Otázky SS – Mintaka Orionis

| Vydáno:

Otázky Smajlíka Smoulíka poprvé. Co na sebe prozradila profesorka Mintaka Orionis?

1) V letošním roce jste nejmladší profesorkou ve sboru. Jaké jste měla pocity, když jste se dozvěděla, že jste byla vybrána a budete vyučovat?
Jaké jsem měla pocity? Asi hlavně ty, že nestíhám sepsat výklady. No, jinak jsem samozřejmě měla radost, nesnesla bych pošklebky sourozenců, kdybych měla být jen řadovou zaměstnankyní školy.

2) Mezi Vaše vyučované předměty patří převážně karty – Cikánské, Lenormand a Taroty. Proč zrovna karty? Zajímáte se o ně i v mudlovském životě?
Proč karty? Já nevím, nějak jsem se k nim dostala a zaujaly mě. Dlouhou dobu jsem koketovala s kouzelnickými dějinami umění, ale pak jsem jejich studia zanechala. Ale pořád mě fascinovaly vizuální výtvarné projevy. No a karty to je taková odnož toho všeho. Navíc taková tajemná, zajímavá, tak jsem se ponořila do jejich studia. A vykládám i mezi mudly, ale převážně jen pro sebe a své známé (hlavně kamarádky).

3) Pyšnit se můžete též Řádem Godrica Nebelvíra z roku 2008 (zima). Vzpomínáte si ještě na to, co jste tomu tenkrát řekla? Setkala jste se někdy se závistí, co se týče Vašich nasbíraných řádů a ocenění?
Hluboko zapátrá v paměti, ale moc si nevzpomíná – No, popravdě už si na to moc nepamatuji, myslím, že to byla ale doba, kdy jsem krátce byla na konec školního roku primuskou. Boj o pohár byl ztracen, tak se alespoň vydělávaly galeony. Byla jsem tehdy asi samozřejmě ráda, ale nijak jsem význam toho vyznamenání nepřeceňovala. A závist, to si nevzpomínám. I když možná někomu bylo líto, že ocenění nezískal on, nevím.

4) A opět ještě mi dovolte nakouknout k výuce – jakou kartu máte nejraději, a proč? A kterou naopak nemáte ráda, a proč?
Tak v tarotu mám ráda kartu Slunce. Je to podle mě nejoptimističtější karta tarotu, která neklade podmínek, jen hřeje. A nemám ráda X holí. Ta mě dlouhodobě vycházela, když jsem toho měla u mudlů moc a věděla jsem, že tomu neuniknu, že musím vydržet a dobojovat svůj boj do vítězného konce. Bylo to těžké a vyčerpávající, ale zpětně jsem ráda, že jsem to nevzdala.
V cikánských kartách mám ráda kartu Nečekaná radost, protože ona to bývá spíš nečekaná událost, někdy i negativní. Je to nějaké překvapení a ta já ráda. Naopak, nemám ráda kartu, Vdova. Ta je moc pasivní, apatická, odevzdaná. Kouká moc do minulosti a nežije přítomností.
A v Lenormandu mám ráda Slunce – hřeje, nabíjí energií, je to podle mě karta štěstí, energie, dobré nálady. Naopak nemám ráda Horu. To je obvykle nějaká překážka, vnější problém, nehybnost, neochota, hloupost, nadváha, neústupnost, zabedněnost – prostě nic moc.

5) Nedávno odstartoval Sedmibojský turnaj. Máte nějakého svého favorita? A co říkáte na první úkol – je podle Vás těžký, lehký? Zvládla byste ho Vy osobně?
Mám favoritku z Havraspáru, která má podle mě šanci u porotců uspět. Ale uvidíme, jak se vše vyvine. No, první úkol mi nepřijde extra náročný, i když musím přiznat, že 30 palců je na můj vkus hodně. Zastávám názor, že spisovatel by měl vyčerpat téma, ne čtenáře. A jestli bych to zvládla? To je těžké takto od stolu říct, nějak bych se s tím pokusila poprat, kdybych musela.

6) A má poslední otázka: Mezi Vaše zájmy (alespoň mi to tak přijde) patří i vypisování soutěží. Kde berete inspiraci na nové soutěže? Můžeme se těšit na nějaké delší soutěže, jako bylo např. sestavování řad podle jednotlivých čísel (Devítky, Dvojky, atd.)?
Ano, vypisovat soutěže mě neskutečně baví. Tak nějak se snažím Hogwarts vrátit to, co mě tu kdysi dávno chytlo. Byly to právě logické soutěže, které vypisovala madam Leti. No a inspiraci beru v různých knihách. Zatím další cyklus podobně laděných úkolů nemám připravený, ale snad se mi podaří něco zajímavého vymyslet. I když ono upřímně, tuto soutěž opravovat, to je za trest.

Komentáře

  1. Gratuluji k prvnímu článku:) – klidně by ty otázky pro příště mohly být tak nějak odvážnější… kontroverznější… to čtenáři rádi:)

  2. – U zaměstnanců volím opatrnější otázky, až přijde na studenty pokusím se trochu pinkantnosti přidat ;-)… Pokud si vzpomenu 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *