Praštili do toho, ale proč?

| Vydáno:
Slibuji ti věrnost v časech dobrých i zlých, ve zdraví i na ošetřovně, po výplatě i před výplatou, dokud nás smrt nebo polibek mozkomora nerozdělí.

Tak nějak asi vypadal slib, který zazněl či nezazněl během svatebního obřadu, kde do toho praštili mrzimorská kolejní ředitelka Oresta Vianueva (nyní Oresta McCollin Vianueva) a nebelvírský kolejní ředitel Oliver McCollin. Víme, že svatba byla, protože se ve Velké síni zjevil svatební dort, který mohou ochutnat všichni přítomní. Víc o svatbě nevím, víte proč? Protože jsem tam nebyla pozvaná! Zaslechla jsem nějaké výmluvy o tom, že chtěli obřad komorního rázu. Jako kdyby se něco na hradě dalo udržet pod pokličkou. Mimochodem bych ráda navrhla, aby Oliver pouvažoval o změně jména, protože si myslím, že Oliver Vianueva McCollin by znělo fakt krutopřísně.

Každopádně abych se vrátila k původní myšlence. Já mám totiž takový dojem, že jediný důvod, proč jsem nebyla pozvaná na svatbu (já!!!), je, abych nemohla využít ten úchvatný moment ticha, který následuje po výzvě: Kdo z přítomných ví něco, co by bránilo uzavření tohoto manželství, ať promluví teď, nebo ať mlčí navždy.“ Já bych totiž měla co říct.

Vraťme se ještě k motivům svatby. Obvykle to bývá láska, to se ani vyvracet nesnažím. Pro peníze to nebude, neboť Oliver rozhodně nemá úspory na úrovni Filiuse. Já sice přesně vím, kolik má v bance, ale no, nebudu zlá. Prý to bylo pro jeho modré oči. Což jsem si následně potvrdila, že je opravdu modré má. Ale něco, něco mi na tom všem prostě nesedí. Vždyť oba dva mají inventární štítky a pamatují dobu, kdy se kolem hradu pásli dinosauři. Vzít se mohli kdykoli v posledních několika stoletích.

A pak jsem na to přišla! Základem rozlousknutí záhady je běžné pravidlo manželství co je moje, to je tvoje“. Tím se vše vysvětluje! Ve své podstatě je to velmi geniální. Mrzimor se v současné době nachází na třetí příčce boje o pohár, kousek za Havraspárem, ale za Zmijozelem zaostává o dost. Oresta jednoduše nechtěla, aby veškerá práce byla k ničemu. Chudáci Mrzimorští jistě strávili stovky a tisíce hodin sbíráním bodů, jak by jim mohla pomoci?

Zvolila kolej, která jistí boj o pohár zezadu. Vyjdeme-li z pravidla co je moje, to je tvoje, získává Oresta po vstupu do manželství veškeré nebelvírské body a díky tomuto zisku lehce přeskakuje jak Havraspár, tak Zmijozel a ujímá se vedení. Jen jde o to, za jak dlouho se vyřídí papírování a kdy budou body převedeny. Třeba vznikne nová kolej Mrzilvír nebo Nebemor? Stihnou se body převést před koncem školního roku? A jak to všechno vlastně dopadne? Nechme se překvapit.

Pro Denní věstec
Hradní drbna

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *