Zasloužené vítězství Nebelvíru

| Vydáno:
Mrzimor 10:200 Nebelvír

Mrzimor byl před posledním zápasem letošního Školního famfrpálového mistrovství ve zvláštní pozici. Všechna místa v tabulce mu byla otevřená. V případě prohry mohl skončit i na posledním místě. Pokud by zvítězil, měl šanci získat pohár, neboť by se bodově dotáhl na Havraspár a Zmijozel. Jeho skóre však bylo o třicet čtyři gólů horší než havraspárské, a dokonce o čtyřicet dva góly horší než zmijozelské, musel by tedy Nebelvír porazit velmi výrazně. Vzhledem k tomu, že v předchozích dvou utkáních neskóroval, nedalo se to předpokládat. Jeho soupeř věděl, že k tomu, aby postoupil z poslední na předposlední příčku právě před Mrzimor, potřebuje nutně zvítězit a neinkasovat přitom více gólů, než kolik vstřelí.

Začátek zápasu se často oproti ohlášenému času o minutu zdrží. Některé hráče zřejmě zaskočilo, že se tak tentokrát nestalo a začalo se přesně v plánovaných 9:30. Nebelvír zaplnil všechny pozice přibližně po půlminutě, Mrzimoru to trvalo celou minutu.

Protože se týmy v letošní sezóně dohodly nasazovat chytače až po třiceti minutách utkání, sledovali diváci nejprve snahu o střelbu gólů. Více se dařilo Nebelvíru. Jeho střelci kontrolovali camrál z 89 %, dostali se k šestnácti střelám. Pouze pět však bylo úspěšných (31 %). Beteramis jednou vystřelila mimo, jednou proti ní zasáhla brankářka a jednou vstřelila gól. Zbývajících čtyř dosáhla Melisa, šestkrát ji vychytala Alex. Ta byla úspěšná i proti jediné střele Malteena a jedné ze dvou střel Cally (druhá letěla mimo). Jak vidno, mrzimorská brankářka byla ve skvělé formě. Její kolegyně na střelci se snažily, prosazovaly se však obtížně. Přesto dosáhly alespoň dílčího úspěchu. Dostaly se ke dvěma střelám. Tu od Mischel v devatenácté minutě ještě Emma zneškodnila, Selina v minutě dvacáté sedmé však dosáhla jediného gólu Mrzimoru v sezóně.

Odrážečky byly vyrovnanější. Mrzimorské kontrolovaly potlouk z 46 %. Vévodila jim Eivli, která z devíti pokusů zasáhla sedmkrát soupeře, přičemž ve dvanácté minutě srazila Theresu. Katy se z šesti pokusů podařilo pět. Alisa jednou protihráče netrefila a jednou nedávala pozor, takže potlouk zasáhl ji. Na opačné straně dominovala Theresa. Všech jejích jedenáct odpalů bylo úspěšných. Srazila pět protihráčů, postupně Katy, Mischel, opět Katy, Niku a ve třicáté sedmé minutě Jenny, která mezitím nastoupila na chytače. Esmeraldě se z pěti pokusů podařily čtyři, Beteramis svými čtyřmi odpaly vždy zasáhla soupeře.

Jenny dvakrát letěla za zlatonkou a úspěšně se vyhnula překážkám. Jen chvíli před ní vždy absolvovala svůj pokus Esmeralda s podobným výsledkem. Ta však byla napotřetí úspěšná, takže Mark, který naskočil místo sražené Jenny, možnost letět za zlatonkou vůbec nedostal. Zápas trval třicet sedm minut, padesát pět sekund.

Kromě hry diváky bavil i popletený komentátor. Kdykoli Melisa vystřelila, zahlásil následně, že se zmocnila camrálu, ale přišla o něj v klubku hráčů. Podobně úspěšné odpaly Beteramis doprovázel slovy, že tato hráčka nedává pozor a potlouk ji trefil do pravé ruky. Že by odmítly jeho pozvání na rande?

Průběh skóre: 0:40 (25. minuta), 10:40 (27.), 10:50 (31.), 10:200 (38.).

Ohlasy kapitánů
Jenny Layla Gilesová: A je to tady! Konec sezóny a já myslím, že nemohla skončit lépe. Ptáte se, zda jsme vyhráli? Nevyhráli, ale co? Záleží vůbec na tom? Hráli jsme skvěle a vím, že jsme rozhodně nebyli snadnými soupeři, že Nebelvírští? – mrkne
Šoupli jsme jim ho tam –
vzpomene na Selinu a její gól –, odolali jsme potloukům od červených odrážeček, Alex opět zářila v bráně a moje odrážečky hru Nebelvíru pěkně komplikovaly.
Já děkuji všem svým hráčům, i těm, kteří vidět nebyli, ale na hře se i tak podíleli.
Děkuji také fanouškům za jejich podporu. Bez vás by to prostě nebylo ono!

Theresa Brendi: Sláva Godrikovi, neprohráli jsme! – začne se smát
Ne, vážně. Mám ze zápasu radost, protože tým fungoval, jak měl. Reagoval, jak měl, a všichni do toho dali všechno. Dneska hlavní dík patří střelcům, kteří se prali statečně jako lvi a posílali jeden jedovatý camrál za druhým. Emm měla dnes větší pohodu, přesto si na camrál sáhla. Odrážeči… měli jsme spoustu práce, ale dařila se, co víc si můžu přát? A samozřejmě Esme, která chytila, konečně, zlatou, takže super výsledek.
A v neposlední řadě tady patří dík i všem těm neviditelným tvářím, které během zápasu pomáhaly a fandily, protože by to jinak tak hezky nešlapalo.
Hezčí zakončení sezony jsme si přát nemohli a teď máme čas na to, abychom se do další zvedli ještě kousek víc a ukázali, že máme na víc.
Děkujeme Mrzimoru za hezký zápas, taky se rvali pořádně, zejména jejich brankářka byla takřka nepřekonatelná a samozřejmě holky odrážečky… já si to budu pamatovat! –
zazubí se – Nevzdali to a hráli hezky. Takže díky a teď hrr do další sezóny. – úsměv

Ohlasy vybraných účastníků
Alex Teerová: Na hřiště jsem dnes šla s úplně stejným pocitem jako ostatní zápasy. Hrajeme proti silným soupeřům, ale zase alespoň já osobně jsem udělala vše pro to, abych byla na zápase co nejlepší.
Náš tým byl podle mě úžasný. Camrálu jsme se dvakrát chopili, dokonce jsme jim tam šoupli i jeden gól! Oproti minulému zápasu jsem si zlepšila poměr chycených střel (11) ku vstřeleným gólům (5). Odrážečky statečně bily naše soupeře, Mark s Jenny se neohroženě vrhali za zlatou. Dva hráči se sice vůbec neukázali, i přesto jsme však vždy dokázali vyplnit mezeru tam, kde bylo potřeba.
A to, že jsme nevyhráli? A že jsme v tabulce poslední? To vůbec nevadí. Tento rok jsme ukázali, že jsme schopní poradit si s každou nastalou situací a že se nevzdáváme! Příští rok jistě přinese spoustu nových hráčů a po prázdninách vytrénované hráče nynější základní sestavy. A kdo ví – třeba opravdu nad hlavu poprvé zvedneme famfrpálový pohár.

Esmeralda Milagrosa: Na zápas jsem se těšila, ač jsem měla uspěchané ráno. Vesměs probíhala první půlhodinka v klidu, sem tam trefit potlouk a udržet se na koštěti. S radostí jsem sledovala, jak to jde našim střelcům a jak se nudí brankářka u obručí. S Therkou jsme si dávaly signály, koho potěšíme potloukem, a vyšlo to. Na chytači to pak byly nervy, jako vždy, ale shodou náhod se zadařilo u nás, akorát zrovna když byla Jenny nahrazena Markem, který bohužel úroveň na chytači ještě nemá, což si myslím, že zápas rozhodlo tak rychle.
Děkuji hlavně fanouškům Nebelvíru za krásné povzbudivé verše i za obyčejné radostné pokřiky. Ostatního si už nevšímám. –
úsměv a mrknutí –

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Mrzimor:
1. střelec: Mischel Binghum, Vivian Adamsová, Jenny Layla Gilesová
2. střelec: Selina Garcia
3. střelec: Nika Moons, Vivian Adamsová
brankář: Alex Teerová
1. odrážeč: Katy Ritch, Alisa de Monová
2. odrážeč: Eivli SSelene, Alisa de Monová
chytač: Jenny Layla Gilesová, Mark William Callaway

Nebelvír:
1. střelec: Beteramis Athenodoros, Malteen Shawwell
2. střelec: Calla Torová
3. střelec: Melisa Pestrá
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi, Stella Wiliems
2. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa

Konečná tabulka ŠFM Zima 2019:

Tým V P VG OG R ChZ
1. Zmijozel 2 1 34 11 23 2
2. Havraspár 2 1 27 12 15 2
3. Nebelvír 1 2 12 27 −15 1
4. Mrzimor 1 2 1 24 −23 1

V – výhry
P – prohry
VG – vstřelené góly
OG – obdržené góly
R – rozdíl vstřelených a obdržených gólů
ChZ – chycené zlatonky

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *