Taky si kopneme

| Vydáno:


Jelikož v každé slušné společnosti je běžné, že do mrtvol na zemi ležících se kope, dovolte proto i nám, abychom tento milý zvyk vyspělé společnosti dodržovali a ctili. Celá naše RE-dakce CE-nných SE-nzací se tu dnes v hojném počtu sešla, aby si kopla do mrtvoly profesora McBraveho. (Zde považujeme za nutné upřesnit, že se nejedná o vlastní mrtvolu tohoto profesora ze školy Čar a kouzel Hogwarts.czechzone, ale o mrtvolu, kterou nám sem za tímto účelem profesor McBrave přitáhl.) Jeho přítomnosti v naší redakci jsme pohotově využili k rozhovoru, neb profesor McBrave se v těchto dnech stíní na vrcholu své zavysloužené popularity.
Profesor McBrave mezi nás přišel maskován, aby ho nikdo nepoznal.

Tak tedy, pane profesore, nechte už toho kopání a věnujte nám pozornost.

Proč si myslíte, že vámi vypsaná soutěž vzbudila tak prudké reakce celého hradu?
Celou aféru rozpoutali vlastně manželé Renineovi, kteří v tomto směru závidí člověku i krevní destičku mezi očima. Anseiola při představě, že já si tuto lahůdku dopřávám v takovém množství, bledla závistí, jak po 14-ti denní hladovce. Kolega Serge, jako každý správný muž středního věku, nedrží zrovna dietu a spotřebovává kvanta potravy, čemuž nasvědčuje i jeho postava. Od čeho myslíte, že má tu vanu? Jenomže při takovým apetýtu je spotřeba krve obrovská. Upíři proto neradi vidí konkurenci, a kvůli tomu na mě vyvolali štvanici. Ale oni se opravdu nemusí bát, Pikantního Hipogryfa si nedávám častěji, než mudla kapra.

Pane profesore, nechtěl byste si sundat ty brýle a tu děsnou čapku, když Vás stejně budeme jmenovat, je vaše inkognito na PRT (perfektně rozpoznatelná totožnost – pozn. šéfredaktora).
Profesor se nad tímto faktem dlouze zamyslel, nakonec maskování odložil, přičísl se a povídal si dál.

A kde vy tolik těch mudlů pro své zajímavé recepty berete? Existuje někde za tímto účelem v mudlovském světě obchod, kde vám prodají potřebný počet mudlů na odšťavnění?

Nikoli, osvědčilo se mi lovit. Ideální je to v Praze, v davu, tam je tolik lidí, že když nějaký mudla zmizí, nikdo si toho ani nevšimne. Úplně nejvíc se mi osvědčilo metro v ranních či odpoledních hodinách, při tzv. špičce. Vynikající jsou rovněž obchodní centra o víkendu, protože jsou v nich úplně všichni Pražané a navíc mnoho venkovanů. Jako nejvhodnější ingredience do Pikantního hipogryfa je krev skupiny A negativní, Béčka neberte, je to prostě druhá kategorie a Hipogryf je potom takový nakyslejší. Krevní skupiny taky při pečení nemíchejte, to by nevznikl Pikantní Hipogryf, ale tzv. Poblijón. Mudly taky lovte podle stáří. Ideální ingredience do pokrmu je mezi 18-28 věkem, aby krev byla již vyzrálá, ale zase né přezrálá, bez živin.

Lov říkáte. Impozantní. Lovíte po jednom kousku nebo hromadně?
Lovím zásadně vždy jen pro jednu porci, to znamená 2-3 mudly. Ingredience je vhodnější mít vždy čerstvé, ony se rychle kazí. Mudla v zajetí má strach, který nedokážete beze zbytku eliminovat žádným kouzlem a v krvi je pak moc adrenalinu. Hipogryf pak chutná spíše jako ledvinky. Doporučuju tedy chytat jen tolik, kolik potřebujete rozbourat.

Ale přece jenom 12 litrů krve, není to jídlo moc řídké? Já bych očekávala, že výsledná konzistence bude podobná mudlovské zabijačkové polévce, než Pikantnímu Hipogryfu.
Milá dámo, vy jste ten recept vůbec nečetla. Krev se nakonec vylije, takže prdelačku to tedy nepřipomíná ani náhodou. Navíc ty rozdrcené bazilišcí zuby na sebe vážou skoro všechny červené a bílé krvinky, takže nakonec vylejváte jenom řídkou krevní plazmu. A taky počítejte s tím, že 12 litrů je tradiční porce pro 7 lidí, takže na jednoho vychází baj vočko litr a půl, no, a ten se stejně vyleje.

Najednou se začal profesor McBrave huronsky řehnit a prohýbat se v pase. Smál se tak, že nebyl schopen slova. Plácal se do kolen a slzel. Když se dosyta vysmál, vypustil ventilek „mrtvoly“ a vyfoukl ji, načež nám sdělil, že celá kauza je vlastně nedorozumění, vzniklé jeho nedostatečnou znalostí mudlovských výrobků. Samozřejmě neměl na mysli použít do receptu krev, která koluje mudlům v žilách, ale K.R.E.V. neboli chutný Kedlubnovo+Rajčatový+Extrasilný+Vývar, který se běžně v mudlovských obchodech prodává, merlinužel on neví, pod jakým obchodním označením. Domníval se proto, že známá zkratka bude srozumitelnější. A to je prosím podstata celé kauzy. Má úcta.
A odešel.


Na podlaze po něm sice zbyla kaluž krve, ale my mu ten kedlubnový vývar věříme….


Nenechte si ujít další výstřel z Canonu od kolegy B.Ulwara.


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Komentáře

  1. – +sahá po bezpečnostním kyblíku+ Kedlubnovo-rajčatový? Extrasilný?? +utíká i s kyblíkem směr profesorské záchodky+

  2. báječné!! – KOnečně nám to někdo vysvětlil a mohli jsme si vyslechnout i názor kolegy George =D

  3. Tak… – Tak kalerábový vývar… Ešteže tak, už som sa začínala o nášho kolegu báť.

  4. Georgi – Kolego Georgi, no neříkejte, že jste jí ten rozhovor fakt poskytl ?? ;-)))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *