Sfinga na hradě!

| Vydáno:

Co otřásá hradem? Vědí o tom všichni, šeptá se o tom na chodbách, v učebnách i ve Velké. No, co je to?
Nebudu vás dlouho napínat – přeci Bradavický Sedmiboj!
V Denním věštci se objevila zpráva, že jeden z našich profesorů byl vyslán do Egypta, aby za účelem Sedmiboje přivezl do Bradavic sfingu. Při příležitosti jeho návratu se mi jej podařilo na chvíli zdržet, požádat o rozhovor a zjistit, co je na této informaci pravdy! A výsledek teď, milí čtenáři, přináším vám.
Dámy a pánové, pan Kris Glowr!

Přeji hezký den, smím pár otázek?
– trhne sebou zděšením že mu přiletěla opět nějaká sova s vypracovaným úkolem, ale po zjištění, že je to jedna ze studentek, se mile usměje – Dobrý den, jistě, můžete…

Od včerejšího dne Vás opět můžeme po pár dnech vídat na chodbách hradu. Co je pravdy na tom, že jste se na těch pár dní vydal až do dalekého Egypta?
Nu… Pravda to je, to přece nejde utajit – usměje se a koukne na nevybalené kufry které ještě stále stojí u stolu – Ono na našem hradě se utají máloco. 🙂

Ano, to je pravda… A jak se vám v Egyptě líbilo? Určitě to muselo být osvěžující, zvláště v zimě, vyrazit do tak exotického kraje…
Egypt je velice exotická krajina, má své skryté krásy a umění. Tato dovolená mne naplnila mnoha dojmy. A co víc, hlavně jsem si pořádně odpočinul a nabral spoustu sil. Sluníčko je opravdu mocný pomocník.

Proč jste volil zrovna tuto zemi? Fascinuje vás egyptská historie, architektura, nebo dokonce egyptská kouzelnická fauna a flóra?
Bylo k tomu více důvodů. Především kouzelnická fauna a flóra, jelikož lesy jsou pro mne druhým domovem. Zde jsem se setkal úplně s něčím jiným, než máme u nás. Ale také proto, že jsem si chtěl prohřát své kosti. Také jsem měl domluveno setkání s jedním dávným přítelem.

Při příležitosti Vaší cesty do Egypta, pověřila Vás Bradavická škola nějakými speciálními úkoly, jednáními nebo jinou pracovní částí dovolené?
Nu… Je asi zřejmé, že by mne pan ředitel nepustil v průběhu školního roku na dovolenou jen tak pro nic za nic… Byl jsem pověřen speciálním úkolem…

A mohl byste našim čtenářům trochu přiblížit tento speciální úkol?
Tento speciální úkol úzce souvisí se Sedmibojem…

To jsem opravdu ráda, že jste se o Sedmiboji zmínil. Můžete nám povědět, kdy by se měl onen souboj na škole odehrávat a zdali jsou již nějací adepti na soutěžící?
Já osobně adepty na soutěžící určitě nemám, protože adepty na soutěž si musí vybrat samotná kolej. A to já přece nemůžu rozhodovat za koleje. A kdy se bude slavný Sedmiboj konat? Nechci nic zakřiknout… ehm… musím se omluvit, právě mi do kabinetu stěhují… ehm… sfingu.. – podívá se na hodinky a říká si, proč zrovna dnes museli být tak přesní –

Ehm, tak tedy poslední otázka! – vyhrkne – Je pravda, že soutěžící se budou muset na konci Sedmiboje s onou sfingou utkat?
Na tuto otázku vám řeknu tuto odpověď: Musíte se nechat překvapit. Ale nemusíte mít obavy, nikdo nepřijde k úhoně.

Dobrá, to jistě všichni rádi slyšíme. Mnohokrát vám děkuji za rozhovor!
Nemáte zač děkovat, bylo mi potěšením 🙂

Dokonce mi bylo panem profesorem dovolenu onu magickou bytost vyfotit, a tak Vám nyní mohu přinést exkluzivní fotografii bradavické sfingy!

Inu, myslím, že soutěžící se mají na co těšit 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *