Mudlové prý lektvary nedostanou

| Vydáno:
Již tradiční zábavou je výstup na nejvyšší horu České republiky pro skupinu lidí, kteří se účastní SherpaCupu. Bohužel již od prvního závodu existuje podezření, že se před výstupem dopují posilujícím lektvarem nejen kouzelníci, ale i běžní mudlové. Jak to tedy vlastně je?

Dvakrát do roka se skupina asi třiceti závodníků vydává na nejvyšší vrchol naší krásné země. Závod se těší své oblibě již několik let a zúčastňují se jej muži, ženy i děti. Cílem závodu je samozřejmě dosáhnout vrcholu co možná nejrychleji.

Závod má však jedno velké ale! Každý závodník dostává zátěž v podobě zásob pro nejvýše položenou budovu – Poštovnu na Sněžce. V zimní variantě dostávají muži 30 kg zátěž a ženy 15 kg zátěž. Letní varianta je mnohem náročnější – představuje 20 kg zátěže pro ženy a 40 kg nebo 60 kg zátěže pro muže. S tímto nákladem musí zdolat převýšení přes 750 metrů!

Jako každý rok se tohoto závodu účastní i několik kouzelníků, kteří se navzájem trumfují, kdo dokázal uvařit lepší posilující lektvar. Protože však považují za nečestné být zvýhodněni vůči mudlům, podávají jim onen lektvar také. Bohužel někteří mudlové svými schopnostmi dokážou zastínit i účinky lektvarem posilněných kouzelníků. Po požití lektvaru pak jsou schopni celý závod absolvovat za zhruba hodinu.

Ministerstvo kouzel vydalo prohlášení, že na místě bude oddíl kouzelníků z Odboru pro dodržování kouzelnických zákonů. Kouzelníci z Ministerstva kouzel prý důsledně dohlédnou, aby nedošlo k porušení zákonů a mudlové nebyli pod vlivem jakékoliv magie. Ti samí úředníci však byli na místě i při minulých závodech a žádného kouzelníka nechytili a neobvinili.

Pokud byste měli chuť Ministerstvu kouzel s jejich nelehkou prací pomoct, máte možnost. Zimní SherpaCup se koná v sobotu 26. 1. 2019. Závod se zahajuje v 10.00 od dolní stanice lanovky na Sněžku.

Doufejme, že tentokrát se již podaří odhalit výtečníky, kteří tak nezodpovědně porušují zákon o utajování.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *