Více znaků? To je plus!

| Vydáno:

Cílem tohoto článku je informovat širokou veřejnost o veškerých + i -, jež může zapříčinit diskutovaný zásah do zdrojů magických sil na našem hradě.
Zvládli by obyvatelé školy zdvojnásobit mocnost svých běžně vysílaných popisných kouzel, jež jsou vyvolávána pomocí magického znaku (respektive dvojice magických znaků) + ?


Ovšem kdybych chtěl to samé říci například ve Velké síni, dopadlo by to jinak…

Cílem tohoto článku je informovat širokou veřejnost o veškerých – i -, jež může zapříčinit diskutovaný zásah do zdrojů magických sil na našem hradě.
Zvládli by obyvatelé školy zdvojnásobit mocnost svých běžně vysílaných popisných kouzel, jež jsou vyvolávána pomocí magického znaku (respektive dvojice magických znaků) –
?


Snad každý někdy zažil situaci, kdy mu dvojice znaků + znepříjemnila život, ať již ve vypracování soutěže (případně dokonce v jejím zadání), v domácím úkolu, či zkrátka v jakémkoli jiném příspěvku (Velká síň, kolejní pokec, zasedačka…), kdy vůbec nestál o popis děje.

Jako profesor Kouzelnických počtů (kde se poměrně pochopitelně sčítá téměř v každém úkolu), případně jako profesor Prefektování a primusování (kde studenti velmi často užívají zkratku P+p) se s tímto problémem setkávám prakticky dnes a denně a rozhodně nejsem sám. Samozřejmě se dá situace v úkolu vyřešit jeho smazáním a přestylizováním textu, případně vložením textu jako obrázek, ale nejsou to všechno jen zbytečné komplikace? Navíc toto není možné například u soutěží…

Proto byl ve sborovně přednesen návrh změnit již léta zajetý systém. Nakonec se jako nejméně násilná vybrala možnost zdvojnásobit počet znaků plus, aby se text objevil psaný kurzívou.
Tudíž by to ve Velké síni a v dalších prostorách hradu mohlo vypadat nějak takhle:
1 + 2 + 3 = 123 ++ napíše na pergamen a zamyslí se nad správností výpočtu ++ -> 1 + 2 + 3 = 123 – napíše na pergamen a zamyslí se nad správností výpočtu –

Proti této, podle někoho stále příliš radikální změně hovoří zejména tyto argumenty:
– téměř všichni jsou již na zajetý systém zvyklí
– překlepy, respektive přepsání, ke kterým by alespoň zezačátku určitě docházelo, kazí dojem
– k nechtěným přepisům do kurzívy dochází v současné době pouze výjimečně

Naopak změna je podporována následujícími tvrzeními:
+ na nový systém bude možné si ve více či méně krátké době zvyknout
+ i v případě přepsání bude pochopitelné, jak byl text zamýšlen
+ je menším problémem, pokud se neobjeví zamýšlená kurzíva, než pokud se objeví kurzíva nezamyšlená
+ k nechtěným přepisům do kurzívy nebude docházet vůbec, ať již k nim docházelo jakkoli často
+ zejména u některých početních soutěží, kterých je na hradě v současné době velké množství, kurzíva několikanásobně ztěžuje hodnocení

Jak celý spor nakonec dopadne, záleží jen a pouze na vás. Každý totiž bude moci hlasovat v anketě, která se na naší škole co nevidět objeví, tak tuto příležitost podílet se na chodu hradu využijte!

Komentáře

    1. Re: – To ja taky tak trochu 🙂
      ale očividně to bud lidi neberou vážně přes všechny ty bulvárně nebulvární články nebo to prostě berou jako akceptovatelnou změnu 🙂

    2. Re: – A nebo jsou prostě všema deseti pro, protože jim to pravidelně dělá paseku v soutěžích, když na to zapomenou (čti: pokaždé) 😉

        1. Re: Re: Re: – A nebo jsou proti, protože si na jedno plusko zvykli a nedovedou si představit jak se to pak bude vysvětlovat nováčkům kteří mají problém pochopit i „mezi dvě pluuska“ ..jenom chtěli s komentářem počkat až s ním nebudou mezi vší tou chválou nápadu samy 😀

  1. Kompromis – A nešlo by jen vypnout kurzívu pomocí +ek jenom v soutěžích a ostatních editorech?

    1. Re: Kompromis – To se ve sborovně zamítlo s tím, že by to byl myslím že velký zásah do školy, jednodušší jsou 2+.

      Vždyť i mudlové mají internet technologie 2+! Taky museli přežít změnu z jedničky! 😀

      1. Re: Re: Kompromis – Proč velký zásah? Bylo by to rozumnější, jednodušší, nevzniklo by z toho tolik překlepů které se s dvěma pluskama budou dělat ještě půl roku..a do adminů se zase tak často kurzíva nevkládá, aby to muselo nějak vadit

        Mudlové ještě nikdy nic neudělali správně

          1. Re: Re: Re: Re: Kompromis – To možná ano, ale pro všechny ostatní by to znamenalo daleko menší zásah do školy, přidáním pluska bude změna ve všech místnostech hradu, takto jen v několika adminech.

          2. Re: Re: Re: Re: Re: Kompromis – Návrh zdvojenia plusiek by pre všetkých ostatných zmenanal malú zmenu vo svojich zvykoch (aj to len pri komunikácii vo Veľkej sieni).

            Preprogramovať systém a popridávať množstvo podmienok kedy sa majú pluská meniť a kedy nie by prinieslo množstvo práce pre toho kto to bude programovať (tento čas by iste mohol využiť užitočnejšie) a vnieslo by to do celej stavby hradu ďalšiu mieru komplikovanosti čo súvisí s horšou stabilitou ďalších vecí na ktorých nám záleží.

          3. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kompromis – Kromě Velké síně by to bylo i ve spoustě dalších místností..sice chápu že přeprogramování by bylo složité, ale to je snad na hogu víc věcí a kdyby se dělalo jenom to co je jednodušší, neměli by jsme tady vůbec nic :))

          4. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kompromis – Nikto nehovorí, že máme robiť len jednoduché veci.
            Ale zase musí byť dodržaný nejaký pomer medzi tým, čo nám zmena prinesie a tým, koľko bude táto zmena stáť.

            V podstate teraz otázka stojí len takto: Buď bude zmena v písaní plusiek, alebo nebude žiadna zmena.

            Ak máte ako študenti nejaké lepšie riešenie, môžete ho predebatovať v študentskej rade – ale aby prešlo, musí ho schváliť aj ten, kto bude zmenu vykonávať – teda pán riaditeľ.

          5. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kompromis – No, s nápady studentů to bude asi trochu těžší, když nevíme jak které řešení jde nebo nejde provést. Ale i kdyby bylo to zakázání plusek v adminech opravdu tak těžké že by v žádném případě provést nešlo, rozhoně nebude víc plusů změna k lepšímu, už podle té ankety..

    2. Re: Kompromis – O to sa snažíme už niekoľko rokov.
      Zdá sa, že toto bude schodnejšie riešenie 🙂

      Verte, že tomuto článku a vôbec rozhodnutiu meniť veci predchádzala búrlivá diskusia v zborovni. Ak máte ako študenti nejaké iné (lepšie?) návrhy – môžete ich prediskutovať v študentskej rade. Ale mám taký dojem, že sme zvážili mnohé možnosti a táto vyšla (aj technicky) ako najlepšia.

  2. Zamyšlení? – Já bych spíše navrhoval, aby v anketě se tkačítko pro jedno plus zneaktivnilo nebo aby po jeho stisknutí daná osoba navštívila Hanibalovo jezero. Pak budeme vědět, koho umučit 😛

  3. – Já popravdě vůbec nechápu, proč to neměnit. Tak jak to je to dělá paseku v soutěžích i jinde. Je tak logické, že by se mělo přejít k něčemu, co by paseku nedělalo. Tj. k vylepšení.
    A dvě pluska jsou logicky nejlepší. Když to bude nějaký „divný“ znak, tak ten na klávesnici pak někteří lidé ani nemusí mít.
    Nemyslím si, že by byl problém v tom napsat o dvě pluska víc. A to se prosím považuju za velice líného člověka, který špatně snáší změny! 😉 Ale nechápu, co na tomhle těm lidem vadí. =D
    Nováčci tu nejsou tak dlouho, aby si nemohli rychle přivyknout na něco nového a těm dalším se to už vysvětlí takhle. A my starší se prostě naučíme, holt pokrok, věci jdou dopředu, nikdy nestojí.
    Hlavně žádný obrovský zásah do programování, to přidávání podmínek zní skoro strašlivě, aby nám to tu potom nespadlo na hlavu. Ano, přeháním, ale když budeme kvůli každé prkotině přeprogramovávat skoro všechno, tak to tak třeba klidně může skončit. =D

    1. Re: – Protože to změní něco co používá každý prakticky pořád kvůli něčemu co se občas stane když někdo vymyslí soutěž s počítáním, protože asi polovina „aktivnějšího“ hogu by takovou změnu podle ankety zrovna neuvítala, protože takovéhle drobnosti prostě k hogu patří stějně jako půlhodinka nebo půlnočníček ve dvě odpoledne..já už nevím jak jinak říct že nemám rád změny 😀 zakázat pluska v adminech by skoro žádná změna nebyla (že je to opravdu těžké udělat už je bohužel něco jiného no..)

      Mimochodem, už to splňuje očekávání bouřlivé diskuze? 😀

      1. Re: Re: – Ok, takže jde v podstatě jenom o to, co jsem říkala – lidi nechtěj, aby se cokoliv měnilo, pže jsou líní měnit svoje zvyky. I když jedinou výhodou stávajícího je právě to, že „je to zvyk“ (a že míňkrát klikneš). Hm.
        Já změny taky nemám ráda. Fakt nemám. Obvzláště nesnáším velký změny, případně změny, u kterých nevím, jestli by byly k lepšímu/horšímu. Ale tuhle změnu vítám, tak nevím, čím to je. Možná proto, že to nedělá problém jenom u soutěží, ale i když se chceš třeba normálně vyjádřit a použít pluska? Je i předmět, kterej je čistě jenom o počítání, bylo iritující pokaždý vidět, jak se ten úkol zkurzívoval. A nebylo nic, jak tomu zabránit. Nemůžeš udělat mezeru před/za pluskem, nic se nezmění, stejně se to zkurzívuje.
        A nevíš jak nesmírně iritující je pocit, že to tak bude napořád a že to takhle bude i dalších x let a stále mě (a všechny ostatní, kteří o změnu stojí) to bude štvát a štvát a štvát, a to proto, že když se s tím mohlo něco udělat, tak se k tomu půlka obyvatel hradu postavila zády z důvodů jako je lenost zvykat si na něco novýho. A nedivila bych se, kdyby 50% lidí z těch, co hlasovali pro nezměnu ani nic kolem nečetlo a prostě jenom kliklo na to, že se nic měnit nebude – protože proč by mělo, že…
        Nevím, když by šlo o něco, na co by bylo fakt těžký si zvyknout (třeba by se to měnilo na {đĐ?} na každé straně – nebo Hog změnily barvu pozadí na růžovou) nebo by to byla změna, která by nepřinesla nic užitečnýho a byla zbytečná, tak by jí ve sborovně asi neprojednávali a tolik lidí by nechtělo její změnu, ne?
        Z těch, co se vyjádřili pro to, aby to zůstalo tak, jak má, jsem „slyšela“ mluvit včetně tebe nejspíš dva nebo tři lidi… Pro mě je to jenom důkazem, že většinu ani nezajímalo, proč změna, ale rovnou že změna neee. =)
        Tvůj názor beru, nechápu a ani nepochopím, ale to je asi fuk. =D

        1. Re: Re: Re: – Stejně tak se ale dá říct, že dalších x let bude všechny, kteří se změnou nesouhlasili a kterým daleko víc vadí měnit něco na co jsou zvyklí kvůli něčemu co jim zas až tak nevadilo, štvát že se takováhle změna prosadila. Opravdu si nemyslím že by to byl nějak strašný pocit, vědět že to tak zůstane ani že je hrozné jak se některé úkoly a soutěže občas špatně změní (u profesorů to chápu, ale studentů je víc O:-) ) Stejně tak se dá říct že bych se nedivil kdyby polovina těch co hlasovali pro víc plusek hlasovala jenom pro to že vítají uplně každou změnu. Změna bývá přece k vždycky k lepšímu tak proč by být neměla, že…prostě je to změna kterou všechno staré tak moc potřebuje a je jedno jestli to někomu vadí nebo ne.
          Nevím proč mluví tak málo z těch co jsou proti změně, ale myslím že každý může těch pět vteřin obětovat, rozmyslet se co mu vadí víc a neklikat jenom pro to že by byl proti jakékoli změně čehokoli, zas tak těžké to není.
          Kdyby změnili barvu pozadí na růžovou nebo nějakou jinou větší změnu, bylo by to uplně stejné, jen by se „hádalo“ víc lidí kvůli větší změně.
          Já tvůj názor dokonce i chápu, ale to mi v tom mojem stejně nebrání 😀

          1. Re: Re: Re: Re: – Souhlas se slečnou Cerridwen a to absolutní.
            Přál bych všem, kdo jsou proti změně, protože jim bude týden trvat, než si zvyknou na ++ (předpokládám, že pokud jim to tolik vadí a mají-li to tak hluboko zažité, hrají RP ve VS každý den několik hodin… A to vám pak prostě déle trvat nebude – po týdnu po přechodu mezi fialové jsem i já přestal klikat na Kolejní místnosti ;-)), aby si zkusili opravit pár úkolů z Kouzelnických počtů, fakt že jo.
            A argument, že studentů je víc… Nemůžu si pomoct, to mi prostě přijde sobecké. 😉

          2. Re: Re: Re: Re: Re: – Zatímco změnit něco co se týká všech jen kvůli jednomu předmětu a pár soutěžím je sobectví na hony vzdáleno…ale nemusíme snad zacházet až k takovým komentářům, nejde o konec světa ať se stane cokoli :))
            Jsou prostě lidi kterým taková změna může vadit i přes to že nehrají každý den několik hodin RP. Nikdo tady neřekl že chce aby všechno zůstalo úplně při starém, i já začal s komentáři s názorem že by bylo lepší zrušit funkci plusek v adminech, nikdo nemohl vědět že je to tak těžké dřív než to profesoři napsali.

          3. Re: Re: Re: Re: Re: Re: – O konec světa sice nejde, ale přijde mi to celkem zásadní.

            Profesoři, kteří vypisují soutěže, to dělají pro ostatní obyvatele hradu. Sami z toho mají 2 BV vzdělání, což lehce připomíná plivnutí do oceánu; navíc se vlastní soutěže účastnit nemohou a nemají tudíž narozdíl od všech ostatních nárok na odměnu. Tou jim může být pouze opravování desítek, v některých případech téměř i stovek příspěvků… A místo toho, aby se jim ostatní snažili ulehčit práci tím, že se během nevím jak dlouhé doby přeučí kliknout na jeden znak dvakrát, budou si raději tvrdohlavě stát za svým, i když by jim změna de facto nijak neublížila.

            U předmětů je situace sice trochu jiná, ale princip je stejný. Počty neučím proto, abych si namastil kapsu, to mi věřte. 😉

          4. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: – Nikdo si nestojí tvrdohlavě za svým, nenechat si vzít vlastní názor, který stejně asi těžko bude někoho zajímat, není tvrdohlavost pokud k tomu člověk má jakýkoli důvod. A nidko se nesnaží ztížit práci profesorů tím že by si nechtěl týden na něco zvykat. Jen někdo říká že se mu nelíbí měnit něco způsobem který zasáhne do daleko více věcí než jsou ty do kterých by zasáhnout správně měl. A stejně tak nikdo neříká že vůbec žádnou změnu nechce, jen a pouze to že takováto změna je pro svůj účel nevhodná.
            A vůbec, není to všechno jedno? Poslední slovo má stejně pan ředitel 😀

          5. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: – A ta anketa byla asi vyhlášena jenom pro pobavení hradu, předpokládám?
            Mi fakt na dvou pluskách nepřijde nic závadnýho. Nic složitýho na naučení se. Není to žádná závratná změna. V podstatě jenom maličkost, která dost ulehčí značné části lidí. Protože všichni čas od času potřebují někde napsat nějaký výčet čehosi nebo prostě napsat dvě pluska…a akorát z toho vznikne blbost. A pokud jsi tak sobecký, že jakože „ať si to profesoři užijou, že tam je kurzíva, já za to nemůžu“… No… Teď za to společně s dalšíma lidma moct budeš.
            A jakože když ten úkol napíšu a chci si ho pak zálohovat, tak mi z toho vyleze tak jako tak paskvil, že? Chápu, úkoly si zálohuje taky málo lidí…
            A s tím štvaním prosazení změny… Když se nic nezmění, nebude žádná možnost napsat normální součet ani výčet bez toho, aby se to pitomě nezměnilo. Když se to změní, pořád tu je možnost kurzívy. Kdyby se chtěla zakázat kurzíva úplně, tak to by bylo něco jinýho.
            A přesně, zajímalo by mě, kolik lidí z těch, co tak zaníceně stojí za nezměnou hrálo RP ve VS nebo v kolejce víckrát než jednou. Když si na dvě pluska dokáží zvyknout i ti, co to jedno používají dlouho a třeba i často, tak není problém v tom, že by to byla nesmyslná změna… Ale jaksi někde jinde. =)
            Svůj názor si nech… Ale stejně mi to přijde jako „hlavně to neměňte“. =) =D

          6. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: – Nebyla, nemluvil jsem o anketě ale o těchto komentářích, na těch v něčem sotva záleží.
            Neřekl jsem že si mají profesoři něco užívat, taky souhlasím s tím že to v úkolech a soutěžích vadí, jenom říkám že mi to nevadí tak moc aby se kvůli tomu muselo měnit něco co se daleko častěji používá uplně jinde než v úkolech a soutěžích. A taky jsem řekl že chápu když to vadí profesorům, že se mi jenom nelíbí zrovna takto provedená změna toho co (v adminech) změnu potřebuje, pokud to někomu opravdu vadí. Pochopitelně to někomu vadí, když mu to dělá problémy, změnit by se to tedy mělo, ale ne takovým způsobem aby zase vzniklo něco co bude vadit ostatním. Úkoly si zálohuju úplně všechny, dokonce i soutěže si ukládám a nechápu co by s tím měl být za problém?
            Klidně si mysli že to je jako „nic neměňtě“ ale nevím co je nepochopitelného na slovech „neříkám že se nemá měnit nic, jenom se mi nelíbí zrovna tenhle způsob změny“. Myslím že od nic neměňtě se to trošku liší 😉

          7. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: – Třeba tak, že to potom při zpětném čtení taky otravuje? =)
            Zádrhel je v tom, že jinak to změnit nejde. Vyřeší se problém a vznikne chvilkový zmatek než se všechno urovná a potom bude po problému a konec. Takhle problém zůstane. Nic víc nic míň. Kdyby byla nějaká možnost, aby „neobtěžovala“ ty, kteří „nechtějí měnit svoje zvyky“, tak by s ní jistě vedení přišlo.
            V podstatě říkáš, že nechceš měnit něco, na co jsi zvyklý, protože…jsi na to zvyklý. A když jiný způsob změny daného problému není, tak tím pádem tím, že jsi proti této změně, jsi i proti vyřešení toho problému. To je logický. =) Tj. je to v podstatě přístup „hlavně mi na tohle nesahejte“. =D Slovo nic jsem v minulym komentáři myslím ani nepoužila… Nebo možná jo, v tom případě srry. =D

          8. Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: – Jak to otravuje? Text se buď uloží jako kurzíva pro to že je jako kurzíva zkopírovaný, nebo se stejně jako kurzíva neuloží protože wordu je jedno plusko stejně ukradené jako dvě (nevím, nepamatuju si že bych kdy v úkolech kurzívu používal).
            Ten jiný způsob je, jenom je složitý a těžší, což jsem předtím nevědel. Ale ani to nemění nic na tom že zavést dvě pluska je nelogický nesmysl, bez ohledu na to jestli se něco změní nebo ne. Přece když chci něco změnit v adminech, nebudu to dělat tak abych změnil něco taky ve VS, kolejkách, košťatech, ošetřovně, KNP a kdo ví kde ještě. A vůbec při tom nezáleží na tom jak velká je to změna, nelogické je to v každém případě. No, jak už jsem říkal, naše komentáře nic nezmění, těžko se podle nich někdo rozhodne (to bych vzhledem ke stavu ankety měl docela dobré názory :D:D) takže by bylo možná nejlepší s nima přestat, stějně by jsme jenom říkali jinými slovy pořád dokola to samé 🙂 Ale děkuju za diskuzi, docela se povedla, že? 😀

  4. Re: – „neříkám že se nemá měnit nic, jenom se mi nelíbí zrovna tenhle způsob změny“.
    A čo tak navrhnúť lepší spôsob? Len problém je, že z dlhodobej snahy riešiť tento problém vyšiel ako najlepší spôsob práve tento.
    Ale ak vymyslíte niečo lepšie – dohodnite sa s ostatnými študentmi a predneste ho prostredníctvom študentskej rady – možnosti máte.

    „Přece když chci něco změnit v adminech, nebudu to dělat tak abych změnil něco taky ve VS, kolejkách, košťatech, ošetřovně, KNP a kdo ví kde ještě.“

    Pre lepšiu informovanosť: Keď sa kurzíva zavádzala, vôbec nebolo v pláne, aby sa text menil aj vo všetkých adminoch, súťažiach, kolejkách atd… Pôvodný zámer bol zaviesť možnosť vyznačiť rozdiel medzi hovoreným slovom a dejom vo Veľkej sieni (chatovacích miestnostiach).

    Myslíte si, že keby to šlo oddeliť nejako jednoducho, že by to už dávno bez všetkých diskusií nebolo opravené? Asi bolo.

    1. Re: Re: – Nemyslím si že nejlepší způsob je ten který vadí sedmdesáti lidem, ale to je i docela jedno, klidně to ten nejlepší být může, to že se mi tento způsob nelíbí a někam o tom napíšu, hned neznamená že mám jiné řešení, už jsem psal že o jiném řešení nevím a taky že je těžké pro studenty nějaké řešení navrhnout, když neví co a jak jde provést. Prostě se občas stane že někdo může mít názor i bez toho aby měl jiné řešení, pokud ho nikomu nevnucuju, což snad musíte uznat, nevidím na tom nic špatného. Ale je mi líto že se asi nesplnilo Vaše očekávání a není pod článkem „diskuze“ sto padesáti nadšených výkřiků jak skvělý je to nápad.

  5. – Já prostě lidi, co změnu nechtějí, nechápu. Pamatuji si doby, kdy se kurzíva psala jen [I] a nikomu to nevadilo, změna pak přišla, měnilo se to z pluska na mínusko, pak zase na plusko a nikdo proti nebyl. V podstatě teď nastala stejná situace a hurá, měnit se nám to nechce. Změna je život, vše jde s dobou. I mudlové mění své zvyky. Vemte si například Vánoce – kolik lidí seká sekerou do rybníka? Kdo pouští ořechové skořápky se svíčkami? Svět se mění. A co se týče toho – jediným, komu to může vadit jsou stávající obyvatelé. Nováčci se učí rychle a jim by to divné pak nepřišlo.

    A vůbec, tady si pořád někdo plete demokracii s utopií. My máme demokracii – anketa být neměla a změna měla být provedena ihned 😛

  6. Ó kdeže… – Vy ste svetlá výnimka – jediný z tých 72 ktorý sa aspoň obťažoval napísať prečo hlasoval ako hlasoval.
    Od diskusie som si sľubovala, že si navzájom vysvetlíme dôvody a možnosti ktoré vôbec prichádzajú do úvahy.

    A teda už len zopakujem: Ak nepoznáme lepšie riešenie na zmenu (a to nepoznáme a predpokladám že skôr ako za dva roky sa nijaké na obzore neobjaví), tak platia len dve možnosti:
    – buď ostane všetko pri starom a všetci tí ľudia ktorý používajú plus aspoň občas aj na niečo iné ako na popis deja, si môžu akurát tak zúfať, že to nefunguje a nikdy fungovať nebude.
    – alebo sa čosi zmení (jedno plus na dve pluská) a ostatní si budú chvíľu zvykať, že na to plusko pri popise deja kliknú nie raz, ale dvakrát. Myslím, že by si zvykli veľmi rýchlo…
    btw: možno by bolo lepšie zmeniť to späť na [I]- txt -[/I] 😉

  7. Tak jediny nebude 🙂 – To v tom pana Jamese nemuzu nechat.

    Ja jsem taktez proti zmene. Tak, jak uz jsem psal ve sborovne.
    Zaprve se mi nelibi zmenit uz zabehnuty system, minimalne kvuli prechodnemu obdobi, ktere to s sebou prinese – jak jsem psal ve sborovne. Proste jsem zastancem tradicnich veci.

    Potom k tomu mam dalsi duvod.
    Pred x si lety na po rozhovoru, ktery jsme meli s jendou studentkou Nim povzdech „Oni by z toho chteli fabriku“.
    Ja si na to moc dobre pamatuju. A taky o tom od te doby docela intenzivne premyslim.
    Co je nase skola ? System php stranek, nebo neco jineho?

    Ja moc dobre vim, jak se ma delat software. Co je to uzivatelska ergonomie atd, vim ,ze by se mel software delat tak, aby byl pro uzivatele „co nejprijemnejsi“.
    A ano, z tohoto pohledu je „vyreseni otazky pluska“ tak jak je navrhovano vice mene spravne.(poznamka cynika:neni spravne, z profesionalniho pohledu to je paskvil 😀 )

    Ale, ja skolu nevidim jako software. Nema to byt fabrika.
    Ma to byt skola magie.
    Proc kvuli kazde veci, ktera se nam zda nepohodlna hned sahame po preprogramovani ?
    Proc se na takove veci nechceme adaptovat a brat je jako povahovy rys ? Nejak se s nima vyrovnat?
    Myslite, ze na skutecne skole magie, kdyby se nam neco nelibilo na kouzlech, tak by to „nekdo“ zmenil ?

    Proto nejsem priznivec.
    Tohle je zmena smerem „fabrika“ a ne smerem „kouzla“.

    1. Re: Tak jediny nebude 🙂 – Adaptovat se na to, že prostě není technicky možné napsat součet? Že ze součtu vznikne paskvil? Na to se dá akorát tak nadávat, zvyknout si na to ne.
      Nikdo neříká, že se to musí naprogramovat, aby to šlo… Tak to vykouzlete. =)
      Když je to něco, co je průvodní jev, tak fajn, mi nedělá problémy se adaptovat na to, že předmět stojí galeon (i když v reálu se za předměty neplatí) a zaplatím ho – protože se na něj tak můžu zapsat. Pokud bude nějaký způsob, jak bych mohla napsat součet beze změny na kurzívu (a bez toho, abych musela psát „plus“, což z příkladu vyrobí nepřehlednou slátaninu…a nejenom z příkladu), tak fajn, klidně se adaptuju. Ale ono to prostě nejde. =)
      Tak já nevím, ať prostě ve chvíli, kdy se za pluskem udělá mezera, kurzíva neplatí…když někdo píše děj, tak přeci za pluskem mezeru nedělá, ne? Jenže to by byly zase ty „přehnané podmínky navíc“.
      Tady přeci nejde o to, že by někdo někomu chtěl krást kurzívu. Jenom chce mít možnost sčítat v úkolech, soutěžích anebo i v té VSce bez toho, aby to vypadalo, že odčítá a navíc si nějak pošahaně půlku příkladu jenom myslí… nebo výčtu =)

    2. Nekro – Ja to vidím presne naopak:
      Postoj „Necháme im to tak ako si zvykli, aby si náhodou nemuseli zvykať na niečo iné“ mi pripomína tú spomínanú „fabriku“.
      Narozdiel od snahy umožniť akýmkoľvek spôsobom, aby sa tie pluská dali hocikam vložiť a ostali pritom pluskami.

      Btw: Ak si dobre pamätám, spočiatku sa to menilo len v chatoch, ale napr. vo výkladoch nie. Neviem kedy s čím sa to zmenilo. Ale teraz sa môžeme hoci rozkrájať, a tie pluská nenapíšme. Alebo ty poznáš nejaký spôsob?

  8. – Slečno Cerri, ja vas tak obdivuju =) Ja bych s tim ztratila trpelivost uz pred x dny… Aneb budme shovivavi k trollikum, kteri jsou stastni, ze se naucili vyuzivat jedno +, necpeme jim tam dve. Oni by v tom pak meli zmatek a mozna by se jim i zavarila hlava. A nejake scitani? Kdeze? To prece nikdo z nich nikdy nedelal, tak si nemyslete, ze pochopi, jak se citite… =)

    1. Re: – Já mám významnou charakterovou vadu – odmítám se vzdát a za (svou anebo obecně prospěšnou) pravdu (nebo cokoliv jiného, případně o cokoliv jiného) se s radostí rvu, i když to už to objektivně nemá smysl.
      Začnu s tím něco dělat. Možná. =D Každopádně děkuju za podporu. =)
      Jistě, buďme shovívaví… Oni za to přeci nemůžou. Taková V-E-L-K-Á změna. Na to by si přeci nikdo nikdy nemohl zvyknout… A už vůbec ne ti, co RP hrajou jednou za dva roky…
      Chápu, nesčítají…ale třeba napsat někam „použij ctrl+C a ctrl+V“ taky prakticky nejde a to se zrovna řadě trollíků radit jaksi musí… A oni pak použijí ctrl-C a ctrl-V a diví se, že jim to nejde… A špatný je ten, kdo to poradil, že? =D
      No, každopádně to tu opravdu asi nemá smysl řešit, holt budeme v úkolech dál vesele odčítat nebo místo „+“ psát „plus“ i ve chvílích, kdy to bude vypadat naprosto strašně. Část školy bude nadávat a ta druhá část bude spokojená, že se neměnil jejich „zvyk“, protože to, že je to tu tak dlouho, samozřejmě znamená, že je to to nejlepší na světě. Případně tak polovina z druhé části nebude ani spokojená, pže je jim to jaksi jedno a nejspíš na to fakt klikli jenom pro to, že viděli možnost klikat a: „Změna?! Néééé! To je fuk, že já to nepoužívám!“
      Tak jsem se po ránu hezky vypsala a jdu vesele do školy. =D Zdar trollům, mimochodem. =)
      A pokud to někoho urazilo – nemyslela jsem tímhle samozřejmě nikoho konkrétního ani nikoho, kdo má pro svůj názor nějaké inteligentní argumenty. =) Ale na takové lidi jsem zrovna moc nenarazila (zatím 3 ze stovky, eh), takže mi nic nebrání to sem dát. =D

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *