Skandál otřásá kouzelnickým světem – možná nebudou košťata!

| Vydáno:
Jeden z největších dodavatelů košťat je v podezření ze zapojení do nadnárodního skandálu, který ovlivňuje i mudlovský svět. Důsledkem celé situace může být nedostatek košťat pro další sezónu, což by mohlo mít ničivé následky pro blížící se Mistrovství světa ve famfrpálu.

Před několika hodinami začali pracovníci Ministerstva kouzel vyšetřovat aktivity firmy Broom & Sticks, která patří mezi světové výrobce košťat již několik desítek let. Dle očitých svědků do hlavní kanceláře v New Yorku přišli vyšetřovatelé v odpoledních hodinách a od té doby se neustále v sídle něco děje. „Poslouchala jsem zrovna nejnovější hit od mé oblíbené zpěvačky Celestýny Warbeckové – Podlehni mému kouzlu, když jsem uviděla pět ministerských pracovníků, jak hlasitě buší na dveře jejich kanceláře,“ vypráví paní Amálie, která bydlí v Lafayettově ulici a ze svého obývacího pokoje vidí přímo na hlavní vchod firmy.

Informátoři, kteří monitorují aktivity v mudlovském světě, potvrzují podobný postup v případě mudlovského leteckého přepravce – firmy Ryanair. Propojení těchto dvou firem potvrzuje i mluvčí Ministerstva kouzel, s ohledem na probíhající vyšetřování však odmítla poskytnout bližší informace. Naše zdroje tvrdí, že k dnešnímu dni vedlo několik měsíců přísně utajovaného vyšetřování.

Na počátku všeho byl článek mladého studenta, který napsal do svého školního časopisu své pozastavení nad tím, že firma Broom & Sticks nabírá již přes rok nové zaměstnance a rozšiřuje výrobu, ovšem čekací doby na nová košťata se nezkracují a nedošlo ani k velké změně poptávky. Jinými slovy, vyrábělo se o několik set až tisíc více košťat měsíčně, ale na trhu nebyla košťata vidět. Kopii článku na závěr poslal i na Ministerstvo kouzel, které se podnětem začalo ihned zabývat.

Firma Broom & Sticks je podezřelá ze zapojení do podvodu firmy Ryanair, která provozuje levné lety po celém světě (letadlo je plechový stroj, kterým se mudlové přepravují z místa A do místa B, je rychlejší než ostatní mudlovské přepravní prostředky a v poslední době je stále více oblíbenější). Dle prvotních odhalení to vypadá, že firma Ryanair vykupovala stará nefunkční letadla a pomocí kouzel k nim připevňovala očarovaná neviditelná košťata, díky kterým se stroj vznášel. Pomocí kouzel také stroj vydával stejné zvuky, jako když opravdu funguje. Díky tomu bylo možné, že se lety společnosti Ryanair rozšířily na mnoho nových linek a firma je byla schopná poskytovat za velmi nízké ceny.

Vyšetřování současně probíhá v největším utajení na všech letištích, kde společnost své lety obsluhuje. Není jasné, kolik lidí bylo do podvodu zapojeno, ale ministerstvo vychází z předpokladu, že na každém letišti nebo i letadle se muselo jednat minimálně o jednoho kouzelníka, který se na očarování podílel. V současné době není jasné, jestli Michael O’Leary,generální ředitel společnosti Ryanair, byl pod vlivem kouzel, dle dostupných zdrojů jde o mudlu bez kouzelnické přítomnosti v rodině.

S ohledem na rozsah akce spolupracují kouzelníci ze všech zasažených zemí ve snaze zachovat naprosté utajení. Současně probíhá spolupráce s mudlovskými ministerskými předsedy, protože případné omezení činnosti mudlovské přepravní firmy by mohlo negativně ovlivnit ekonomickou stabilitu několika států.

Výroba v dílnách košťat stále probíhá, ale je jenom otázkou času, kdy může dojít k jejímu zastavení. To by mohlo ovlivnit doručení objednávek famfrpálových klubů na příští sezónu, kdy firma dodává košťat přibližně 40 % klubů. Zkontaktovali jsme několik konkurenčních firem, ale žádná z nich nemá momentálně kapacity k případnému dodání košťat před začátkem sezóny, což s ohledem na blížící se Mistrovství světa ve famfrpálu může být velký problém.

Situaci neustále sledujeme a budeme vás o vývoji co nejdříve informovat.

Pro Denní věštec
Any Dawson

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *