Odrážeči ukázali svou sílu

| Vydáno:
Havraspár 230:40 Nebelvír

Bylo chladné sobotní ráno 6. ledna. Všem nadšeným fanouškům famfrpálových zápasů však bylo úplně jedno, že teploty se nepohybovaly zrovna vysoko a vášnivě se připravovali na nadcházející zápas. Krátce před půl desátou byl již stadion k prasknutí naplněný fanoušky obou kolejí, totiž Havraspáru a Nebelvíru, kteří očekávali pořádný zápas plný adrenalinu a akce. A měli se vskutku na co těšit.

Hra začala přesně v 9.30. Obě strany do zápasu pronikly s obrovskou energičností a bojovností jako válečníci jedoucí do bitvy. Akce na sebe nenechala dlouho čekat – pouhé dvě minuty od začátku hry se nebelvírské odrážečce Therese Brendi podařilo dobře mířeným odpalem zasáhnout potloukem modrou střelkyni Eleanor Blackfoot. Modří si to nenechali jen tak líbit a v dalším momentu se zmocnili camrálu. Ten poslala střelkyně Wronka Zabloudilová zprudka na nebelvírskou branku, ale brankářce Emmě Ellie Lewis se povedl perfektní zákrok a camrál chytila. O několik málo okamžiků později zasáhl Eleanor Blackfoot potlouk odpálený Esmeraldou Milagrosa.

Bylo jasně vidět, že v této hře si odrážeči nepůjdou pro potlouk daleko. To vzápětí potvrdila havraspárská odrážečka Angela QuickBow, když se pokusila vyslat potlouk do červených řad, ale zákrok se bohužel zcela nezdařil. To však napravila Eleanor, která po perfektní kličce skórovala první gól pro Havraspár. Fanoušci se začínali dostávat do varu a libovali si, jaký má hra pěkný spád. Potlouk, který byl mířený na červenou střelkyni Beteramis Athenodoros, byl Esmeraldou odražen, ovšem modré Evanlyn Cooper se odpal zdařil a zasáhla potloukem střelkyni Melisu Pestrou.

V bitvě o camrál začínalo jít řádně do tuhého a po zběsilých potyčkách se Eleanor podařilo získat camrál, ale červená brankářka Emma gól zablokovala. Angela se posléze pokusila o odpal potlouku na Melisu, ale nepodařilo se. Červená rivalka Esmeralda na to reagovala drsným odpalem na Eleanor. V té chvíli se podařilo havraspárské střelkyni Arietty Lielle Minette získat camrál a elegantně ho poslat skrze jednu z obručí. Ve hře odrážečů se potlouky míhaly sem a tam, jeden z nich se Angele podařilo nasměrovat přímo do její rivalky Esmeraldy, a jako by to nestačilo, o pouhopouhou minutu později ji zasáhla další potlouková dodávka od stejného odesílatele. Toto potloukové bombardování se červeným příliš nezamlouvalo a střelkyně Beteramis na to reagovala zajímavým zákrokem s camrálem, který vedl ke gólu.

Evanlyn se opět pokusila o odpal, ale ten se nezdařil, přestože havraspárské odrážečky v zápase držely potlouk častěji, úspěšnější s odpaly byly odrážečky nebelvírské. Na hřišti vznikl mírný chaos, čehož se pokusila využít Eleanor, která se právě zmocnila camrálu. Bohužel se jí však akce nepovedla a nato ji ve třinácté minutě z koštěte doslova sestřelila odrážečka Esmeralda. Ze střeleckého chumlu jako střela vyletěla Beteramis s camrálem a zamířila k modrému brankovišti. Podařilo se jí zaskórovat gól.

Evanlyn díky svým bleskovým reflexům odpálila svištící potlouk, který by jinak jistě zasáhl Wronku. Bohužel však nestihla odpálit druhý potlouk vyslaný Esmeraldou. Ten již Wronku trefil. Po chvilkovém relativním klidu na hřišti se k camrálu dostala Beteramis. Jako střela jej poslala na branku, ale havraspárské brankářce a kapitánce Aye Watanabe se camrál podařilo zachytit. Modrá odrážečská úderka se rozhodla k protiútoku a Angele se podařilo trefit Esmeraldu. To však vyústilo v další zpětné útoky, přičemž jeden z nich, který podnikla Theresa na Wronku, byl více než úspěšný – potlouk Wronku sesadil z koštěte v osmnácté minutě.

Melise se v nastalém chaosu podařilo prohodit camrál obručí a červení tím získali další gól. V tuto chvíli již byl zápas v plném proudu, a proto nebylo divu, že se všichni včetně odrážečů pouštěli do akce se vší vervou. Modré Angele se při následném zákroku podařilo dobře mířeným potloukem sundat z koštěte Esmeraldu ve dvacáté první minutě. Zatímco potlouky byly posílány sem a tam, Eleanor se opět zmocnila camrálu a vstřelila další úspěšný gól. Odrážečské potyčky nebraly konce. Angela se pokusila o odpal, který se však nezdařil.  Ve stejný moment vyřídila Theresa modrou Eleanor svým potloukem, který ji shodil z koštěte ve dvacáté čtvrté minutě. Theresa se však nemínila spokojit jen s jedním shozeným hráčem, takže následujícím odpalem poslala z koštěte na jednu ránu modrou střelkyni Lessien Posie ve dvacáté osmé minutě.

Červený střelec Malteen Shawwell se pokusil narušit relativní pohodu v modrém brankovišti dobře mířeným camrálem, ale Aya byla rychlejší a obruč pohotově zablokovala. Po půl hodině konečně nastupují chytači. Za Havraspár Edmund Heusinger a za Nebelvír Esmeralda Milagrosa. Těm se bezchybně daří průlety za zlatonkou, kterou však ne a ne chytit. V jiné části hřiště se Evanlyn podařilo sundat z koštěte Melisu. Camrál se v dalším momentu dostal opět na stranu havraspárských a Wronce se podařil výborný zákrok plynoucí ke gólu. Červená Theresa na to reagovala odpáleným potloukem, který Wronku znovu shodil z koštěte ve třicáté čtvrté mintě.

V pozadí Beteramis zasáhla Lessien, ale ta zásah ustála. Evanlyn prosvištěla hřištěm jako blesk a strefila potloukem Esmeraldu, která právě uhýbala kolemletícím hráčům. Tato akce se jí vmžiku podařila provést ještě jednou. Eleanor se opět podařilo získat camrál a zaútočit s ním na obruče, ale brankářka Emma správně odhadla směr letu a camrál zachytila. Evanlyn se stále nehodlala vzdát svého cíle dostat z koštěte Esmeraldu a dále pokračovala ve své nelítostné palbě. Na to se Angele zadařilo a potloukem zasáhla Theresu. Pozornost publika i hráčů se nyní upínala prakticky pouze na odrážeče. Toho skvěle využila ostřílená Eleanor, která zaskórovala gól. Beteramis se předvedla a skvěle zamířeným potloukem vyprovodila ve čtyřicáté deváté minutě z koštěte Wronku. Následoval bleskurychlý gól provedený Callou a zároveň střelba potlouků na Eleanor, přičemž ten vyslaný Theresou ji zasáhl.

Evanlyn se konečně podařilo dostat houževnatou Esmeraldu z koštěte. Na její místo nastupuje talentovaná Una, která však dvakrát nešťastně v honu za zlatonkou zakopává o tribunu. Theresa poslala potlouk na Eleanor, ale ta i přes zásah vybojovala camrál a pohotově ho prohodila obručí. Arietty trefil potloukl vyslaný Theresou, na což okamžitě reagovala Evanlyn, která jí oplatila zásah spoluhráčky. V boji o camrál následně zvítězila Aimée, ale gól se jí již nezdařil. Byla poté zasažena potloukem od Beteramis.

Odrážečku Angelu trefil potlouk do nohy, což však dokázala ustát. V následné odrážečské řeži se Angela pokusila zasáhnout Melisu, což se jí podařilo, zatímco Evanlyn začala s novými útoky na Esmeraldu, která se opět vrátila na koště. Po několika dalších prosvištěních potlouků tam a zpět jeden z nich, vyslaný Beteramis, zasáhl Arietty. V tu chvíli provedla Eleanor již několikátý skvělý zákrok a zaskórovala gól. Nyní nabraly věci opravdu rychlý spád; Evanlyn poslala snad během vteřiny potlouk na Esmeraldu, Angela poslala další potlouk směrem k Beteramis, ale minula. Mezi letícími potlouky proletěla jako střela Eleanor s camrálem a poslala ho již poněkolikáté obručí. Poté stihla Beteramis ještě jednou trefit potloukem Arietty, než se ostřílenému chytači Edmundovi Heusingerovi podařilo po hodině a necelých osmi minutách chytit zlatonku a tím zpečetit havraspárské vítězství stavem 230:40.

Ohlasy kapitánů
Aya Watanabe: „Tento zápas byl v této sezóně náš poslední a z jeho výsledku mám samozřejmě radost, však jsme vyhráli. Zápas jako takový mě popravdě ale moc nebavil. Atmosféra byla fajn, ale bývá i lepší. Přibylo zmatků v šatně, což také moc nebývá. A o mých zákrocích a „úspěšnosti“ raději nemluvit. Můj tým si ale vedl skvěle a to mi náladu o hodně zlepšilo. Odrážečky střílely do protihráčů, jak to jen šlo, a střelkyně statečně bojovaly společnými silami proti nebelvírské brankářce. Té mimochodem gratuluji ke skvělému výsledku, vedla si velmi dobře. Celý zápas ukončil náš úžasný chytač polapením zlatonky a já byla ráda, že už je to za námi. Za účast v tomhle, ale i předchozích zápasech, i pilný trénink v celé sezóně, děkuji svému skvělému týmu. Lepší jsem si přát nemohla.“

Theresa Brendi: „Z dnešního zápasu mám radost. Přestože pro nás nebyl vítězným, rozhodně stál za to a myslím, že jsme si ho užili, že jsme do toho dali, co jsme mohli, a žádná ostuda to nebyla.
Velký dík patří naší skvělé brankářce Emm, která chytala skvěle, našim střelcům, kteří se udatně prali a přeci jen se k míči dostali, Bete i Esme jako odrážečkám, které to mlátily hlava nehlava a úspěšně, a samozřejmě našim dvěma chytačkám, které se také hnaly za zlatou a moc nechybělo! Třeba příště.
A nakonec gratulace Havraspáru, pro nás to byl hezký zápas, uvidíme, co se bude dít příští rok.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot, Aimée Leavittová, Wronka Zabloudilová, Lessien Posie
2. střelec: Wronka Zabloudilová, Eleanor Blackfoot, Lessien Posie, Isabell Tenebris, Aimée Leavittová
3. střelec: Arietty Liella Minette
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow, Indris Elwinor
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Edmund Heusinger

Nebelvír:
1. střelec: Beteramis Athenodoros, Malteen Shawwell, Trixie Deliah Sinclair
2. střelec: Trixie Deliah Sinclair, Melisa Pestrá
3. střelec: Calla Torová
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Stella Wiliems, Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa, Birgitta Runesson, Una Vinona Flare

Poslední famfrpálový zápas této sezóny se uskuteční v sobotu 12. 1. mezi Mrzimorem a Nebelvírem. Nezapomeňte se na něj přijít podívat, neboť i on může ovlivnit konečné pořadí mezi kolejemi v ŠFM.

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Komentáře

  1. Páni! Moc dobře napsaný článek, Ari. Smekám. Dlouhé, podrobné ,čtivé. Tak to má být! 🙂

  2. Ari, čtení tohoto článku mě moc bavilo, musím říct, že jsem dokonce trnula hrůzou, jak se odrážeči navzájem trefovali! 😀 Paráda, děkuju moc za zážitek.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *