Poprask ve Velké síni

| Vydáno:

Je naše škola opravdu bezpečná? Posuďte sami…

Dne 19.3. odpoledne jsme se stali svědky neobvyklé události, která jen díky štěstí neskončila tragédií. Na vidličky poletující napříč celou Síní, stejně jako na jídlo svištící touto místností závratnou rychlostí si již asi každý zvykl a nepřekvapí ho to. To, co Velkou síní svištělo dnes, však přítomné šokovalo. A nemyslím tím padající cihly, to už tu také bylo a není to až tak překvapivé.

Všechno začalo podezřelým hlasitým houkáním a otřásáním Velké síně v základech. Někteří přítomní studenti napjatě očekávali, zda je nepoctí svojí návštěvou sfinga a nemohli se dočkat. Někdo další poznamenal, že přiletí obrovská sova. Nikdo z nich však nemohl být dále od pravdy.

Trvalo jen pár okamžiků, než se ohlášený návštěvník v Síni ukázal. A všechny přítomné pohltil děs. Přímo přes stoly se Velkou síní prořítil Bradavický expres a zbyla po něm jen spoušť a velká díra ve zdi. Než se však studenti stačili vzpamatovat z prožitého šoku, oprášit a sesbírat své úkoly a poznámky, případně další věci, objevil se další návštěvník, tentokráte neohlášený.

V protisměru projel síní Záchranný autobus, troubil na studenty, aby uhnuli z cesty, a šinul si to přímo do zmijozelského stolu, který smetl. Ještě, že se studentce, která u něj seděla, nic nestalo. Její rozčílení však bylo patrné – a není se čemu divit.

Ani to však nebylo vše. Po cestě za autobusem se přihnala rozzuřená čarodějka, nadávající, že jí ujel. Dokonce se ho stále snažila dohonit, přestože již byl dávno pryč. A setkala se s pochopením přítomných, kteří nadšeně skandovali a povzbuzovali ji.

Poté se dění ve Velké síni pomalu vracelo k normálu, až na tu díru. Já se však ptám. Jak je možné, že Bradavice, které by měly být opatřené mnoha bezpečnostními kouzly, vpustí do svých útrob hned dva kouzelnické dopravní prostředky a také civilisty, kteří tu nemají co pohledávat? Jsou opravdu tak bezpečné, jak se nám všichni snaží namluvit? Nemůže se stát, že se příště místo expresu a autobusu, stejně jako čarodějky, objeví banda temných kouzelníků? Oddělení bystrozorů by mělo situaci prozkoumat a vyvodit z tohoto případu bezpečnostní opatření.

Komentáře

  1. No tedy, a já o ničem nevěděla… – velice děkuji za tuto brilantní reportáž! Jinak by se to asi ututlalo – vždyť já ve VS vůbec žádnou díru neviděla, asi ji hned někdo z vedení spravil…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *