Otázky SS – Silvia Honorová

| Vydáno:

Otázky Smajlíka Smoulíka podruhé. Co na sebe prozradila profesorka Silvia Honorová?

1) Mezi Vaše vyučované předměty patří krom jiného i Kouzelnická angličtina pro začátečníky a Kouzelnická němčina. Proč jste se rozhodla učit zrovna tyto předměty?
Prvním důvodem je to, že si myslím, že profesor je kvalitní pouze tehdy, když svému vyučovanému předmětu rozumí. A jelikož jazyky jsou moje velká láska a myslím, že je i celkem slušně zvládám, pustila jsem se právě do nich. Druhým důvodem bylo to, že jsem toužila ukázat, že i jazyky mají hodně společného s kouzelnickým světem, a doufám, že to studenti v mých přednáškách pociťují.

2) Začal nám již 4. termín výuky. Překvapilo Vás prozatím něco na Vašich hodinách (např. nadprůměrná inteligence studentů)?
Tento rok mě překvapilo, že je celkem málo omluv a úkoly mi dorazí do kabinetu poměrně včas, ne jak v předchozích letech těsně před termínem odevzdání.

3) Když pohlédneme na Vaše statistiky, tak zjistíme, že asi nejraději ze všeho vypisujete soutěže. Probíhá v tuto chvíli nějaká Vaše soutěž? A jaké soutěže vypisujete nejraději – psací, nebo kreslící?
Poslední dobou žádné soutěže vypsané nemám, přenechávám iniciativu služebně mladším kolegům, kteří se do toho tak s vervou pustili. Ale v době, kdy bylo soutěží málo, jsem opravdu ráda několika svými přispěla. Mé oblíbené byly buď básničky, nebo znalostní, ale ani obrázkovými jsem nepohrdla. Jen je pravda, že jelikož sama nevlastním talent na malování, tak jsem se tolik neodvažovala je hodnotit.

4) Soutěží máte prozatím vypsáno celkem 88, zato však máte nulu v seminářích, proč? Chystáte nějaký? A proč jste doposud žádný seminář nevypsala?
Ano, nápadů by několik bylo, ale čas přeci jen trošičku vyhrává nad mými schopnostmi. Vypracovat kvalitní seminář je práce poměrně složitá, nerada bych to tzv. odflákla. V minulosti jsem raději vylepšovala výklady, které považuji za nesmírně důležité. Ale kdo ví, třeba v budoucnu.

5) Když se podíváme do Vašeho profilu, tak zjistíme, že jste na Bradavicích od roku 2005 – neuvěřitelná doba. Pociťujete na sobě nějakou zásadní změnu od té doby?
Rozhodně. Škola je od základu přestavěná, je zde mnohem víc prostor, pan ředitel školu takříkajíc přifoukl do stávajících obřích rozměrů. Změnilo se skoro všechno. Většina věcí je mnohem kvalitnější (výuka, soutěže), změnila se atmosféra.

6) A poslední otázka: Brzy nám opět začne Famfrpálová sezóna. Plánujete účast v této letecké soutěži za profesorský tým? Nebo raději budete fandit?
Já a famfrpál nejsme zrovna kamarádi, jsem spíše pasivním příznivcem. Ale fandit dovedu opravdu dobře, takže doufám, že i tím přispěji svou troškou do týmu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *