Neviditelní? No to snad ne!

| Vydáno:
Neviditelnost obcházela hradem.  Co se stalo? Proč nikdo nebyl vidět na plánku Bradavic, ač byl náš hrad v danou dobu prokazatelně plný lidí?

Nedávno jsme byli svědky toho, že jsme se po hradě museli pohybovat  na zapřenou, neboť podle oficiálních hradních informačních systémů hradní pozemky zely úplnou prázdnotou, jako by tam nikdo nebyl.

Velkou síní se každou chvíli ozvalo: „Hele, já nejsem vidět!“ a bylo téměř jisté, že se ozve lavina podobných zjištění ještě od dalších osob („No, nekecej, já taky ne!“ nebo „Ale já tu přece jsem, jak to?!“) .

Ona záhadná neviditelnost byla totiž selektivní, obvykle vybraná hrstka těch „viditelných“ čelila přesile „neviditelných“. Podle jakého klíče se ale určovalo, jestli zůstanete ve VIP klubu viditelných prominentů, nebo se neuvidíte ani v zrcadle?

Pochopitelně se objevila celá řada teorií, co se to s Bradavicemi stalo (a jak to dát zase do pořádku).

Jednalo se o neplánované čarostavitelské překvápko na zpestření začátku školního roku, promyšlenou sabotáž vzdělávací instituce, dobře utajený byznys s neviditelnými plášti, nebo jev  zcela náhodný, nezávislý na lidské vůli?

Někdo radil  hluboce se nadechnout, zadržet dech na minutu třicet, a pak z plných plic něco zařvat ve Velké síni.  Prý se dosáhlo alespoň dočasné viditelnosti pro tuto hradní lokalitu. Dále údajně pomáhalo, když jste ve svém pokoji zavřeli všechna okna a dveře, odešli z pozemků hradu a zase se stejnou cestou vrátili a recitovali při tom nějaké tajné ochranné mantry domácích skřítků.

Z oficiálních míst se nám dostalo stručného, i když ne moc uklidňujícího vysvětlení, že se „přes hrad přehnala nečekaná megamonstrózní neviditelnomagická anomálie, naštěstí už je vše v pořádku a bez obětí na životech“.

O co se ale přesně jedná, když nějaké místo přepadne taková „megamonstrózní neviditelnomagická anomálie“?
Megamontrózní rozměry anomálie odkazují jednak na masivní a nezvykle velký výskyt anomálie. Širokopásmový zásah, kdy je magickým jevem pohlcena celá lokalita o velké výměře. Neviditelnomagická anomálie se týká  nepravidelné viditelnosti živých organismů a je téměř výhradně způsobována syrovou magií.

Můžeme se tedy domnívat, že se základy našeho hradu vlivem letního horka odhalily více, než je obvyklé, neboť hladina jezera poklesla na historicky nejnižší úroveň, jakou vůbec evidujeme. Je tedy možné, že syrová magie vytryskla v nebývale silném gejzíru neviditelné energie a zasažené osoby pak postihla dočasná neviditelnost.

Pracovníci ministerstva kouzel byli o dění na našem hradě neprodleně informováni a vzhledem k začínajícímu školnímu roku byli požádáni, aby urgentně povedli nezbytná opatření pro stabilizaci viditelnosti žáků i profesorstva.

Nikdo nebyl vážněji zraněn, ztracen ani trvale zneviditelněn, a tak byla zásahová operace prohlášena za úspěšně dokončenou, a to bez obětí na životech.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *