Síňoshopping

| Vydáno:
Kouzelník by ani neřekl, že se podomní prodejci po letech opět vrátí do Velké síně. Pamatujete si, jak jsem psal kdysi článek do těchto novin, kdy Furst se svojí společnicí Gáby nabízeli našim obyvatelům vytuněné kšandy? Neuběhlo ani pár let a už se k nám zase vrátili!

Velká síň se v sobotu proměnila v obrovské studio, kde svítilo značné množství reflektorů a všechny na přicházejícího Fursta, který si s sebou přinesl i malý stoleček. Nikdo z přítomných nechápal, co se děje, v což jistě Furst doufal. Zmatení lidé přeci jen podlehnou rychleji nabídkám, čehož většina prodejců také využívá.

Hned na začátku si k sobě přivolal zdatnou asistentku Gáby, která s ním měla demonstrovat ony vytuněné kšandy, které nám tu již minule nabízel a které si někteří zmatení občané koupili za nehoráznou sumu (999 galeonů). A přitom se podle „podvedených“ kouzelníků jedná o naprosto obyčejné kšandy, jež si mohli koupit za zlomek ceny (madam Malkinová je prodávala za necelý galeon levněji).

Furst a Gáby tedy předváděli vyděšenému publiku předstíraný pád na zem, při kterém díky magické síle kšandy zachytily padajícího o připravený stůl. Blamáž? Plno přítomných celé věci moc nevěřilo. Přeci jen smýšlení se v průběhu věku mění i na naší škole a je čím dál těžší současné obyvatele o něčem přesvědčit. A tak musel i Furst snížit cenu na „pouhých“ 99 galeonů. V době, kdy mají studenti na začátku roku hluboko do kapsy (přihlašování do předmětů je přeci jen náročné), je to i tak vysoká částka. Avšak i přesto se našel jeden student, který si kšandy ihned objednal, protože krom jedněch kšand dostane druhé (pokud pošle sovu do pěti minut) a navíc jakési vytuněné sluneční brýle. K této objednávce se však nechtěl více vyjadřovat.

To jistě Fursta potěšilo a tak místo toho, aby sbalil všech šest třešní a odjel, vše sbalil a šel se připravit na další předváděcí akce, na které má připravené opět nějaké „novinky, které změní svět“. Jen doufejme, že až odjede, nebude hrad lehčí o desítky galeonů. Vždycky se totiž najde nějaká duše, která všemu uvěří. Hlídejte si proto své spolužáky a pozor na Fursta!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *