Plesnivá až za ušima

| Vydáno:


V nedávno vydaném článku informujícím o sabotáži některých tiskovin naši Redakci Cenných Senzací zaujala poněkud přemrštěná reakce profesorky Evangeline Joyce Wynne ze školy Hogwarts.czechzone.net na otázku, která se úzce dotýkala plísní. Rozhodli jsme se tedy podívat se na celou záležitost důkladněji.

Na názor ohledně chovu plísní ve spojitosti s touto osobou jsme se zeptali šéfredaktora Denního věštce a bradavického profesora pana Filiuse Orionise. Poněkud znechucenými slovy jsme byli odkázáni do kabinetu výše zmíněné, který s tím jeho sousedí – citujeme – „podobně jako se plíseň dotýká plesnivé brambory“ .
Jak jsme se později přesvědčili, bylo toto přirovnání poměrně trefné. A budeme-li brát v potaz i fakt, že profesor Orionis zdálky plesnivou bramboru opravdu připomíná, bylo trefné dvojnásob.
Po nepříliš náročném bloudění (šli jsme rovnou za nosem) jsme se u kabinetu výše zmíněné profesorky vskutku ocitli. Paní domácí nám však otevřít bohužel odmítla. Přidáváme tedy alespoň fotografii pořízenou skrz klíčovou dírku, kde je poměrně dobře vidět, jak si slečna Wynne užívá maličkého zlomku své rozsáhlé sbírky plísní.

Krom těchto obyčejných a v případě nedlouhého skladování i neškodných plísní, jsme však zahlédli i některé objekty, které jsme zahlédnout nechtěli a které jsme nakonec ze snímku odstranili. Profesorka Wynne totiž kromě exemplárních případů plísní na ovoci a zelenině skladovala v bednách u zdi například i plesnivé prsty u nohou či zplesnivělé nehty.
Jsme rádi, že profesorka narozdíl od své sbírky, která je mimochodem dle našich zdrojů nejrozsáhlejší v celé Evropě, nezapírá alespoň svůj kruvalský původ

Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelil z Canonu:

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *