Pronikání kouzelnických pojmů k mudlům

| Vydáno:

Každý, i ten nejčistokrevnější kouzelník, přišel někdy do styku s mudly.

Ale již méně kouzelníků ví, že mudlové používají nevědomky i kouzelnické pojmy.

Myslím, že tímto nejznámějším mudlovským omylem je NKÚ.

Pro všechny kouzelníky samozřejmě jde o zkoušky Náležité Kouzelnické Úrovně, ale mudlové si z toho udělali Nejvyšší Kontrolní Úřad. Jde o úřad, který kontroluje hospodaření s majetkem v České republice. Snad jedinou podobností s kouzelnickým NKÚ je komise, která má na starost kontrolovat, zda někdo nepodvádí.

Takové shoda může kouzelníky pěkně vyděsit. Když uvidíte v mudlovském tisku „Šéf NKÚ zadržen kvůli korupci“, může to vypadat, že se mudlové zajímají i o kouzelnické záležitosti.

Dalším názvem je třeba Galeon, který je u mudlů znám jako webový prohlížeč. Samozřejmě že všichni slyšeli o galeonech Brumbálovy Armády, ale prohlížet si přes galeon internet, to ještě nikdo neviděl!

Ovšem kouzelnické názvy se promítají i do mudlovských jmen. V jejich novinách jsou běžně vidět lidé jako Vladimír Moták, Jan Ležák a mnoho dalších. Nejvíc mě ale vyděsilo setkání s panem Jiřím Škrknou a zahlédnutí výherce jedné souteže pana Škrtiduba.

Jak vidíte, mudlovská společnost je plná našich názvů. A nám nezbývá jen doufat, že se mudlové nikdy nedozví jejich pravý význam…


Pro Denního věštce

Annet Slapfootová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *