Iglú č. 87

| Vydáno:


Jak jsme Vás informovali ve článku „Myši maj prééé“, členové pedagogického sboru byli před nedávnem několik dní bez vrchního dorozu, neboť ředitel Elénére pobýval na zasloužené dovolené. Oficiální zdroje hovoří o tom, že ředitel Elénére trávil dny na vědeckomagickém sympóziu v americkém Old Yourku, které se zabývalo globálním problémem zakulacenosti Země a vývojem kulatosti v příštím tisíciletí. Naší REdakci-Cenných-SEnzací se ovšem podařilo exkluzivně zjistit, že ředitele Elénéreho globální problémy a analýza jejich řešení absolutně nezajímají a volné dny využil k tomu, aby se zašil daleko od lidí a daleko od civilizace. Při prohrabávání šuplíků v ředitelně Náš zdroj nám exkluzivně zajistil zaplacenou účtenku za pronájem iglú č. 87 na severu v daleké Eskymaljašce. Gringottova banka nám potvrdila převod zlata z účtu č. 2096 ve prospěch zmraženého Eskymo-účtu. S naším fotografem jsme se vydali s cestovní kanceláří „Nanuk-travel“ po stopách ředitelovy dovolené. Na místě samém jsme si pronajali iglú č. 87, ve kterém slavný návštěvník pobýval a v návštěvní knize jsme objevili fotografii potvrzující ředitelův pobyt zde.



Od zástupce cestovní agentury jsme se dozvěděli, že ředitel Elénére si pobyt velmi chválil a život bez civilizace ho nadchl: vlastnoručně si vyrobil z kožešiny oděv a obuv, učil se jezdit na kajaku, lovil tuleně či pižmoně a místní obyvatelé, kteří nemohli vyslovit jeho jméno, mu říkali Jupík El. Během krátkého pobytu si dokonce osvojil i základy aljašské yupikštiny. Setkali jsme se i s aljašským malamutem Mamutem, vodícím psem ve smečce, která tahala Elovy saně a s Nanukem (yupíksky „lední medvěd“), který v iglú č. 87 pracuje jako pokojská.



* Prosíme o omluvu zhoršené kvality snímku, neboť jediný, kdo měl z naší redakce odvahu se pro čtenáře Denního věštce s těmito divokými zvířaty vyfotografovat, byl náš fotograf. Navíc fotografující redaktorka se třásla strachem i zimou.

Nenechte si ujít další výstřel z Canonu od kolegy B.Ulwara.


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *