Seminářová kalamita!

| Vydáno:
Máte problém?
Máte seminář?
Nemáte, jak ho odevzdat?
Už panikaříte?
To chce klid. Napište si úkol do šuplíku!

Velmi zákeřný druh škrken napadl semináře na hradě. Nikdo neví, kde se vzaly, ani proč berou útokem zrovna semináře. Napáchaly tam škody tak závažné, že muselo být zavřeno celé patro příslušné hradní sekce.

Seminářové pergameny se ocitly „dočasně mimo provoz“ a mnohé z těch, kdo si seminář zapsali, málem trefil šlak, že své srpce právě vyhodili z okna, protože se hradem začala šířit panika, že už snad nikdy nebude příležitost, jak úkoly odevzdat.

Situace se trochu uklidnila, když se ve Velké síni objevila velká tabule s následujícím textem:

    • Pergameny na úkoly do SEMINÁŘŮ napadl obzvláště odolný druh škrken.
    • Buďte na pozoru a do odvolání se jim raději vyhýbejte, i kdyby lákaly k psaní.
    • Semináře prozatím můžete psát mimo hrad a po zprovoznění je vložit. / konec paniky

Oznámení obsahuje několik zásadních informací:
1) za problém mohou jednoznačně škrkny
2) varování, že se nemáme přibližovat k pergamenům seminářů
3) doporučení, ať si úkoly do seminářů zatím píšeme „do šuplíku“
4) (oficiální) konec paniky

Jak je známo, škrkny se drží zejména ve jmelí. Ač právě není jeho sezóna, protože Vánoce jsou ještě daleko, potýkáme se s problémem přemnožených škrken.

Podle neoficiálního zdroje je tomu tak z důvodu, že studenti v seminářích příliš používali cimrmanologický trik na protažení úkolu zvaný „Jmelí“. Jinými slovy, došlo k významnému nárůstu slovního obratu „copak úkol, ale jmelí…“, a tak jmelí zaplevelilo pergameny naprosto ojedinělým a bohužel i vcelku agresivním způsobem.

Okamžitá reakce škrken na sebe nenechala dlouho čekat, během několika hodin sežraly pergameny starých úkolů a napadly i právě vypsané semináře a infikovaly pergameny blíže neurčenou, nicméně dozajista nebezpečnou kletbou.

Sežrané pergameny totiž na své místo nadhazují podvrhy, před kterými varuje vedení školy v oznámení z Velké síně. Tyto podvrhy jsou k nerozeznání podobné našim školním pergamenům, jen s tím rozdílem, že vás po jejich použití postihne blíže neurčená (ale bezesporu strašlivá) věc.

Horliví bodohrotiči jsou proto k vidění, jak si píší poznámky všude možně, jen ne na pergameny.

Postihla vás seminářová kalamita také?

Kdy budou semináře znovu bezpečné s určitostí bohužel nevíme.

Ale do té doby si můžete alespoň zanadávat v komentářích, nebo sdílet tipy na to, jak a kam si úkol nejlépe uchovat pro pozdější použití. (A jak nezapomenout, že ho máte vložit, až nadejde ten správný čas…)

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *