Kdo krade kouzla?

| Vydáno:
Jednou ho máte a podruhé ne. Nikdo vám neřekne, proč, jak zmizelo a jestli se vůbec vrátí. O čem je řeč? No přeci o kouzlech. Přesněji řečeno kouzlech, která můžou na základě schválení Ministerstva kouzel (MK) používat profesoři a zaměstnanci naší školy, aniž by ohrožovali mravní výchovu studentů. A právě tato kouzla některým zaměstnancům zmizela. Jak je to možné? Na to hledá odpověď celý profesorský sbor. A nejen on.

Začalo to někdy loni v květnu, kdy některým profesorům začala chodit upozornění z MK, že neoprávněně užívají kouzla na školních pozemcích. A postupně se se toto množství profesorů a zaměstnanců rozrůstalo. A nikdo neví proč. „Někdo mi bere MOJE věci!! A co hůř: je stále naživu!!“, zoufale volá Angela Grey-Slytherin. Ukradl je tedy někdo? Z archivu samotného pana ředitele se mi podařilo získat informaci o tom, že nejmenovaná profesorka se jednoho dne probudila nejen bez kouzel, ale také bez šatů. Řádí nám tedy na škole nějaký padouch horší než Čtyřlístek? Hrozí něco i studentům?

Těžko říci. K celé věci se nechce nikdo vyjadřovat. Pan ředitel hlásá něco o zapomnětlivosti profesorů či o nákaze, kterou dostali. A MK je snad ještě tajemnější. Podle tiskového mluvčího „o žádné ztrátě kouzel nic nevíme a dejte už pokoj!“ Po delší době hledání se mi ale podařilo získat informace o tom, že celá věc je spjata s krizí, která teď hýbe mudlovských světem. Někteří kouzelníci se totiž začali obávat, že krize vstoupí i do světa kouzel, což se nakonec kvůli strachu z krize stalo.

Na to, aby profesor mohl ovládat určitá kouzla, potřebuje tzv. body vzdělání. Ty získá studiem a když dosáhne určité úrovně, je mu udělen certifikát na dané kouzlo. Ovšem málokdo ví, že za tento certifikát platí škola za zaměstnance poplatek. Proto podle nejmenovaného zdroje z MK bylo tajně rozhodnuto, že některým profesorům budou tyto certifikáty zrušeny, takže si je budou muset udělat ještě jednou, z čehož vyplývá, že škola bude muset zaplatit další poplatek. A tento poplatek jde na konto MK. Samozřejmě, že k této informaci se nikdo z vyšších kruhů MK nevyjadřuje.

Jak na to ale hledí samotní profesoři? „Vědomí, že nemohu člověka proměnit v papouška či někomu vykouzlit kytičku, mne psychicky deptá!“ rozčiluje se kolegyně Anseiola Renine Rawenclav a dodává, „Jsem nadmíru rozhořčená, že se případem tak dlouho nikdo nezabýval, jako by snad kouzla nikomu nechyběla! Ze situace viním vrchního stavitele a architekta, který má mít na starosti i magickou ochranu hradu … jen si teď vzpomenout, kdo to vlastně je.“ A vzkazuje, že by viníka měli rituálně zlechtat a následně pověsit za palce do sklepení.

Existuje i celá řada jiných spekulací. Například Filius Orionis se domnívá, že někdo na škole nelegálně pěstuje květožrouta – rostlinu, která neutralizuje funkci kouzel. A mohla také sežrat oblečení nejmenované profesorky. Ale aby tato rostlina omezovala kouzlení po celé škole, musela by být prorostlá každým potrubím na hradě. Proč se tedy ještě nenašla? Že by ji někdo maskoval? A nebo je neviditelná?

Naopak Angela Grey-Slytherin má na to zcela jiný názor. Dle jejích slov má v tomto spiknutí prsty nejen MK, ale i samotný pan Elénére a možná i další profesoři, kterým kouzla nezmizela (ano, někteří je stále mají!). Je tedy možné, že o všem vedení školy ví, ale tutlá to. Proč? Možností je, že MK za to panu řediteli něco slíbilo. Je nadmíru jasné, že pan ředitel těžko může dotovat své časté výlety do Egypta pouze z profesorského platu, neboť jeho výlety jsou vysoce nákladné. Toto podezření navíc podporuje i píseň, která se začala rozléhat školou:

Hej, pane ředitel,
moc na nás nekoukej…
táhne nám na dvacet,
koukej kouzla navracet..
Jsme tady s támhletím,
zdá se ti nesmělý,
vymahač kouzel je,
bacha ředitelííí….

Ať je to tak či onak, profesorský sbor jednohlasně říká, že až pachatele dopadnou, dostane co proto. Do té doby ale budeme muset oželet rozdávání kytek studentům, léčení jejich zranění či proměňování je v žáby. Doufejme tedy, že se problémem téměř po roce konečně začně někdo zabývat.

Komentáře

  1. nezačne – Pochybuji, že se s tím bude něco dělat… jako vždy. Ještěže na ten chaos nevidím!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *