Revoluce v hraní famfrpálu?

| Vydáno:

Pokud jste v poslední době spatřili v nejrůznějších denních i nočních hodinách pana ředitele, jak vesele létá po osamoceném famfrpálovém hřišti (slečna Betelgeuse se k němu vtírala tak moc nenápadně, že ji neměl šanci vidět téměř nikdo), možná jste si pomysleli něco o tom, jak je prospěšné nezanevřít na aktivní pohyb ani v pokročilejších letech.
Ti z vás, kteří byli pozornější, si možná všimli i toho, že pan ředitel co chvíli vytáhl z kapsy famfrpálového hábitu malou ampulku, kterou do sebe házel „na ex“ téměř se železnou pravidelností.
Teprve dnes se nám však podařilo sehnat důkazy o tom, že se nejednalo o energetické dryáky, které panu řediteli pomáhaly udržet se na koštěti, ani že profesor Elénére nepraktikoval „drink flying“. Šlo totiž o zkoušení nových lektvarů přímo ovlivňujících vlastní hru. A právě jejich použití je od dnešního dne v rámci pravidel a tudíž zcela legální.

Právě v dnešních ranních hodinách se totiž v pravidlech famfrpálu objevil nový dodatek:

Lektvary
během zápasu lze užít určité specifické lektvary, doba trvání efektu lektvaru je 10 minut a další lektvar lze bez vedlejších efektů vypít až po hodině.
– Lektvar obratnosti
– Lektvar síly
– Lektvar štěstí
– Lektvar rozvahy

První otázka, která se naskýtá, je jasná. A kde se takový lektvar dá sehnat? Podařilo se mi zjistit, že jedinou takovou možností je jeho umíchání ve školní laboratoři, nicméně bližší podrobnosti chybí. Dosud není známá ani přibližná cena surovin, které budou na ten který lektvar potřeba, nutné vzdělání, ani vlastní recepty (kdo ví, třeba v nejbližších dnech vyjde další díl knih lektvarů od známého badatele Theodisa Mavia).

Dále jistě bude téměř všechny zajímat, k čemu jsou vlastně lektvary dobré. Účinek jednotlivých směsí se samozřejmě liší od jejich druhu, vypátral jsem však, že například Lektvar štěstí bude svému konzumentovi pomáhat při vyhýbání se potloukům; lektvary jiné pak budou zvyšovat vlastní výkon hráče na jednotlivých postech.
Ovšem, jak řekl pan ředitel, ani lektvary nejsou všemocné a proti výrazně silnějšímu soupeři ani lektvary nadopovaný jedinec příliš nezmůže.

Veškeré další odpovědi na otázky, které se kolem tohoto nového fenoménu rojí, jsou zatím zahaleny rouškou tajemství. Můžeme se tedy pouze dohadovat, jaké jsou zmiňované vedlejší efekty a jaká další překvapení do hry lektvary vnesou.

Buďme rádi za to, že famfrpál je dnes opět zajímavější než včera.

Komentáře

    1. Re: – A proč se nesestaví tým profesorů a nehrajete s těma studentskýma o pohár? 😉 Aspoň by byla větší zábava. =D

      1. Re: Re: – No, vidte? Ale ted nevim jestli z hlavy napocitam 7 schopnych, kteri by nepovazovali za silenstvi sedet tu a disciplinovane klikat dle pokynu jedineho kapitana (kterym by byl nekdo, kdo skutecne rozumi famfrpalu, a ne nekdo, kdo ma nejvetsi ego/uctu/kdovico) hodiny a hodiny, na ukor mudlovskeho zivota… hmmm… ne. A to nemluvim o stridani. Tze by to bylo myslim poradne fiasko, toho bych se nakonec nejspis asi stejne neucastnila =D Ale tak ano, ja si pockam a budu doufat v prichod dorostu z rad studentu, pak by to smysl jiste melo =) Nakonec by to mohl byt ten nejlepsi tym na skole =))

        1. Re: Re: Re: – ale on je profesorsky kapitan 😉 není to nikde sice vypsano, ale byla jim zvolena Leti 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *