Černější než noc

| Vydáno:


Včera si všechny řádné čarodějnice patřičně užívaly magickou moc úplňku, dnes mají chvíli pauzu na vyčištění kotlíků a naleštění košťat… A zítra, zítra je čeká další náročná a kouzlům zasvěcená noc. Filipojakubská.
Nás samozřejmě zajímalo, jaké oslavy či rituály plánují čarodějnice z Bradavické školy čar a magie. Většina informací, jež se nám podařilo zjistit, vás, drazí čtenáři, pravděpodobně příliš nezaujme. Značná část profesorek totiž plánuje vytáhnout jako každý rok svá košťata a zamířit uctít své upálené prabáby na místa poblíž svých domovů; několik z nich se však této tradice neúčastní. Výjimku tvoří například profesorka Belatris Nithelas Malrinová, která se zcela dobrovolně přihlásila k držení stráže nad černým praporem vyvěšovaným ve Velké síni, či madam Letitia te Tiba, jejíž povinností je dohlížet na bezpečnost tradičního hromadného spalování soušek v mrzimorském kolejním krbu.
Naší REdakci CEnných SEnzací se však podařilo zjistit i něco navíc. Touto exkluzivní informací je fakt, že se od jedenácti hodin večer koná v hostinci U Prasečí hlavy v Prasinkách přednáška bývalé azkabanské vězenkyně Marie Valpurgie Moorové nesoucí příznačný název „Černá magie není ve tmě vidět“. V programu nechybí zaručená lákadla jako škození dobytku, míchání jedů či zneškodňování mudlů. Samozřejmě jsme museli prověřit, zda některé z bradavických profesorek svou účast neplánují. Za tímto účelem jsme dokonce pořídili videoreportáž z besedy, kterou vám tu předkládáme (jde o sérii snímků velmi výjimečnou, neboť v době jejího pořízení do začátku vlastní akce zbývalo ještě několik desítek hodin).


Jak se můžete sami přesvědčit, žádná profesorka z Bradavické školy čar a magie se k Prasečí hlavě zítra opravdu nechystá. Naše senzacechtivá reportáž tedy končí fiaskem a jsme nuceni uznat, že letošní oslavy proběhnou bez jakýchkoli náznaků čehokoli pikantnějšího. Neuvěřitelné!

Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelil z Canonu:

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *