Co nám nadělila Fleutýnka?

| Vydáno:
O ničem jiném než o dárcích od Fleutýnky se nemluví od chvíle, co se ve Velké síni objeví obrovský vánoční stromeček. Ani letos tomu nebylo jinak, ačkoliv jsme si na dárky museli počkat až do pozdních odpoledních hodin. V balíčcích na nás však čekala spousta krásných překvapení.

Než však v tomto článku symbolicky otevřeme dárky pod stromečkem ve Velké síni, vydáme se do jednotlivých kolejních místností. Jako první se jako už tradičně nadělovalo ve Zmijozelu, který slaví svou obdobu Vánoc, Salazarnálie, 21. prosince. Všichni ve sklepení si rozbalili Zmijozelské slušivé rukoobaly, které si také spousta Zmijozelských ihned chtěla obléknout. Nebylo jim to však umožněno, k čemuž se vyjadřuje Hadí král v článku Zmijozelský vánoční dárek.

To se nejspíše nekonalo v Nebelvíru, který si na štědrovečerní ráno jako první ze zbylých tří kolejí rozbalil svůj dárek. Nebelvírské zahalení, jak byl tento kousek pojmenován, vzbudil mnoho obdivu ze všech stran. Aby taky ne, když se zdá být ušitý z těch nejkvalitnějších druhů látky.

To Mrzimor se letos rozhodl podpořit své svěřence neustálou zásobou cukru. Ačkoliv mají jeho studenti ke kuchyni nejblíže, teď už se do ní po nocích nemusí plížit, neboť každý z nich od Vánoc vlastní Mrzimorské pokušení, kotlík plný čokolády a sladkostí.

Havraspár na svůj kolejní dárek čekal nejdéle, přesto se však dočkal. Jejich kousek rozšířil kolekci a nazývá se Havraspárský fascindr Šerosvitu. Sám Corvinus Declaratio se k němu vyjádřil takto: „Na konci velkolepého Štědrého dne Fleutýnka Havraspárským nadělila krásný fascindr Šerosvitu. Modří od té doby přišli s mnoha skvělými modely zahrnujícími tento prvek, které by potěšily oko nejednoho módního kritika. Mnohokrát děkujeme, Fleutýnko!“

Na dva modely se mi podařilo navléct všechny letošní kousky, tudíž si je zde můžete prohlédnout přímo na postavičkách.

Nyní se přesuňme k darům celohradním. Ačkoliv zvědavci do Velké síně nakukovali už od půlnoci, neboť roky minulé dovolovaly dárky otevírat už po ní, v letošním roce se nám balíčky do ruky dostaly až kolem půl páté odpoledne, zatímco se nejspíše všichni chystali na štědrovečerní večeři u mudlů.

Vykompenzoval nám to však fakt, že letošní sovy předčily veškerá očekávání, navíc jsme k nim dostali jako překvapení ještě jeden dárek. Pojďme si představit opeřence, kteří se od 24. prosince prohánějí v našich sovincích.

Orlí sova
Vzácná sova z Merlinova ostrova ležícího v Bermudském trojúhelníku. Jen velmi málo cestovatelů vidělo ostrov na vlastní oči a jen naprosté minimum z nich mělo to štěstí, aby zahlédlo vzácnou Orlí sovu, která hnízdí na vysokých skalách. Díky jejímu typickému zbarvení si ji pozorovatelé snadno spletou s Orlem bělohlavým.

Lví sova
Vzácná sova z Merlinova ostrova ležícího v Bermudském trojúhelníku. Jen velmi málo cestovatelů vidělo ostrov na vlastní oči a jen naprosté minimum z nich mělo to štěstí, aby zahlédlo vzácnou Lví sovu, která je královnou místní fauny.

Jezevčí sova
Vzácná sova z Merlinova ostrova ležícího v Bermudském trojúhelníku. Jen velmi málo cestovatelů vidělo ostrov na vlastní oči a jen naprosté minimum z nich mělo to štěstí, aby zahlédlo vzácnou Jezevčí sovu, která hnízdí v norách pod zemí. Vyhledává společnost, patří mezi přítulné a spolehlivé sovy.

Hadí sova
Vzácná sova z Merlinova ostrova ležícího v Bermudském trojúhelníku. Jen velmi málo cestovatelů vidělo ostrov na vlastní oči a jen naprosté minimum z nich mělo to štěstí, aby zahlédlo vzácnou Hadí sovu, která se skrývá vysoko ve větvích. Hrdá sova, která je však věrná svému majiteli.

Druhý dárek zase překvapil svou unikátností. Každý z hradu si odnesl svůj vlastní pamatováček, který není jen ozdobou, ale skutečně funguje. Od Vánoc se tedy po chodbách válí skleněné koule naplněné červeným dýmem.

Jedinečný předmět, který se hodí všem zapomnětlivým kouzelníkům a kouzelnicím. Zapomínáte často? Zapomínáte rádi? Pak je tento předmět přímo pro vás, vždy vás totiž upozorní, pokud jste skutečně zapomněli! Je barva modročirá, skoro průhledná? Pak je vše v pořádku. Zčervenal? Je to tady, právě jste zapomněli!

Fleutýnka nám letos nadělila opravdovou hromadu dárků, to nemůžou popřít ani ti, co mají velké oči. Všichni, kteří už mají své balíčky rozbalené, se z nich těší, sovami se chlubí ve Velké síni a jiné než kolejní oblečení pro spoustu lidí momentálně neexistuje. Ti, co si své dary pod stromečkem ještě nevyzvedli, stále mohou.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

  1. Letos se Fleutýnka opravdu překonala! Jít to takto každý rok, za chvíli budeme nadšením skákat přes nejvyšší hradní věže! Upřímně řečeno, letos bych si snad přála být členem každé z kolejí, protože ty dárky jsou vážně povedené. Stejně tak i článek, který vánoční nadílku nádherně zmapoval. Děkuji všem, kdo se na dárcích pro nás, hradní obyvatele, podíleli. Byly to úžasné Vánoce. A to nejen nadílkou, ale i atmosférou.

  2. Děkuji, Hetty, za hezkou odezvu, a Nerys i za komentář, který vystihl celou atmosféru Vánoc na hradě. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *