Škrkny jsou lež!

| Vydáno:
Jistě mnoho obyvatel ví o častých zemětřeseních, která hýbou nejen celou školou, ale i celými pozemky. Dochází při nich k sesuvům knih v knihovně, praskání omítky či popadání celé sbírky brnění. A občas to i někoho vyhodí do Hanibalova jezera. Všichni jsme to vždy přisuzovali škrknám, které se na naší škole vyskytují. Ale dnes se mi podařilo zjistit, že to není tak úplná pravda.

Co se tedy při těchto situacích děje ve skutečnosti? Vraťme se v tuto chvíli do minulosti, abychom si věc blíže objasnili. Přesněji do školního roku Léto 2008. Někteří starší studenti jistě pamatují, jak se celý tento rok nehrál Famfrpál. Někdo to přisuzoval špatným podmínkám, jiný koštěžroutům, ale ve skutečnosti věc byla zcela jednoduchá – pan ředitel prostě neměl čas. Podle dochovalé výpovědi jedné zmijozelské studentky, která je uložena ve školním archivu s omezeným přístupem (ta výpověď, ne studentka), panu řediteli „nevyšel čas. Ač to sváděli na technické potíže, pan ředitel ve skutečnosti skládal puzzle.“

Proč tyto informace připomínám? Podle posledních zjištění (viz můj článek o mizejících kouzlech) má ochranu hradu (tedy i jeho stabilitu) na starosti jakýsi architekt. Jeho jméno bylo zahalenou rouškou tmy. Při podrobném hledání ovšem zjistíme, že onen architekt je ve skutečnosti pan ředitel Elénére, který školu chrání proti stárnutí, nestabilitě či větrům a dešťům. Občas se tato ochranná kouzla ale musí obnovovat, protože ne každé kouzlo vydrží věky. V tom je právě potíž.

Pan ředitel je vášnivým skládačem kouzelnického puzzle. A když se do skládání vrhne, těžko ho něco dokáže vyrušit. A tak se stává, že pan ředitel zapomene obnovit ochranná kouzla a rázem se hrad začne otřásat. Až po chvíli si to uvědomí a opět nastolí stabilitu. Dlouho ale nikdo nevěděl, co se děje. A tak bylo potřeba vymyslet krytí. A hle! Nimrandir zneužil tvora, jenž si na hrad přinesla Oresta Vianueva, mrzimorská studentka. Byl to nový a příhodný tvor. Pan ředitel využil situace a vinu svedl na toto stvoření. A rázem za vše, co se na hradě stane, může škrkna. Můžeme být rádi, že to nesvedl na šrama!

Jak ale situaci vyřešit? Jediným doporučením by bylo asi zabavit panu řediteli všechna kouzelnická puzzle, která má, a nelítostně je zničit. Je možné, že se nejen obnoví na naší škole pořádek, ale že se nám navrátí i ta ukradená kouzla! Takže. Vytvořte skupinky, namalujte transparenty a hurá k ředitelně provolávat „Zakažme kouzelnické puzzle!!!“.

Komentáře

  1. – Kouzelnické puzzle? To jich má tolik? Jééé…
    Neničit! Já bych pro ně našla upotřebení!
    ++rozzáří se jí oči nad tou představou, jak by celé dny mohla stavět puzzle, když ty staré má už natisíckrát složené a rozložené++

  2. Obrázek – Fotografie pěkná, jen kdo ji vyfotil zůstává záhadou do té doby, než se přizná 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *