Anketa… o anketách

| Vydáno:

Každý už je někdy potkal… o kom mluvím? Samozřejmě o zuřivých novinářích!

Však to znáte – projdete branou hradu a zamíříte do sovince. Když tam vejdete, čeká tam na vás na bidýlku pět sov, které nervózně houkají a strkají vám pod nos pařátek s přivázaným dopisem.

Natěšeně vzkaz rozbalíte… a úsměv vám steče po tváři jako mrvomíza.

„Ahoj, píšu článek do kolejního časopisu a chtěla bych se tě zeptat, co si myslíš o…

Děkuju za tvou odpověď.“

Kousek pergamenu odložíte na hromádku „počká“ a pustíte se do dalších vzkazu. Jaké je vaše překvapení, když vás čeká totéž! A ještě jednou! Zbývající dvě sovy nesou vzkazy:
Tak mohl bys mi už konečně odpovědět?!„, které radši spálíte rovnou.

Odejdete ze sovince a přemýšlíte si nad svými povinnostmi, které musíte splnit a které prostě nepočkají. Jako byste toho neměli málo, teď ještě nějaká anketa!

Co se ale nestane! Vejdete do Velké síně a někdo k vám přiskočí s bonzbločkem. „Prosímtě, došla ti moje sova? A můžeš mi tedy odpovědět?“

Už se vám tohle také stalo? Určitě. A já se musím přiznat, že se poměrně často řadím k těm zuřivým novinářům, kteří své okolí bombardují dotazy a anketami. Nevidím na tom nic tak špatného. Každý máme nějaké povinnosti, které musíme splnit.. ale kolik času zabere pár řádků zamyšlení na nějaké téma?

Ankety jsou totiž oblíbené. Spousta lidí si ráda přečte, co si o problému, tématu, člověku myslí ostatní, jak na něj nahlížejí, u některých odpovědí se snad i pobaví, rozzlobí, přimějí je k zamyšlení… A nebo u nich prostě můžou jen v klidu prokrastinovat. Ale když chce někdo znát jejich názor, tak se kroutí, vymlouvají a pergameny rozčileně trhají.

Ale abych nevařila z vody, udělala jsem takovou malou anketu… o anketách.

1) Čteš rád/a články, které obsahují názory jiných obyvatel hradu? Zajímají tě jejich názory?

Chloe Phoenixová: Moc ráda čtu takové články, všechny názory druhých mě opravdu zajímají. 🙂

Madidess Leevian: Samozřejmě, přijde mi zajímavé, jak se názory lidí navzájem liší. Některé jsou si hodně podobné, jiné naopak hodně rozdílné… A to je dobře.

Mintaka Orionis: Ano, mám ráda články, které odkrývají myšlení (někdy i nemyšlení) ostatních.

Nebelbrach Mechacha: Takové články mám nejraději. Vox populi, vox Merlini. Vždycky se rád dozvím, co si myslí druzí.

Selena Enail Smithová: Takovéto články si občas přečtu, ale hlavně záleží na tom, k jakému tématu se to vůbec vztahuje. Pokud článek obsahuje názory, které mě zajímají, či se to o tom hodně mluví ve VS či v kolejní místnosti, tak si článek určitě přečtu, jinak si takovýchto článku spíše nevšímám.

Renée Carlisle: DV nečtu, jelikož nemám čas. =D

Petula Laskavá: Určitě si ty články ráda přečtu… už jenom i proto, abych byla v obraze, až se o tom někdo bude bavit, občas se v cizích názorech dají najít jiné náhledy na různá fakta a tyto náhledy mohou mít něco do sebe. 🙂

2) Odpovídáš na ankety, které ti jiní posílají sovou? Jaký máš důvod neodpovědět? Jaký máš důvod odpovědět?

Chloe Phoenixová: Na ankety odpovídám vždy, důvod je asi takový, že když někomu pošlu něco já sama, tak jsem ráda, když mi taky odpoví. 😀

Madidess Leevian: Moc jich sice není, ale snažím se odpovídat vždycky. V případě, že vážně nevím co napsat, tak se omluvím, jinak se ale snažím pomoci (protože vím, že dá dost práce sehnat někoho, kdo ti ochotně odpoví).

Mintaka Orionis: Na anketní otázky odpovídám, přijde mi to slušné a zatím jsem se nesetkala s otázkou, která by mi přišla hloupá, nevhodná atd.

Nebelbrach Mechacha: Odpovídám z důvodu, který jsem napsal v první odpovědi. Samozřejmě občas dostanu otázku, na kterou nejsem schopen odpovědět, ale to se stává zřídka.

Selena Enail Smithová: Pokud to je ohledně něčeho co jsem zažila, nebo je v mých silách odpovědět, tak odpovím, ale pokud nevím, neznám, tak bohužel neodpovím.

Renée Carlisle: Většinou neodpovídám z důvodu nedostatku času, když odpovím tak jen proto, abych udělala dotyčné/mu radost. 😉

Petula Laskavá: Pokud se to nepříčí nějakým mým zásadám, tak odpovídám… musím po pravdě říci, že zatím jsem vysloveně odmítla jen jednu slečnu… a to proto, že moje odpovědi by byly nezveřejnitelné. O:-)

3) Psal/a jsi někdy takový článek? S jakými reakcemi lidí se setkal/a?

Chloe Phoenixová: No myslím, že jsem takový článek nikdy nepsala, nebo si na to nevzpomínám, ale celkově jsem se smířila už s tím, že mi tady nikdo nikdy nechce nic říct. =D

Madidess Leevian: Již několikrát jsem psala pro náš kolejní časopis. Reakce? No, tak půl dotazovaných mi neodpoví vůbec, čtvrtka se mi omluví, že neví jak na otázku odpovědět a nebo odpoví až později (a když píšu článek, tak je mi bohužel k ničemu, že mi někdo odpoví tři dny po vydání) a zbytek odpoví.

Mintaka Orionis: Ano, takové články píšu ráda. Jsou lidé, co neodpoví, jsou lidé, co odpoví rádi, to je jako se vším…

Nebelbrach Mechacha: Několik takových článků jsem napsal pro Lví tlapou. Všichni, na které jsem se obrátil, mi vždy velmi ochotně odpověděli.

Selena Enail Smithová: Takovýto článek, který by obsahoval názory ostatních lidí, jsem ještě nikdy nepsala. Když jsem psala do kolejního časopisu, tak jsem se zaměřovala na dění na hradě.

Renée Carlisle: Ne, nepsala. 😀 Jen jeden do semináře o Vánocích; je v DV vytisknut.

Petula Laskavá: Nepsala… já už skoro nepíšu… a na minulost si nemůžu vzpomenout… takže pokud bych netvrdila pravdu, tak se omlouvám, ale nepamatuji se, že bych někdy nějaký takový článek psala….

Děkuji všem, co mi odpověděli… a té druhé polovině, která nějak „nestihla“ zareagovat, také!

Jak tedy vidíte. Co k tomu dodat? Snad jen – když vám zase na rameno zaklepe sova a bude vám strkat pod nos nějakou anketu… zkuste na ni odpovědět. Vám to neublíží a někomu to zachrání nervy, protože mu chybí jedna odpověď nějakého červeného!

Komentáře

  1. – Pěkný článek, taky čtu ráda názory ostatních a nejvíc jsem takovými sovami bombardována od modrých. =) Čím to… ? =)

  2. – Hezký článek, zamyšlení… a jinak, asi to bude tím, že modří píšou pro kolejní časopis a většinou potřebující více názorů ve více článcích 😉

  3. Taky si myslím, – že je to pěkný článek, sama jsem také vždycky zvědavá na názory ostatních. A je pravda, že napsat odpověď na pár řádků nikoho nezabije, takže by bylo fajn, kdyby respondenti nenechávali tazatele marně čekat.

  4. – No, já osobně proti anketám nic nemám. Když mi přijde otázka a mám k tomu co říct, tak i odpovím. Když nemám co říct, odpovím, že nemám co říct.
    Na druhou stranu ale klidně přiznám, že když mi během jednoho dne (kdy má jistý nejmenovaný kolejní časopis uzávěrku), občas během dvou, pravda, dojde třeba x takových otázek (to už se mi stalo), tak je to takové… Hm… Prostě mě to neba. =D Přitom kdyby mi takhle došly tři otázky během týdne, tak mi to nepřijde, žjo. =) Nemám problém s tím někomu odpovědět, když se teda zeptá. (Pokud to není vážně nějaká konina nebo něco, o čem nemám ani páru… Například opravdu neznám ty lidi, co na hradě nemluví a nijak se neprojevují, možná je to divné, ale fakt ne… =D Tedy logicky krom výjimek, které se třeba projevovaly někdy v minulosti anebo jsem s nimi nějak záhadně přišla „do styku“.) Někdy mi ale to vyptávání se názoru na v podstatě vše přijde už přehnané, nic proti. =)

    1. Re: – No, já většinou odpovím, ale když mi hoří nějaký mudlovský termín, tak se může stát, že prostě toho času moc nebude. Takže bych uvítala, kdyby tazatelé i uváděli, do kdy maximálně je třeba zaslat odpověď (= jak moc odpověď hoří a na kdy ji zařadit k vyřízení). 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *