Prozrazení kouzelnického světa?

| Vydáno:

Zní to sice neuvěřitelně, ale minulý týden došlo ve Francii kousek od města Crulai k nevídané události – málem se zde podařilo vyzradit kouzelnický svět.

K celé situaci se samozřejmě nikdo z vedení francouzského ministerstva kouzel nechce vyjadřovat. Ale že jde o závažnou situaci je jasné už jen díky tomu, že se celá věc tutlala několik dní. Jen díky nejmenovaným informátorům z tamějšího ministerstva se o tom mohla dozvědět široká veřejnost. A jak k situaci došlo?

V malém městěčku Crulai západně od Paříže měl představení kouzelník (mezi mudly známý jako iluzionista) Graf Hoktobrk. Pokud vám to jméno něco říká, máte naprostou pravdu – nejedná se o žádného iluzionistu, ale o skutečného kouzelníka, který mudlům představoval neškodná kouzla. V rámci možností to ministerstvo kouzel tolerovalo, protože mudlové nevěřili tomu, že je skutečný kouzelník, a on jim zase představoval neškodná kouzla, která nikoho nezraní. Minulý čtvrtek se ale stalo něco, s čím nikdo nepočítal.

„Byla jsem zrovna kousek od pódia, když najednou Hoktobrk vybral jednoho z diváků a pozval ho na pódium“, řekl nejmenovaný mudla do protokolu, než mu byla paměť upravena. „Zpočátku to vypadalo, že ho chce nechat zmizet v takové té skříni, ale najednou mu zažhnuly oči a on ho na místě proměnil v osla. Pak kolem sebe začal metat jeden blesk za druhým a nastala panika.“

Nebezpečného kouzelníka se ovšem podařilo chytit až po několika hodinách pátrání, kdy ho jeden z bystrozorů našel vyděšeného na skále. Jednak nevěděl, kde se tam vzal, a jednak ani nevěděl, co se vůbec stalo. Záhadou jsou i jeho oči, které mu dle svědků před „zblázněním“ žhnuly.

Tím ale trable neskončily. Několika mudlům se totiž podařilo uprchnout a jeden měl dokonce nahrávací skříňku, do které vpravil pohyblivé obrázky dokumentující celou událost (chtěl si zřejmě uchovat jako vzpomínku toto představení). V současnou chvíli je dle ministerstva pohřešován pouze onen mudla s nahrávací skříňkou. Těžko říci, co s ní udělá, a zvláště zda mu někdo uvěří. Ale mudlové jsou schopni všeho – vždyť někteří věří i v to, že jim nebe spadne na hlavu.

Můžeme tedy v tuto chvíli jen doufat, že francouzské MK má schopné bystrozory, kteří mudlu najdou a zneškodní. Jinak… To ukáže čas.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *