Zimní olympijské hry v moci kouzel!

| Vydáno:

I když se to může zdát nepravděpodobné, mnozí kouzelníci pohrdají našimi sporty a raději se účastní sportů mudlovských. V dnešních dnech probíhají v kanadském Vancouveru nejslavnější z mudlovských sportovních událostí – Zimní olympijské hry.

Na ty se krom tisíců mudlů sjelo i mnoho kouzelníků, kteří až příliš často nedodržují Zákon o utajování kouzel.

Na místě je samozřejmě i velká skupina z Ministerstva kouzel, která se snaží bránit nenadálým zvratům, které způsobují dychtiví kouzelníci, ale ne vždy se jim to daří. Asi největším kolapsem bylo selhání v případě ochrany přirozeného počasí. Skupince afrických čarodějů se podařilo na celé okolí Vancouveru uvalit teplomilnou kletbu, díky níž na zem místo sněhu dopadá déšť.

Méně problematickým, ale zato známějším selháním je případ „kanadského šamana,“ neboli Jacka Fería, jehož vniknutí ke kanadskému týmu se dostalo až do mudlovských novin. Vzhledem k této popularitě ani nemohl být zatčen, neboť tím by se nebezpečí prozrazení jen znásobilo…

V dnešních dnech se však práce Ministerstva podstatně zlepšila. Veškeré kryté areály jsou bezpečně pokryty síti kouzel, které zabraňují jakémukoli užívání magie, což s nelibostí nesli především kouzelníci sledující hokej.

U venkovních areálů hlídkují početné skupinky bystrozorů a lidem, kteří by použili kouzla, hrozí dokonce pobyt v Azkabanu.

Prozatím se zdá, že tato hrozba funguje dostatečně účinně a nám nezbývá než doufat, že takto to bude pokračovat i nadále…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *