Malkinová krachuje?

| Vydáno:
Jistě každý z vás ví, že v obchodu s oděvy u madam Malkinové je poslední měsíce velmi prázdno – v regálech není buď žádné zboží, nebo je ho tam po pár kusech. A tak není divu, že se školou šíří zvěsti o krachu tohoto dříve tak navštěvovaného a oslavovaného obchodu. Čím to?

Podle posledních zpráv se můžeme dočkat v nejbližší době nové Jarní kolekce. Nicméně – není to jen marketingový tah? Nebude nakonec to avizované zboží pouze „upravené“ zboží staré a obnošené? Těžko říci. Starší obyvatelé hradu si jistě pamatují doby, kdy madam Malkinová vydávala nové kolekce jednou za čtvrt roku – kolekcí bylo hodně. Možná proto kouzelníci byli nenasytní a chtěli víc a víc – a to víc nakonec měli, až zničeho nic přišel zlom a zboží se do regálů již nedoplňovalo.

„Nedohodli jsme se s dodavateli a výrobci, proto dodávky ustaly…“, líčí bývalý zaměstnanec obchodu s kouzelnickými oděvy, „Madam Malkinová ovšem zase tak velký zájem o pokračování neměla a rozhodla se najít vlastní zdroje a začala jednat na vlastní pěst.“ Což se jí, jak je jistě vidět, časem vymstilo – neorganizovaní návrháři a dodavatelé madam Malkinovou, která sice je silnou osobností, ale ne až tak silnou, začali využívat. Podle nejmenovaného zdroje údajně musela madam Malkinová platit předem a zboží se jí nedostávalo. Nakonec vše vzdala, přestala doplňovat zboží a zavřela dokonce i Butik.

Od té doby nikdo s madam Malkinovou spolupracovat nechce, neboť doprodejem zásob si moc nevydělá a své zásoby galeonů rozdala lstivým podvodníkům, kteří jí naslibovali hory doly. Není tedy divu, že obchod, jemuž docházejí poslední zásoby, je před krachem. Proto je velkým překvapením ona avizovaná nová kolekce. Že by se madam Malkinová opět postavila na nohy? Nebo že by našla bohatého sponzora? Či se upsala Ďáblovi? Merlin ví. Na zodpovězení otázek si budeme muset počkat.

Komentáře

  1. – Ona ještě nekrachla? Vždyť je to tam k pláči už tak dlouho! A to teď teda ještě funguje, jo? =) Zajímavé…

  2. hehe 😀 – je vidět, že autor na Příčné od rozmražení moc nebyl 🙂

    Malkinová se doplňuje každý den, naposledy dnes v noci 🙂 Nyní je na skladě Madam Malkinové 54 různých typů oblečení, navíc se od noci vyprodalo dalších 15 typů, které tam byly čerstvě doplněny. 🙂

    Co se butiku týče – Butik se otevírá pokaždé pouze pro kolekci. Jak autor píše, dříve byly kolekce jednou za čtvrt roku. Toto zatím dodržíme, protože poslední kolekce byla na Silvestra. Další, jak piše Midar, je na spadnutí 🙂 zde myslím není místo pro kritiku.

    A dle prodejnosti u Madam Malkinové můžu soudit, že se taktika méně zboží a častější doplňování velmi vyplácí 🙂

    JW

  3. a zmíněná citace – trochu mě zaráží, jakým směrem se začíná Denní věštec ubírat. Neověřené výpovědi fiktivních bývalých zaměstnanců je už opravdu příliš.

    Proč se autor článku raději nezeptal přímo u vedení Příčné? Bál se, že by dostal nehodící se odpovědi? ;))

  4. – No, abych byla uprimna – ja tedy k Malkinove chodim pravidelne, ano – a ano, kdyz se objevi neco snesitelnejsiho, hned to koupim. Ale nemuzu rict, ze by mi to vyhovovalo. Nakupuju proto, abych mela veci do zasoby, prestoze se mi treba ani prilis nelibi a za normalni situace bych je rozhodne nekupovala. Nicmene vim, ze kdyz nenakoupim ve chvili, kdy tam onen kousek, ktery zahlednu (byt o neco horsi), je, budu nahrana, pze nebudu mit darky pro lidi, kterym darky chci dat, ve chvili, kdy je budu chtit dat – pze nechavat si nakupy na posledni den je v realite dnesni Malkinove opravdu risk, nebudu tu rozmazavat, jak jsem tu na Vanoce plakala, ze pro pulku svych pratel nemam darek, nechtela-li jsem jim davat salu nebo ponozky. Dusledkem ale pak zase byva, ze nakoupim veci, ktere si dotycny treba behem toho mesice, ktery mu do narozenin zbyva, sezene jinde – a je fajn davat darek, o kterem vite, ze nepotesi, ale pritom vite, ze to uz proste nezachranite (pze u Malkinove aktualne bohuzel sirsi vyber proste neni) – pripadne kdyz vite, ze vas darek neni vubec nic extra, ale tak co se da delat, lepsi aspon nejake triko nez klobouk, ze? Je holt smula obdarovaneho, ze jsem onech par kousku fakt hezkych veci, ktere se tam objevily po jednom, dvou kouscich vzdy asi na 10 minut, nez je moviti a neuspokojeni staslivci vykoupili, prosvihla…

    1. Re: – ano, ale proto je tedy lepší mít k dispozici kompletně cely sklad, abych si kdykoliv koupil cokoliv co si zrovna zamanu? Tak to přece nefunguje.

  5. ??? – U Malkinové se doplňuje každý den??? Tak to upřímně řečeno zírám jako blázen… já tam novou věc neviděla už hodně dlouho. Asi jsou hned pryč ;-(

    1. Re: ??? – jj každy den, a mizí to fofrem strašnym 🙂 ale pokud tam pak dám něčeho 5ks a více,tak to tam leží ladem.
      takže se doplnuje, ale vždy v množství <5ks, ale např. 10 věcí.

  6. Vy … – … vůbec neumíte číhat 😀 Za posledních pár týdnů jsem si solidně zrekonstuovala šatník 😀
    Pro Bete: Na jednu stranu to chápu, visí tam de facto pořád ty samý věci a když se objeví, nový, sou hned pryč. Madam M by to klidně mohla trochu prostřídat. Bo třeba já už z dlouhý chvíle někdy uvažuju o tom, že si fakt koupím tu barevnou pruhovaou šálu … a to jí jakože ani moc nechci 😀 Ale zase kdyby tam bylo všechno vždycky, tvoje dárky by byly o dost míň originální, bo by si ty věci míněný obdarovaný moh třeba pořídit sám 🙁

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *