Dočkáme se letos famfrpálové sezóny?

| Vydáno:

Nepřijde vám divné, že je už skoro konec března a po famfrpálu ani vidu, ani slechu? Mně to tedy divné přišlo, a proto jsem se vydala na průzkum, abych se dozvěděla něco zajímavého. Je už čas na famfrpál? Jak to bylo loni? Jak se k tomuto tématu vyjádřil pan ředitel?

Úplně nejdřív jsem se vydala hledat na vývěsku. Přeci jen, možná plaším úplně zbytečně a je ještě čas. Našla jsem si čas mezi úkoly a začala jsem zkoumat archiv. Jaké bylo mé udivení, když jsem našla starý zaprášený papír s datem 5.3.2009! Stálo na něm:

,,Zítřejším dnem si mohou začít primusové kolejí zamlouvat pronájem pro tréninky své koleje. Oficiální zápasy započnou 25. 4. 2008.
Upozorňuji, že k dispozici je pouze jedno hřiště.“

I když jsem pominula menší přepis v roku (nebo jsme se loni mohli vracet v čase?), přišlo mi to trochu divné. Zápasy by tedy měly začít zhruba už za měsíc. Když si to propočítáme, máme to 4 víkendy na 8 tréninků. Pokud bude uvolněn zápis tréninků během následujícího týdne, tak si, drazí přátelé, pořádně mákneme, abychom si všichni zatrénovali.

Dále jsem se zašla podívat na staré tréninky – první trénink byl loni již 14.3. (jednalo se o trénink Nebelvíru). Trénovalo se až do 24.4., kdy si naposledy zatrénoval Mrzimor – a za ten měsíc a půl si dokonce stihli zatrénovat i profesorští. První zápas se pak konal 25.4. a jednalo se o zápas Mrzimoru proti Zmijozelu. Zápasilo se až do konce května.

Pokud jste již porovnávali data s letošním kalendářem, musíte taktéž uznat, že jsme celkem ve skluzu. Pokud famfrpál vůbec bude, je dost možné, že nám bude zasahovat i do termínů závěrečných esejí, což mě tedy moc netěší. Ještě mě napadlo nakouknout do ředitelny – třeba se tam dozvím něco zajímavého?

Narazila jsem na dotaz Sophie Glis Glisové, kterou zajímalo, zda famfrpál bude i za předpokladu, že se koná Sedmiboj. Odpověď pana ředitele zněla „bude“, což mě uklidnilo, jelikož i já jsem měla dojem, že díky Sedmiboji se na famfrpál nedostane. Dál jsem narazila na dotaz Leeho Mortira, který se ptal: ,,Nevím, možná se pletu, ale jestli chceme mít tenhle ročník ještě famfrpál, neměl by už začít?“ Pan řídící odpověděl velmi stroze, že jsem se musela poradit s mou gumovou kačenkou, jak to vůbec myslel; odpověď zněla „Pletete.“ Odhalil snad pan řídící Leeovo skrytou zálibu? Nebo se pan ředitel pouze snaží naznačit, že je na famfrpál ještě čas?

Vše je ve hvězdách a my, famfrpáloví nadšenci, můžeme jen čekat. A pokud se na famfrpál nedostane, musíme svůj „klikací absťák“ uklidnit v síni Sedmiboje.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *