Sabotáž havraspárského kolejního tisku

| Vydáno:

Havraspárský kolejní časopis, Corvinus Declaratio, povstal nedávno z popela a začal znova pravidelně vycházet. To vyžaduje též zavedení redakce a pravidelnou tvorbu článků.

Lze však úspěšně páchat redaktorskou činnost, jsou-li pokusy o tvorbu kvalitních příspěvků sabotovány, a to dokonce i členy profesorského sboru? Například redaktoři Denního věštce musejí již být na vydírání a výhrůžky (případně žaloby) některých profesorů zvyklí, jak zlá je ale skutečně situace, jestliže se to stává nutností již i u jaksi méně zatěžovaných tiskovin, jako jsou kolejní časopisy?

Například taková vážená madam Wynne. Jsa požádána o drobný rozhovor do odborného článku o plísních, jakožto zkušená chovatelka, nezareaguje souhlasem nebo aspoň zdvořilým odmítnutím, alébrž výbuchem zahrnujícím výkřiky jako „Nechovám!“, „Všechno popírám!“ a „Nic nebude!“ a následně, po jemném, leč vytrvalém přesvědčování, žadatele promění v žábu.

Jestli se takhle projevuje svoboda tisku a svoboda celková, pak musím říci – no potěš koště. Dle mého skromného názoru by se rozvoj kolejních tiskovin měl podporovat, nikoliv sabotovat transformací jejich redaktorů, kteří tvrdě dřou za minimální mzdu, v poskakujícího a kvákajícího obojživelníka.

Nemluvě o tom, že je očividné, že madam Wynne projevuje nepopiratelné barvistické sklony a osobní zaujatost vůči redaktorům Denního věštce. Kdyby ji o rozhovor požádal někdo jiný a z jiného časopisu, mileráda by ho udělala. Krom toho ještě šíří dost zvláštní povědomí o principech žurnalistiky – zaslechla jsem dokonce, že prý jsem s ní dělala rozhovor, aniž u něj byla přítomna. Dovolte mi uvést toto tvrzení na pravou míru. Jednou dělala rozhovor ona, aniž bych u něj byla přítomna já. To do značné míry vypovídá o tom, jak dochází k informačním šumům a různým nepřesným údajům…

Komentáře

  1. No teda! – Nařkávat madam Wynne z toho, že chová plísně! To bych Tě asi taky proměnila v žábu, kdybys to udělala mně 😀

  2. – Je vidět, že toho o profesorech moc neznáte – nikdy, doporučuji nikdy mu neříkejte, že pěstuje plísně. Většina kantorů se rozčílí 🙂 (Poznámka stranou – to platí i u svobudových ovcích, trangláších a polirtálech).

  3. plíseň?! – Madam Wynne plíseň nechová, co by s ní taky dělala? Plíseň chovám já ve sklepení, protože jinak jejímu množení z nesnesitelného vlhka přistoupit nejde.
    Místo toho, abyste si brali na paškál vášnivou chovatelku škrken byste měli zmedializovat fakt, že hrad potřebuje zateplit, aby k podobným plísňotvorným tentononcům nedocházelo!

    P.S.: Asi poKVAčím madam požádat o rozhovor o plísni, dlouho jsem si nezažabičkovala. ♥

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *