Věštecké kukátko: jezevče Vrtichvostík Třpytivý

| Vydáno:
Za oknem hradu panuje zimní období, které jen málokoho vybízí k pobytu venku. Poproste skřítky o šálek horkého čaje nebo kávy a usaďte se ke krbu s naším výtiskem Denního věštce. V dnešní rubrice vyzpovídám mrzimorského Vrtichvostíka Třpytivého, který nám na sebe prozradí, co rád dělá ve svém volném čase či kam rád zavítá v našem kouzelnickém světě. Příjemné čtení!

Denní věštec: Máš moc zajímavé jméno a příjmení. Pamatuješ si ještě, jakým způsobem sis ho pro svou postavičku vybíral a kde ses inspiroval?

Vrtichvostík Třpytivý: Děkuji, mé jméno vzniklo původně jako součást domácího úkolu pro Hannu Yorii, což je v mudlsvětě moje žena. Měla za úkol vymyslet, nakreslit a popsat nějakého tvora a mě napadl právě Vrtichvostík Třpytivý. Ona sice rozvinula jiný svůj nápad, ale toto jméno neupadlo v zapomnění, a tak jsem si jej vzal za vlastní, když jsem se registroval.

Denní věštec: V tvém infu jsem se merlinužel o tobě moc nedozvěděla. Každopádně mě velice zaujala zmínka, že jezdíš na motorce a promítáš v kině. Můžeš nám o tom povědět blíž? A prozradíš na sebe další tvé záliby?

Vrtichvostík Třpytivý: Tak to budou asi lehce neaktuální informace, nicméně rozvinu to rád. Co jsem aktivně pracující člověk, tak na promítání už nemám čas, a co máme malou, tak nemám moc času ani na motorku. Nicméně malá už je větší, dává nám více prostoru, a tak se ke svým koníčkům opět vracím. K největšímu patří stavba a závodění s dráhovými modely. Tam jsem ostatně poznal i svou ženu.

Denní věštec: Jak jsi spokojený se svou kolejí? Patříš mezi její aktivní členy? Jaké kolejní aktivity se ti zamlouvají nejvíce? Získal jsi i nějaké mrzimorské předměty?

Vrtichvostík Třpytivý: V koleji jsem spokojený, máme tu moc fajn kolektiv. Ale nemám s čím porovnávat, protože jsem v jiné koleji nikdy nebyl. Aktivní jsem hlavně ve famfrpálu, kde jsem se dostal na chytače číslo dva, takže už hraju zápasy. Mrzimorské předměty mám zatím dva, Mrzimorský kabát zázraků a odznak. Ostatně odznak mám neustále na sobě a kabát budu nosit hlavně teď o prázdninách, kdy není potřeba školní uniforma.

Denní věštec: Myslela jsem si, že jsi fanda do famfrpálu. – usměje se – Často tě ráno vídávám na hřišti pilně trénovat. Bavil tě famfrpál od samého začátku a jaké v něm máš ambice?

Vrtichvostík Třpytivý: Baví mě hlavně chytač a odrážeč. Chtěl bych být zástupcem kapitána, ale nikam se neženu, všechno má svůj čas. Musím uznat, že začátky jsou obtížné. Obzvlášť na chytači, kde člověk musí protrpět do osmého levelu, než to začne být alespoň trochu hratelné.

Denní věštec: Stejně jako mně se i tobě letos otevřely brány soubojového klubu. Ještě živě si pamatuju, jak jsem byla nešťastná, protože jsem se dlouho nemohla naučit „spánek“. Nastal i u tebe takový problém, že ti nějaké kouzlo dělalo problém?

Vrtichvostík Třpytivý: Souboják mě moc baví, bohužel na to nemám čas. Všichni, s kým jsem hrál na začátku, už mají tolik zkušeností, že je to proti nim téměř bez šance. Asi nejvíc obtížné je nalézání soupeře. Také jsem se velmi těšil na „spánek“. Teď jsem ve fázi, kdy se těším na první kouzlo druhé úrovně.

Denní věštec: Občas u ostatních nakukuju, jak si vedou s magíky. Neodolala jsem, abych neokoukla i ty tvoje. Na svém kontě jich máš momentálně 48. Jak se na tuto oblast díváš? Snažíš se o jejich plnění, nebo je ti to spíše jedno?

Vrtichvostík Třpytivý: Ze začátku jsem je naháněl, ale momentálně je nikterak neprožívám. Vlastně ani nevím, jaký mají vliv na hradní život.

Denní věštec: Teď bych se ráda zaměřila na tvého mazlíčka – krysu Lentilku. Když jsem studovala tvé magíky, překvapilo mě, že nemáš „chovatele“. Ty ji tedy nemáš od malého mláděte? Podle všeho je tvoje čtyřnohá kamarádka pořádně mlsná. Předpokládám tedy, že už ti něco z tvého majetku zničila.

Vrtichvostík Třpytivý: Lentilka je dcera Špulky, což je mazlíček Hanny. Dostal jsem ji od ní darem. Pamlsky Lentilce nekupuju, naopak se ji snažím trénovat. To s tou mlsností mě trápí. Je velmi těžké ji pokořit. Až Lentilka odejde do krysího nebe, tak si pořídím určitě šneka, pilně šetřím na licenci.

Denní věštec: Nyní se ti naskýtá jedinečná příležitost nakouknout do své budoucnosti. – přiblíží k Vrťovi svoji věšteckou kouli –  Podívej se, prosím, do jejich kouzelných hlubin a prozraď nám, kde se vidíš za pět hogwartských let?

Vrtichvostík Třpytivý: Tak to opravdu nevím. Upřímně řečeno, to je otázka, kterou na rozhovorech nesnáším. Doufám, že ještě budu student a nebudu muset dělat profesora.

Zastihnout Vrťu na hradě, abych se s ním společně mohla zvěčnit v Paštičkově čarokreslírně, se ukázalo téměř jako nadlidský úkol. Proto má tento snímek cenu ne pěti srpců, ale celého galeonu. Uchovám si ho v mém albu a budu ho opatrovat jako oko v hlavě. Až se Vrtichvostík stane chytačskou legendou, ještě na fotce z jeho famfrpálových začátků vydělám. – mne si spokojeně ruce a zastrkuje obrázek do své sbírky –

Krásné únorové dny a brzy na shledanou!

Pro Denní věštec
Mia Whitebear

Published by

Mia Whitebear

Redaktorka, která ráda využívá svou fantazii k tvorbě příběhů a básniček. Je vášnivou návštěvnicí mudlovských kaváren a s oblibou objevuje nové světy, ať už ty skutečné nebo fiktivní. Ve svém volném čase se věnuje velkému množství koníčků, v současné době ji nejčasteji najdete v houpacím křesílku s pletením v ruce.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *