Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Je narozeninový dort důvodem  k rozvodu? Vyznáte se  v módě kentaurů? Chováte hipogryfa? Položili jste si někdy alespoň jednu z těchto otázek? Pak by vás mohly zaujmout nejnovější zprávy z činnosti Ministerstva kouzel.

Kamenný dort a vylomený zub
Čarodějka proměnila narozeninový dort pro svého manžela v kámen, ten si vylomil zub a požádal o rozvod. V rámci rozvodového řízení vyšlo najevo, že se tak nestalo poprvé a že kouzelník čelil podobnému (skrytému) domácímu násilí nejméně po dobu deseti let, až mu došla trpělivost. Protistrana se hájí tím, že dort ztvrdl sám z důvodu přemíry kypřícího prášku v kombinaci s kouzelnickou ovocnou složkou a že všechny předešlé incidenty jsou pouze smyšlené. Ministerstvo kouzel nyní pověřilo zkušeného bystrozora, aby celou záležitost prošetřil, zda nedošlo i k dalším pochybením proti trestnímu řádu.

Móda pro kentaury
Za podpory Ministerstva kouzel se konala benefiční módní přehlídka módy pro kentaury pod názvem „Kentauři včera a dnes“. K vidění byly módní kreace současných módních návrhářů i historické oblečení, které kentauři nosili v minulosti. Výtěžek benefiční akce bude věnován na podporu zájmu mladých kentaurů o astronomii. Třebaže se jedná o jednu z tradičních disciplín, ve které kentauři v průběhu staletí významně vynikali, zájem o ni ze strany nejmladší generace je překvapivě nízký a podle pořadatelů akce je třeba osvěty a soustavné a trpělivé práce, aby astronomie nebyla považována za historický přežitek. Módní přehlídka měla vnést do povědomí veřejnosti kulturní přínos kentaurů jako rozumných bytostí s vlastními tradicemi.

Nové dotace na chov hipogryfů
Ministerstvo kouzel vypsalo nový dotační program zaměřený na chov hipogryfů, žádosti je možné předkládat do konce října 2018. Drobní domácí chovatelé mohou svého hipogryfa přihlásit do speciálního dotačního programu zaměřeného na správnou výživu a výchovu magického tvora. Lze také čerpat výhody ze členství v Asociaci chovatelů hipogryfů zaštítěné Ministerstvem kouzel. Nový dotační program vzešel právě z iniciativy předsedy Asociace chovu hipogryfů, pana Alfréda  Skorodolského. Zájemci o dotace mohou využít poradenství a osvětových služeb Asociace, které jsou poskytovány v úředních hodinách dané instituce a také korespondenčně soví poštou.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *