Aprílismus

| Vydáno:

Všechno vypadalo normálně. Ve Velké síni si povídali studenti, na hlavní nástěnce byly přišpendlené důležité oznamy a sovy tiše seděly na bidýlkách. Klid a pohoda se šířily hradem. Ale to mělo skončit – po půlnoci.

Jakmile totiž nastal 1. duben, celá škola si z nás všech začala dělat šprťouchlata.

První náznak začal přímo ve Velké síni. Všem přítomným se neustále mění barva školních hábitů, v jednu chvíli jsou vyhozeni z koleje a dokonce i zavražděni!

Jen samotní duchové z toho mají radost – Ti neustále ožívají a zase umírají. Naprostý chaos a zmatek po škole přechází v zábavu a potěšení – vždyť je apríl, takže srandičky mohou být! Jen ať si z nás škola střílí, my si z ní vystřelíme jednou také – a to přímo z kanónu.


Ne všechno ale bylo takto zábavné. Ihned po půlnoci se na Hlavní nástěnce objevil vzkaz o začátku famfrpálové sezóny. Těžko říci, jestli se jedná o žert pana ředitele, nebo skutečnou událost. Obojí totiž může být pravda. Zvláště poté, co někteří na tuto zprávu reagovali den předem, než byla vyvěšena.

Bude, nebo nebude?! Protože všichni chtějí bojovat!


A aby toho nebylo málo, škola si možná vystřelila i ze zaměstnanců. Hned v popůlnočních hodinách totiž přišla sova s výplatou. Ale je to výplata skutečná? Není to opět žert a ve skutečnosti nic nedostaneme? Och běda! Jak jinak peníze získat… 🙂


Aprílový den je prostě aprílový a my se s tím musíme vypořádat. A hlavně – počkat, abychom zjistili, co všechno je žert školy, co pana ředitele a co vůbec pravdou je.

Komentáře

  1. – Bohužel jsem si neprintnul původní vzkaz, který jsme komentovali, ale pokud mne paměť neklame, tak zněl takto:
    „a
    a“
    Pak byl vyměněn za oznámení o začátky famfrpálové sezóny, ale naše komentáře zůstaly. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *