Ze Spisovatelského klání již vypadli dva soutěžící!

| Vydáno:

V neděli na Sub Salix skončil druhý termín Spisovatelského klání. Jelikož ke mně ovšem přes šílenství kolem Sedmiboje žádné zprávy o jeho průběhu nedolehly, rozhodla jsem se sama zajít vyzjistit nejnovější informace a pikantnosti.

Jistě uznáte, že nejlepší je hledat čerstvé novinky přímo u zdroje – rozhodla jsem se proto vyhledat organizátorku soutěže, profesorku Eillen McFir Elat. Našla jsem ji bez větších obtíží (neskutečně velká hromada pergamenů, která se na jejím tradičním místě ve Velké síni mírně pohybovala, občas se z ní vynořila ruka, uchopila vedle stojící šálek čaje a zase zmizela, ji prozradila spolehlivě). K mé radosti se navíc kolegyně ještě necítila ani tolik zaneprázdněna, aby nemohla uspokojit mou zvědavost…

BO: Eillen, naše čtenáře by zajímalo, jak to vypadá se Spisovatelským kláním. V čítárně jsou právě zvěřejňovány druhé kapitoly o zkouškách, kterými prošel rod elfů – můžeme se opět těšit na 13 příspěvků, nebo již někteří soutěžící svou účast v klání ukončili?

EME: Bohužel, v druhém kole již odpadli dva spisovatelé…

BO: Mohli bychom vědět, která díla se tedy již nedočkala svých pokračování? A mohla bys zveřejnit i jména autorů?

EME: Jedná se o díla Konec věků a Sbohem a nashledanou. A jelikož budou autorky již vyřazeny z hlasování, tak mohu prozradit i jejich jména. Povídku Konec věků psala slečna Salesia Barbara Fialková, příběh Sbohem a nashledanou psala slečna Elizabeth Lextrová.

Tak to tedy vidíte, počet soutěžících se snížil na jedenáct. Osobně jsem byla odpovědí kolegyně Eillen trochu zklamána, protože obě vypadlé práce jsem zrovna považovala za skutečně kvalitní a na jejich pokračování jsem se velice těšila. Pokusila jsem se proto vyhledat i zmíněné autorky, abych zjistila, co je k odstoupení ze soutěže vedlo… Slečnu Salesiu jsem ovšem bohužel nikde na hradě neobjevila, po větším pátrání jsem došla k závěru, že musela uvíznout v nějaké časoprostorové trhlině, což je lehce znepokojující. Doufejme, že se jí podaří vyhrabat se z ní ven dříve, než ji škrkny sežerou zaživa. Slečnu Elizabeth jsem oproti tomu nalezla bez větších problémů, jak si ve Velké síni hoví a prohlíží obrázek podivných extravagantních brýlí srdcového tvaru…

BO: Slečno Lextrová, mohla bych se pro DV zeptat, co vás vedlo k odstoupení ze Spisovatelského klání? Je za tím nedostatek času, zalekla jste se konkurence, došla inspirace, nebo máme důvod hledat někde úplně jinde?

EL: Popravdě? Přemýšlela jsem a došla jsem k závěru, že to není pro mě… Já potřebuju ve svém psaní volnost, abych mohla vyjadřovat sebe sama. Je těžké to popsat. Nemám ráda nastolený řád, potřebuji prostě volnou ruku. Proto možná jsou moje povídky tak čtené. Občas dokážu překvapit i sebe, jaký to útvar se dostane na pergamen. Jinak ano, došly nápady. Konkurence je velká, ale toho se nebojím, ráda soutěžím a dokážu si přiznat, že je někdo lepší jak já (a to je poměrně často, vyjmenujte mi případy, kdy se to nestalo ;)) – takže ne, konkurence jsem se nijak nezalekla.

BO: Nelitujete teď, s odstupem několika dní, že jste se rozhodla své působení v soutěži ukončit? Zklamání natěšených čtenářů bývá pro mnoho autorů problémem… I mě osobně mrzí, že se u Sbohem a nashledanou nedočkám pokračování!

EL: Nelituju odstoupení, možná jsem někoho zklamala, možná někoho potěšila. 🙂 Člověk si nevybírá. Z mého hlediska ta povídka byla jednou z nejhorších věcí, jaké jsem napsala. 😀 A ano, já občas umím psát úchvatné věci, ale tentokrát jsem snad dostala Merlinovou holí po hlavě. No, kdo by litoval mého odchodu, nemusí, budu psát stále, jen jiné věci. 🙂

Na to, jak se celá soutěž vyvine dále, si ovšem musíme počkat až do 11. dubna. Právě do toho dne mají zbývající soutěžící čas na sepsání třetí kapitoly příběhu, čímž se dostanou za polovinu svého díla. Od 12. dubna si potom budeme moci i my opět přečíst jejich příspěvky – na úkoly pro rod hobitů se já osobně těším opravdu nesmírně! Všem autorům proto přeju pevné nervy, spoustu nápadů a zejména potom vytrvalost!
Máte-li zájem přečíst si dosud zveřejněné práce, pohlédněte sem.

Komentáře

  1. Tolik nového čtení! – No vidíte, já nějak ještě nezaznamenala (a možná nejsem sama), že už jsou kapitoly zveřejněny, takže moc díky za upozornění…ovšem kde najdu čas si to všechno pozorně přečíst, to už merlinžel ve článku neradíte….

    1. Re: Tolik nového čtení! – Ono v neděli bylo i oznámení na úvodce, leč zapadlo. Bohužel moc rychle… Snad to příště bude lepší

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *