Věštecké kukátko: hádě Yvonne Silber

| Vydáno:
Denní věštec vám, milí čtenáři, představuje novou rubriku s názvem Věštecké kukátko, v níž budeme oslovovat málo známé tváře našeho hradního společenství a zkusíme na ně „vyslídit“ něco zajímavého z kouzelnického světa i z toho světa u mudlů, kterého jsme všichni součástí.
Dnes se seznámíme se zmijozelskou studentkou druhého ročníku Yvonne Silber, která neodmítla nabídku Denního věštce k rozhovoru a zodpověděla několik mých všetečných otázek.

Denní věštec: Začneme polehounku a zlehka. Jak jsi strávila prázdniny u mudlů? A jak vypadaly tvé letní měsíce z pohledu kouzelnického?
Yvonne Silber: Prázdniny pro mě sice už nejsou až tak prázdninami v pravém slova smyslu, ale přece jen je léto a najde se tam i nějaká ta dovolená. Hned v červenci jsem byla na divadle pod otevřeným nebem, což bylo vážně krásné – městské divadlo Brno hrálo Noc na Karlštejně, kterou zbožňuji odmala. Pak jsem hodně četla – konečně jsem zvládla oba díly Nočního klubu. Taky jsem byla na dovolené, která byla plná plavání v krytém bazénu s vířivkou a také chození do přírody. Navštívila jsem tam hrad Bouzov, což bylo už dlouhou dobu moje přání. A na závěr volna jsem byla na zámku Milotice.
Z kouzelnického pohledu pro mě léto znamenalo návrat po plus minus deseti letech do Bradavic. Takže jsem se snažila nasyslit si nějaké peníze pomocí plnění soutěží, vyzkoušet si, co jak funguje, a dokonce jsem s C. A. Partem byla i v Bermudském trojúhelníku, což jsem si parádně užila, a navíc mám suvenýr!

Denní věštec: Přesuňme se na předměty. Který z tvých nynějších předmětů podle tebe vypadá nejslibněji? Je nějaký předmět z tvého prvního ročníku, který tě moc bavil a uvažuješ o jeho další studiu?
Yvonne Silber: Předměty jsem si vybírala důkladně, takže jsou podle mě zajímavé všechny. Těžko vybrat ten nejslibnější. Bonzologie i Flákání jsou perly, které mne zaujaly hned na první pohled. Domácí kouzlení, Kouzelnické kulinářství a Taje mudlovské kuchyně jsou zase předměty z oboru, který mě zajímá a baví. Na hodiny Barvokouzlení se těším, protože mám ráda schopnost barev ovlivnit náladu a činy. Taj lesa a jeho života mi rozšíří obzory v oblasti, ve které se až tak často nepohybuji. No a třešničkou na tom všem je Žabologie. Ano, pokud z něčeho, tak právě z ní jsem měla největší radost, že se mi podařila zaregistrovat. Žabky mám moc ráda a nepochybuji, že se o nich dozvím spoustu nových věcí. Asi vás zklamu, ale první ročník jsem absolvovala před deseti lety. Sice mám vysvědčení a matně si pamatuji, co jsem studovala, ale to je tak všechno. Víc o tom tedy říci nemůžu.

Denní věštec: A co Yvonne jako studentka? Jsi ten typ, kterému záleží na bodech? Vypracováváš každý domácí úkol včetně těch mimořádných, nebo si vybíráš podle zadání? A co semináře – zapisuješ si je každý termín? Je nějaký, který tě opravdu zaujal?
Yvonne Silber: Jeden z důvodů, proč jsem se vrátila do Bradavic, bylo, že chci být opět u toho, když Zmijozel vyhraje školní pohár. Podařilo se to v mém prvním ročníku, nepochybuji tedy o tom, že se to podaří i nyní. Z toho si jistě odvodíte, že sbírám body, kudy chodím, a opravdu se snažím splnit, co jen jde. Bohužel jsem nějak nepodědila umělecký talent. A tak, ač mám umění moc ráda a obdivuji krásné malby a jiné výtvory, tak jsem sama naprosto marná. Takže sice ano, v rámci úkolů, soutěží a seminářů maluji, ovšem mé výtvory jsou hodny nějaké druhé střídy mateřské školy. Proto pokud se jedná o nějaký náročný motiv, který je mi jasné, že nejsem absolutně schopna zachytit, tak takový dobrovolný úkol přeskočím. V době, kdy bych se nad tím marně trápila, můžu udělat tři soutěže. Co se seminářů týče, tak využívám každé možnosti k absolvování. Zatím mám hodně z čeho vybírat, tak jsem z toho dost nadšená! Moc se mi líbí pozitivní semináře madam Dawson. Jsou přesně to, co všichni potřebujeme k prozáření našich dnů dobrou náladou a tím hezkým, co život nabízí! Zrovna teď se chystám na Soví terapii a už se nemůžu dočkat! Ovšem i ostatní semináře, které jsem zatím měla, byly parádní. Díky nim jsem si třeba upekla zmijozelskou roládu nebo vyrobila kluběnku.

Denní věštec: Přesuňme se od povinností k zábavě. Kam tady na hradě chodíš ráda? Je zde nějaké místo, kde dokážeš zapomenout na čas? V tvém infu jsem merlinužel nenašla žádné podrobnosti o tvých zájmech. Prozraď nám, čemu se věnuješ ve volném čase u mudlů? Jaké máš koníčky?
Yvonne Silber: Nejraději mám určitě kolejní místnost. Cítím se tam dobře, líbí se mi tam a poznávám tam spoustu nových spolužáků. Občas se zastavím v dívčí umývárně a ráda také očumuji zboží na Příčné. Při návštěvě hradu se nikdy nezapomenu podívat do sovince a Velké síně. Na čas jednoznačně zapomínám u soutěží. Většinu mého volného času úspěšně pozřou aktivity na hradě. Takže je to poslední dobou můj časově nejnáročnější koníček. Jinak se ráda dívám na filmy, seriály, pěstuji květiny, sem tam něco upeču, uvařím, poslouchám hudbu, čtu si. Když se k tomu přidá nějaký ten výlet za kulturou, nebo i jen procházka, uteče veškerý volný čas jako voda.

Denní věštec: Moc by mě zajímal tvůj šatník. Můžeš našim čtenářům předvést svůj nejoblíbenější model? Utrácíš za oblečení? Nakukuješ ráda na Příčnou či do NiTky?
Je ve tvém majetku nějaká věc, která ti obzvlášť přirostla k srdci? A proč je tomu tak?
Yvonne Silber: Zatím jsem toho ještě moc neponakupovala, ale jakmile uvidím něco, co mě zaujme, chystám se po tom jít hlava nehlava! Aktuálně potřebuji hlavně pyžamo a nové boty! Samozřejmě také zimní teplé oblečení už pomalu klepe na dveře. Určitě všude nakukuji a poctivě zkouším, jestli by mi to či ono slušelo. Inu, ani těch věcí zas tak moc nemám – zatím. Ale mně hlavně přirostly k srdci mé sovy a nová žabka, která se s oblibou nechává nosit.

Někomu možná přijde zvláštní, že mám samé obstarožní sověny, ale opravdu to není tím, že bych chtěla tak hrozně šetřit! Jednoduše si myslím, že si tyto sovy zaslouží mít možnost hrdě nosit zprávy stejně jako sovy mladé a drahé. Mají u mě prvotřídní péči i krmení a důkladně se s nimi na střídačku mazlím, aby si nepřipadaly zanedbávané. Ještě mám kočku Kleopatru, ale ta se pořád někde fláká, tak není moc k vidění.

Denní věštec: A jsme u konce. Má poslední otázka. V tvém čarostavu si můžeme přečíst německou rýmovanku. Mně osobně to není vůbec známé. Můžeš nám říct, jestli je to nějaký citát, či tvoje vlastní tvorba, a proč sis právě tohle zvolila? Máš ráda němčinu nebo jazyky vůbec?

Yvonne Silber: Ano, mám ráda jazyky a literaturu. Zabýváním se německým jazykem a jím psanou literaturou jsem pár let strávila, takže k nim mám zvláštní pouto. Bohužel to opravdu není moje tvorba a ani mě nenapadlo, že by si to někdo mohl myslet! Hned běžím doplnit autora.
Jedná se o citát z Fausta, kterého napsal J. W. von Goethe. Tento úryvek (Das Hexeneinmaleins) má mnoho zajímavých interpretací a bývá různě citován. Já si ho ovšem zamilovala v písničce Hexenjagd od E Nomine, i když je zde lehce pozměněný. Tak nějak mi přišlo, že se to sem tematicky hodí.

Denní věštec: Iv, moc děkuju, že sis udělala čas na povídání se mnou a díky tomu mohl vzniknout tento pěkný článek, který naše čtenáře určitě potěšil.
Yvonne Silber: Já děkuji a přeji všem mnoho úspěchů v tomto školním roce! Ovšem pohár samozřejmě jen Zmijozelu!

Pro Denní věštec
Mia Whitebear

Published by

Mia Whitebear

Redaktorka, která ráda využívá svou fantazii k tvorbě příběhů a básniček. Je vášnivou návštěvnicí mudlovských kaváren a s oblibou objevuje nové světy, ať už ty skutečné nebo fiktivní. Ve svém volném čase se věnuje velkému množství koníčků, v současné době ji nejčasteji najdete v houpacím křesílku s pletením v ruce.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *