Zmijozel potvrdil svou sílu

| Vydáno:
Nebelvír 30:330 Zmijozel

Začátky nebelvírských zápasů jsou letos posunuty na půl desátou. Davy diváků však zaplnily ze zvyku tribuny před devátou hodinou. Protože však Rosmerta otevírá svůj krámek až s hvizdem rozhodčího, nezbývalo jim nic jiného než v mrazivém ránu podupávat, aby se zahřáli.

Rozhodně se jim však vyplatilo zabrat si v předstihu nejlepší místa, protože od úvodního hvizdu je pak přivádělo do varu dění na hřišti. Bylo se na co koukat.

Zprvu se zdálo, že hra může být vyrovnaná. Nebelvírští odrážeči se dostávali častěji k potlouku než jejich soupeři. Během prvních čtyř minut tak schytala Loralei tři rány, dvě od Esmeraldy a jednu od Theresy. Přitom ještě stihla před potloukem uchránit Jaggu. Jelikož chytači nastoupili až po půlhodině, odrážeči se zprvu častovali navzájem, popřípadě útočili na soupeřovy střelce. Později se Zmijozelští soustředili výhradně na červené chytačky, zatímco Nebelvír k této taktice sáhl až ke konci zápasu. To se mu – k jeho vlastní škodě – podařilo přinutit ke střídání značně potlučenou Magdarlene, místo níž na posledních pět minut nastoupila Narcisse.

Postupem času se více prosazovali odrážeči zmijozelští. Kontrolovali potlouk z 58 % (jelikož kouzelnické počty jsou nevypočitatelné, jejich soupeři z 43 %, dohromady tedy oba týmy dosáhly 101 %). Červené odrážečky Theresa a Beteramis si připsaly po jednom úspěšném sražení. Kvůli Therese se musela odkráčet léčit Elaine, Beteramis srazila Jaggu. To zmijozelské ovládačky železného míče uspěly devětkrát, Loralei pětkrát (čtyřikrát Esmeraldu, jednou Callu) a Elaine čtyřikrát (dvakrát Birgittu, jednou Melisu a Theresu). Na odrážeči se objevil i Zpytlehněv (ten však více než dvěma úspěšnými a jedním neúspěšným odpalem zaujal tím, že přestrojený za nebelvírského fanouška i kolejního ředitele vyvěšoval červené transparenty, které někoho i pobavily) a Esmeralda (která šestkrát zasáhla soupeře, jednou nebyla úspěšná).

Na střelcích byl výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy větší, byť i zde byl první čtvrthodinu průběh vyrovnaný. Pak se však začali prosazovat zelení střelci. Zmijozel měl camrál v držení po 91 % hrací doby. Vystřelil čtyřicet jedenkrát, z toho osmnáctkrát úspěšně (44% úspěšnost). Jak vidno, nebelvírská brankářka Emma si udržela loňskou formu a držela svůj tým stále ve hře o výhru, neboť pochytala více střel, než jich proletělo obručemi. Andra ji překonala dvanáctkrát (z dvaceti čtyř pokusů), Jagga třikrát (pět pokusů), Inees dvakrát (osm pokusů) a jednou Sooyeon (jedna střela, jeden gól). Jarrqovi první střelu Emma chytila, podruhé vystřelil mimo. Z nebelvírských střelců se ke střele dostala pouze Melisa, a to čtyřikrát. Dala tři góly, jednou obruče netrefila, měla tedy úspěšnost 75 %. Střelci na obou stranách byli velmi přesní, mimo vystřelil každý tým jen jednou. Za zmínku také stojí, že se nepřihrávalo. Kdo se zmocnil camrálu, ihned zakončoval.

Od osmdesáté osmé minuty vedl Zmijozel po Andřině gólu 30:180. Nebelvír v případě chycení zlatonky ještě mohl skóre srovnat. O dvě minuty později se zmocnila camrálu Inees a pokusila se získat rozhodující náskok. Řítila se na Emmu, která se ji snažila nalákat ke střele do obruče, kterou plánovala na poslední chvíli vykrýt. Inees se rozpřáhla. Divákům se zatajil dech. Vtom se ozval hvizd rozhodčího. Všichni na něj nechápavě pohlédli. Ukazoval směrem k Narcisse, která držela v ruce chycenou zlatonku. Hodiny se zastavily v čase 1:29:50.

Souboj chytačů samozřejmě ovlivnila úspěšnost zelených odrážeček. Esmeralda desetkrát proletěla přes překážky, jednou vrazila do tribuny. Střídající Birgitta přece jen ještě nemá tolik zkušeností. Jednou bourala tribunu, jednou vletěla mezi diváky, dvakrát jí zlatonka zmizela. Přesto měla jednu šanci ji chytit. Magdarlene naháněla zlatonku jedenadvacetkrát. Nikdy jí nechybělo mnoho, ukončit zápas se jí však nepovedlo. To Narcisse při prvním pokusu míček zmizel, napodruhé jej však lapla.

Průběh skóre: 0:10 (3. minuta), 10:10 (5.), 10:20 (9.), 20:20 (15.), 20:160 (82.), 30:160 (84.), 30:180 (88.), 30:330 (90.).

Ohlasy kapitánů
Theresa Brendi: „V první řadě gratuluji ještě jednou Zmijozelu k výhře. Byl to dlouhý zápas, ale zasloužili si ji.
Daleko více bych však chtěla poděkovat našim hráčům, kteří to nevzdali a bojovali až do poslední chvíle. Od střelců až po chytače.
Když člověk nastupuje do zápasu, který je složitý, jako byl tento, má jeden cíl – dokončit ho tak dobře, jak jen to jde, a já si stojím za tím, že to se stalo. Zlepšovat se dá něco pořád, a na tom také budeme pracovat. Už teď se však těším na další zápasy a věřím, že ze sebe můžeme vydat i něco víc.“

Andra Tigers: „Do utkání jsme šli bez našich dvou velkých střeleckých opor, Hannabell a Samanthy, chyběla taky naše nejlepší odrážečka. Ze zápasu jsem tedy měla obavy právě kvůli neúplné sestavě. Vše však probíhalo více než dobře, střelci se postarali o to, aby se červená brankářka pořádně zapotila, a odrážeči smrtící ranou posílali k zemi jednoho hráče za druhým. Z mrazáku se nám vrátila i naše úžasná brankářka Rhea, a nakonec nesmím zapomenout na naše chytačky, na Magdu, která úspěšně dotlačila zlatonku na druhou stranu hřiště, a na Cissku, která ji po dlouhotrvajícím zápase konečně polapila. Na svůj tým jsem hrdá, jeho výkon byl perfektní a já nemůžu jinak než se dmout pýchou.“

Ohlasy vybraných účastníků
Melisa Pestrá: „Už od začátku bylo jasné to, že nás čeká souboj s daleko silnějším soupeřem. Naděje na výhru tedy nebyla velká. Přesto si ale myslím to, že náš tým bojoval krásně. Jistě, bylo to nevyrovnané. Každý ale dělal, co mohl. A moji spoluhráči byli opravdu skvělí. Jsem ráda za to, že můžu být s nimi v týmu. Všichni to jsou skvělí bojovníci i hráči. A já věřím tomu, že pokud budeme trénovat dál, tak se jednou dostaneme i k poháru. Možná si na něj budeme muset ještě pár let počkat, nakonec k němu ale dojdeme.“

Loralei Silwerin: „Za úspěšnost sražení soupeřů musím poděkovat své kolegyni Elaine, se kterou tvoříme sehrané odrážečské duo. – usměje se – Jinak zápas byl velmi napínavý, i když jsme měli převahu, nikdy nevíte, v které chytačské rukavici zlatonka skončí. – vzpomene si na loňský zápas s Mrzimorem – Rozhodně bylo na co koukat a Therka má taky pěkně ostrou ránu. – mne si bouli na hlavě – Já jsem se rozhodně dobře bavila, a o tom to vlastně je. ZMIJOZEL jede!!! ♥♥♥

Sestavy týmů
Nebelvír:
1. střelec: Melisa Pestrá, Trixie Deliah Sinclair
2. střelec: Beteramis Athenodoros, Malteen Shawwell
3. střelec: Calla Torová, Una Vinona Flare
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi, Una Vinona Flare
2. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa, Birgitta Runesson, Una Vinona Flare

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Jagga Viggo, Inees Rut Gowstring
3. střelec: Jarrq Miekkala, Inees Rut Gowstring, Zuzana Malron, Jagga Viggo, Sooyeon Choi
brankář: Rhea De Morgan
1. odrážeč: Zpytlehněv Zďáblíkov, Elaine Robillard
2. odrážeč: Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra, Narcisse Cinerea

Pro všechny příznivce famfrpálu máme dobrou zprávu. Již příští týden se hraje další zápas! 29. 12. 2018 v 9.00 se střetnou Havraspár a Mrzimor.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *