Nový dopravní prostředek?

| Vydáno:

Vše to začalo traktůrkem, jahodami a sovami…

Bylo 15. dubna, dva týdny od uplynutí aprílu, dva týdny do konce měsíce dubna. Velká síň se zčásti bavila předváděním modelů z nové jarní kolekce, jiní si mezi sebou klábosili a někteří jen seděli a jedli sovy. Jen někteří. Ano? 😉

„Já mám lepší svršek!“ dmula se pýchou studentka.
„A já mám zase hezčí sukni!“ namítla další.

Nekonečné vychvalování svého oblečení ale utichlo, když do Velké síně vešla Christina von Luna s doslova „vražedným“ pohledem, jak sama komentovala. Nebylo by ale od věci, kdyby s ní nešla jedna z jejích zvláštností. Jela na traktůrku, v ruce nesla misku s čerstvými jahodami a smetanou a výhružně hleděla k sovinci. Jak je známo, Christina von Luna se veřejně přiznala, že pár sov si dala k obědu a mezi nimi byla i drahocenná sova postarší od žluté primusky Lucy Koralky.

Celý spor vyvrcholil tím, že do Velké síni přiběhl zloděj a únosce v černém a žlutou prefektku chytil pod krkem. Za ním se vřítil Kapitán Nemo a kouzloagent, kteří se snažili Christinu zachránit, což se Lucy Koralce dvakrát nelíbilo, a komentovala to slovy: „Odfláknuté!“, „K psychiatrovi s ní!“ a „Vždyt on koná dobro, když ji chce unést!“. Christina to všechno pozorovala a náhle se vylekala, protože únosce ji hodil na legendární bradavický lustr, kam mají vstup povolený je V.I.P.

To ale únosci bylo jedno. Kouzloagent přikazoval, aby Christinu hodil dolů, s čímž únosce souhlasil. Stačilo málo, aby se Christina von Luna už neprobudila, ale naštěstí havraspárská studentka Elyssea Ellesméry vyčarovala trampolínu a ještě před Christininým pádem ji přesunula pod lustr. Po několika minutách skákání na trampolíně Christina prohlásila, že jí žaludek dělá kotrmelce.

Lucy Koralka se hlasitě dožadovala své sovy, na což jí Chris rázně odpověděla: „To ji mám jako vyzvracet, nebo co?“ Lucy Koralka ale dostala dobrý nápad. Začarovala Christinin traktůrek a to tak, že ho proměnila v prasátko. Christina se rozvzlykala, ale na vegetariánskou stravu přejít nechtěla, což Lucy nerozhodilo, proto jsem se zeptala na její názor:

„No očakávam, že oľutuje to, čo spravila, svoj čin a a nebude sa smiať nad tým, že zjedla naše sovy! Zobrala som jej traktor, aby pochopila, že tak, ako jej záleží na traktore, mne zaležalo na sove! Sovu mi to už nevráti, +fnuká, spína ruky+ ale dúfam, že toutou metódou odnaučím Chris sovožrútctvu… Traktorík ala prasa si ponechám, dokiaľ sa Chris nevylieči. Ak tak učiní, odmenou je bude traktorík, inek cesty niet. Musíme zasiahnuť, kým nezmiznú všetky sovy na škole! A jedina cesta je cez jej traktor, pre ktorý urobí všetko, aby sa jej vrátil. Snad to bude mať účinok a sovy na škole si budú môcť pokojne húkať na bidielkach.“

No, tady vše jasně vidíme… a jak Chris sluší její nový dopravní prostředek? To si můžete prohlédnout zde na fotografii:

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *