Sraz MotoMudlů

| Vydáno:


Denní Věštec organizoval v neděli 4.4. 2010 akci, na které se měli sejít všichni příznivci mudlovských silných strojů na dvou kolech, kterým mudlové říkají motorky. Akce nesla název MotoMudl. Hlavní organizátor – šéfredaktor Filius Orionis, v jehož hlavě se nápad zrodil, vycházel z přesvědčení, že kouzelníci sice mají svět plný zázraků, ale muž je muž a některá lákadla jsou pro muže neodolatelná, ať je kouzelník nebo mudla. A skutečnost mu dala za pravdu. Na sraz se sjelo z celé republiky více než 3000 kouzelnických fandů těchto silných tzv. motorek. Naše REdakce-CEnných-SEnzací byla při tom a přinášíme vám exkluzivní reportáž. Celou úspěšnou akci moderoval pan Orionis, který se oblékl do mezikolejních barev fialovo-zeleno-modro-červeno-žluté, aby tak dal najevo, že jsou věci, kde jde kolejní příslušnost stranou. Svým moderováním maskoval i smutný fakt, že on na sraz přijel vlakem.


Na sraz dorazila i většina mužské části profesorského sboru ze školy čar a kouzel Hogwarts.czechzone. Protože by se nám na jeden obrázek všichni nevešli, rozdělili jsme je do tří skupinek podle síly jejich strojů. Skupinky se mezi sebou ostatně vzájemně ani nebavily. V menších skupinkách tak alespoň budete mít větší možnost si lépe prohlédnout jejich stroje, na které byli někteří právem pyšní.

Do první skupinky nejsilnějších a nejkrásnějších motorek, třídy Super En-džen-džééén patří pouze 3 kouzelníci: Prvním velmi pyšným majitelem je profesor Kilahim, který svou motorku před naším fotografem bránil vlastním tělem a mohli jsme se dívat jen z uctivé vzdálenosti. Druhým majitel exkluzivního super stroje je profesor McBrave. Třetím majitelem je pak profesor Renine. Na obrázku ho však neuvidíte, neboť po celou dobu srazu z motorky neslezl, a protože jeho stroj je rychlý jako blesk, vždy se jen mihl a nebylo možné ho se skupinkou vyfotografovat. Pozici třetího na obrázku tedy zaujala jediná žena-motorkářka přítomná na srazu, profesorka Wynne, neboť tato kategorie byla hodnocena i podle pohlednosti a žádný muž na akci nedosahoval pohlednosti profesorky Wynne. Její motorka však spadá do nižší kategorie.

Motorky kategorie Pindík. Nižší třída, slabý výkon, pomalá, zato relativně bezpečná jízda. I tato kategorie má své početné obdivovatele a fanoušky. Na malém Pindíku na sraz dorazil profesor The Gravedigger, Nilsen, Revain a Glowr. Profesor The Gravedigger si svůj stroj obohatil o květiny umístěné na předním nosiči. Vítr ho za jízdy obklopuje květinovou vůní a dle jeho vlastních slov se tak požitek z jízdy umocňuje.

Poslední skupinka akci MotoMudl vůbec nepochopila a dorazila na něčem, pro co musela být nově vymyšlena kategorie. Jedná se tedy stroje třídy Šlapeto. K vyznavačům této třídy patří ředitel Elénére, profesor Werewolf, Vrizas a Papulka. Jedná se o velmi pomalý stroj, kde pohon obstarává vlastní noha odrážející se od země, zatímco zbytek těla se veze, ať již ve stoje či v sedě. Pouze profesor Werewolf využívá pro pohyb alternativní způsob, při kterém dává přednost šlapkám. U zmíněného profesora nás rovněž zaujala varianta večerníčkovské helmy, která je zajištěna brýlemi proti odlétnutí za jízdy. Celá naše redakce se shodla na tom, že je to pěkný úlet.

Před touto skupinkou se rád a často projížděl na svém silném stroji profesor Renine, jako by tušil, že skupinka bude blednout a tiše závidět, až se pan ředitel Elénére ráčil nechat slyšet, že už ho s tou motorkou profesor Renine pěkně serge.





Nenechte si ujít další výstřel z Canonu od kolegy B.Ulwara.


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Komentáře

  1. screen – Dobrý nápad. Taky jsem si ho screenla a je to fakt Serge!! 😉 rychlý jako blesk!!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *