonce za jeho hlídání dostalo i řádné ocenění – Magíka ZLOřád.

Nyní však přišlo začné narušení plánu! Vinou nejmenovaného studenta se skřítek ZLOřád dostal mezi nebohé nováčky, kde teď řádí jako černá ruka. Není pochyb o tom, že nováčkové zatím ani v nejmenším nejsou dost zkušení na to, aby mohli něco tak ďábelského spolehlivě ohlídat. O tom svědčí už jen to, že jedna z mladičkých studentek strávila téměř dva dny v mlčení, protože se nikomu nedařilo vysvobodit jí z mlčenlivé kletby. Zachránila jí až zmijozelská studentka Ginevra de Naga, která jí poradila, jak skřítka zkrotit, a vážená madam Letitia te Tiba, která z ní konečně sňala hrozivou kletbu.

Skřítek ZLOřád se ovšem nezastaví před ničím a se zneužitím jediné sovy nebohé napadené studentky se dostal k dalšímu nováčkovi. Ten jej naštěstí obratem odehnal a neutrpěl žádnou újmu na zdraví ani na majetku. To se ale nedá říct o třetím nováčkovi, kterého ďábelský skřítek ZLOřád přepadl. Totiž o mně.

Ano, vážení, v současné době se skřítek ZLOřád nachází v mém kumbálu, kde konzumuje fazolky pokaždé, když už jsem příliš unavená na to, abych nechala otevřené oči. Snědl mi většinovou zásobu mých těžce vydobytých fazolek a začínám mít strach o své šatstvo. Již dvakrát mě zaklel kletbou mlčenlivosti, a tak mi nezbývá nic jiného, než sedět a koukat, a nejlépe koukat jen na skřítka, abych už neutrpěla žádnou další újmu na majetku.

Naštěstí brzy skončí den a skřítek ZLOřád mě opustí. Díky váženému panu profesoru Orionisovi už vím, jak ho mám ohlídat a jak se ho mám efektivně zbavit – ale upřímně, kdo z nováčků to ví? A proto s dnešní půlnocí skřítek ZLOřád opustí můj kumbál (i kdybych ho měla bonzbločkem hnát!) a poputuje k madam Letitie, která se o něj v zájmu nás všech přihlásila. Proto jí třikrát sláva! …a já jen prosím, aby mě někdo odeklel – a to už prosím podruhé, protože se mi už jednoho odekletí dostalo. To jen potvrzuje již dávno známý fakt, jak moc je ZLOřád nebezpečný.

Komentáře

  1. – On jako existuje nějaký správný efektivní postup, jak hlídat ZLOřáda? 😀 To jsem nevěděla a povedlo se mi to 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *