Bleskobrkem z Godrikova Dolu

| Vydáno:

Mimořádné sněhové zpravodajství!

Sněhová kalamita ochromila život v Godrikově Dole. Dveře kadibudek přimrzají proklatě rychle, pod příkrovem sněhu mrzne úroda léčivých bylin, domácí skřítci si stěžují na omrzliny a staré kosti z řad zasloužilých ročníků fialovstva nejvíce trápí syndrom R&R – revma a rýmička…

Pozor na dveře!

Náhlý pád teplot pod bod mrazu a sněhová kalamita způsobily problémy majitelům sídel nižších kategorií. Situaci komplikuje nedostatečné vytápění obydlí (nejsou soušky pro krb ve sborovně, natož v privátu) v kombinaci s pochybnou konstrukcí levných kadibudek, kterými v těchto dnech profukuje nefalšovaná sibiřská zima. Dveře kadibudek proto proklatě rychle přimrzají a v tom lepším případě uvězní svého obyvatele uvnitř a dotyčný musí rozmrazovat panty svépomocí, v horším venku v třeskutém mrazu a bez hůlky, takže postiženému nezbývá nic jiného než obcházet stavení a hledat štěstí u krbu majetnějších kolegů.

Úroda léčivek v ohrožení!

Sníh, který přišel tak náhle, udělal čáru přes rozpočet i těm, kteří se věnují zahradničení a bylinkářství. Záhony léčivek totiž pokryla sněhová peřina a mnohé z rostlin nestihly být včas sklizeny a zmrzly přímo na záhoně. Poslední úroda léčivek je proto značně nejistá a kdo ví, zda rostliny budou mít stejně dobré požadované léčivé vlastnosti i po svém rozmrazení, přežijí-li to vůbec.

Skřítky trápí omrzliny

Domácí skřítkové mají těžké časy. Chodí spoře oděni a chlad jim nesvědčí. Mrazy, jaké v poslední době uhodily v Godrikově Dole, jsou pro skřítky utrpením, protože jim omrznou špičky uší a prsty na rukou a na nohou. Omrzliny špiček uší jsou obzvláště nepříjemné a také, jak nám potvrdili sami skřítci, velmi bolestivé, pokud se včas neléčí speciálními hřejivými bylinnými obklady.

Diagnóza R & R

Nejmenované (samé staré ročníky) z řad Prasinkářů a fialových žijících v Godrikově Dole kosí syndrom zvaný R&R. Pod touto lékouzelnickou zkratkou se skrývá revma a rýmička, obávaná kombinace obtíží, která postihuje dospělé kouzelníky vyššího věku. Revma v kombinaci s nachlazením způsobuje nezávidění hodné potíže v běžném životě.

Spadne-li vám i jen obyčejný kapesník na zem, i když leží hned u vašich nohou, a vy stejně musíte ohnout svůj ztuhlý hřbet…

Syndromu R&R propadnete, když se tyto obtíže zhorší a z nachlazení se stane rýmička (chronický stav simulantství těžkých chorob, kterými v žádném případě netrpíte). Rýmička je zákeřná a napadá nejen seniory. Spolehlivá metoda 100% prevence rýmičky není dosud známa, proto se mějte na pozoru!

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *