Barvy, barvy, famfrpál…

| Vydáno:

Na prvního apríla nevěřte nikomu.

Chtěla jsem vstoupit do hradu a ještě před přihlášením vidím:

Famfrpál bude! Takže jsem se už radovala, ale hned nato jsem svou otevřenou pusu splaskla, jelikož se ze mě stal duch. Nestačila jsem zírat. Po odeslání příspěvku jsem se zbarvila do červena, po dalším mluvení jsem se stala profesorkou; zářila jsem všemi barvami.



Ano, byl apríl! Toho jsem si všimla, ale ráno po vyspání vám to jen tak nedocvakne. Přišlo mi ale docela dobré, že na chvíli můžeme okusit, jaké to je být studentem v jiné koleji nebo profesorem. Duchové se proměnili zpět v živé studenty, můžeme říci, že vstali z mrtvých. Celý hrad bláznil zářivými barvami a vypadal celkem spokojeně.

Jenže co ta famfrpálová sezona? To nikdo neví jistě. „Je 1. dubna 2010, co když je to žert?“ ptali se studenti ve Velké síni. Myslím si, že není náhoda, že se oznámení o začínající sezoně famfrpálu objevilo zrovna na 1. apríla. Ačkoli ale není vyloučeno, že to žert není, za což bychom byli vděčni.

V levém sloupečku na hradě se také objevila anketa o famfrpálu:

Omezit délku famfrpálového zápasu? (oficiální anketa – rozhodujete o změně pravidel)

Jak se ukázalo, většina studentů chce hrát podle knížek. Nic ještě ale není rozhodnuto, anketa je na hradě teprve první den, takže se veřejné mínění může úplně změnit. Ale změna je život, můžeme zkusit něco úplně nového. A jelikož je pro kapitána famfrpálu a ostatní hráče neúnosné sedět celý den na hřišti, proto bych změnu s radostí uvítala.
Opravdu je možné hrát famfrpál víc jak 24 hodina neskončit u Munga?
Tomu bych nevěřila a není to proto, že je dnes Apríl…

Doufejme, že famfrpál se letos opravdu objeví a že to nebyl aprílový žertík.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *