Sfialovenie je teraz v kurze!

| Vydáno:

V poslednom čase náš hrad zachvátila vlna fialovenia študentov. Študenti, ktorí dokončili OVCE, odhodili svoju školskú uniformu a namiesto toho sa obliekli do profesorských alebo zamestnaneckých habitov. Toto fialovenie sprevádzal aj obrovský plač a žiaľ spolužiakov, ktorí sa museli rozlúčiť so svojimi bývalými spolužiakmi.

Aj mrzimorská študentka madam Sirael de Gevaudan zahodila školskú uniformu a dnes pracuje ako pracovníčka na PU. Bola to práve ona, ktorá navrhla a ušila jedinečnú čiapočku DV! Rozhodla som sa Sirael exkluzívne pre vás vyspovedať.

Podarilo sa mi madam Sirael nájsť zapadnutú medzi regálmi obchodu Madam Malkinovej a neváhala som ju požiadať o rozhovor.

+ Ozvalo sa veľké buch, bum… madam Sirael položila na zem škatuľu a so záujmom sa na mňa pozrela. +

Prečo ste sa rozhodli sfialovieť? Nudil vás už študentský život (snáď som nenudila ja :D)?

Nene, nenudil, ani v nejmenším. I když to trochu souvisí s tím, že s koncem hogwartského školního roku jsem pravidelně dost vážně nestíhala, tak doufám že teď už ten problém mít nebudu. 😀 Tu nabídku jsem nejdřív spíš odmítla, ale pak jsem měla sen o jakémsi záhadném monstrózním pixelovém projektu a pojala jsem ten sen jako věštecký … A tady mě máte. 😀

Bude ti chýbať študentský život? Ukoly, semináre?

Bude, bude. Zrovna dnes ráno jsem říkala madam Wynne, že mi bude chybět, že nebudu moct nakukovat do jejích tříd. A bude mi moc chybět mrzimorská společenská místnost a ta záplava žluté. Fialová je přece jenom taková … usedlejší. 😀

Zaspomínajte si na študentský život a prezraďte nám, aké najväčšie šibalstvo, neplechu ste ako študent vyviedli?

Neplechu? Já? Já jsem byla vždycky hodná … no, snad až na občasné rušení nočního klidu ve společnosti jedné nejmenované zmijozelské studentky. :-)))

Prečo ste si vybrali práve prácu ako pracovníčka PU? Čo je náplňou vašej práce?

Jé! Vybrala! Já jsem hrozně poctěná, že si práce na PU vybrala mě! 😀 Už jako studentka jsem byla párkrát požádána panem Werewolfem o nějaký ten pixelový obrázek, takže teď jsem pouze oficiálně přijatá do týmu.
Co teda vlastně budu dělat, hm? Na to se mě ptají lidi často, a já vždycky říkám, že všechno kromě oblečení. Ale jak tak pozoruju, moc lidí si asi moc nedokáže představit, co to teda je 😀 Tak tedy konkrétně: Například některé ingredience v obchodě Slug & Jiggers. Nebo kdysi dávno skřítky Sedmibojaříčky, jestli si na ně vzpomínáte. Nebo ty škrkny, co tu chvíli pobíhaly. Nebo páně Orionisovu čapku z výtisku DV. Nebo pár věcí, které se zatím neobjevily. Prostě co je potřeba a co si kdo vymyslí.

Ako ste si zvykli na život zamestnanca? Aké výhody prináša tento post?

Haha, zatím nezvykla. Přece jenom pět let v jedné úloze je dlouho a na druhém břehu je to úplně jinačí. Jsem trochu zmatená z toho, kam všude najednou smím a kam už nesmím. Jaké výhody? To nevím … pravidelný plat? 😀

Aké máte plány do budúcnosti?

Jen jeden. Je to spíš takové předsevzetí než plán, protože já moc plánovat neumím. Splnit všechno, co splnit mám, jak nejlépe to půjde, a pokud možno se pořád zlepšovat.


Madam Sirael, ďakujem vám pekne, že ste si na mňa našli čas .-) Ale ja si fakt nezvyknem, že už musím vykať 😀

Komentáře

  1. Veru, fialovie nám to… – Tiež mi je ľúto za našimi slniečkami… Ale kariera je kariera.

    Tak Siraelke želám všetko dobré do dospelého života 🙂

    Mimochodom – máme nového korektora na slovenčinu?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *