Léto se blíží, jak se připravuje…

| Vydáno:

Jak už z titulku vyznívá – léto se opravdu nekompromisně blíží. A jaký to má vliv na obyvatele hradu? Někteří se připravují tím, že se oblékají do letních věcí. V tomto článku jsem si posvítil na profesora George a jeho módu (mimo jiné).

Na teploměru rtuť stále stoupá a já vcházím do hostince U Tří košťat. Jen co projdu dveřmi a zaplatím poplatek, uvidím u stolu pro dva profesora George. Vezmu místo naproti němu, objednám si limonádu a rozhovor může začít.

1) Velmi mě zaujala Vaše vizáž (od vlasů až po oblečení, které máte na sobě). Volil jste tuto kombinaci sám, nebo Vám někdo pomáhal?
Vlastní vizáž volím dle nálady, situace, období či dle aktuálního počasí. Abych se přiznal, na svou vizáž nedám dopustit. Kombinace oblečení a účesu si tudíž vždy volím sám.

2) Z aktuálního výběru, který je u Madam Malkinové, to je docela těžké, nemyslíte? Co byste poradil těm, kteří si nestihli nakoupit jarní kolekci včas z aktuálního výběru (možno i kombinovat)?
Je sice pravda, že v krámku madam Malkinové jsou kousky oblečení již dávno okoukané a rozprodané, jsem si však jistý, že má tato dáma vše pod kontrolou, a tím pádem lze odvodit to, že se zřejmě dočkáme nějakého nového přísunu zboží.
Volba oblečení je u každého jiná, jelikož každý má jiný vkus. Možná bych však mohl podotknout, vzhledem k vysokým teplotám, že je zbytečné se vařit v dlouhých róbách, ba dokonce mikinách či bundách. Nyní vládne trend volného a vzdušného oblečení, aby lehounký větřík osvěžil každého obyvatele hradu.

3) Jak jste sám podotkl, venku nám vysvitlo slunko – konečně, po dlouhé době. Máte rád toto počasí? Nebo dáváte přednost jinému počasí, popř. jakému?
Po dlouhém období dešťů jsem sluníčko pochopitelně přivítal. Sám však nejsem obdivovatelem příliš vysokých teplot. Nejraději mám příjemný slabý větřík, sluníčko pod mrakem, avšak stále příjemná teplota kolem 18 – 23 stupňů Celsia.

4) Když řekne někdo léto, mně osobně se vybaví prázdniny. Co se vybaví Vám při tomto slově? A jak se těšíte na prázdniny?
Prázdnin se již nemohu dočkat. Krom zasloužené dovolené v Číně se mohu těšit také na mnoho rekvalifikačních pobytů v jiných zemích či v chráněných oblastech světa. Při slově léto se mi tedy vybaví prázdniny – odpočinek, lenošení a ponaučení.

5) Tak trochu jste načal mou další otázku – usměje se – Nejen mě, ale určitě i čtenáře by zajímalo, kde budete trávit letošní prázdniny? Vydáte se na dovolenou s Cestovní Agenturou PART (pokud přijede i letos)? Nebo se vydáte po stopách vlastních – po cestách již prošlých, nebo nepoznaných?
Tak pokud by zde byla možnost cestovat s Cestovní Agenturou PART, rozhodně bych se nebránil poskytnout pouhý galeon (doufám ve stejně levnou cenu) a odcestovat na tak zajímavá místa. V srpnu se však vydám na mnou řízenou dovolenou, a to do rodné vesničky Georgia – navštívit sestru a pomoci jí na pár dní s hospodařením v rodinném sídle zesnulých rodičů.

6) S přívalem léta nás však čeká ještě jeden příval. A to „nováčkovský“. Jak se těšíte na nováčky, kteří se k nám budou hlásit?
Nemohu říci, že bych byl nějak zvlášť nedočkavý. Spíše doufám, že nás čeká početná inteligentní generace.

Po konci rozhovoru si sbalím bonzbloček a pomalu odcházím na hrad. Jsem rád, že už to mám za sebou. Ne proto, že by to nebylo příjemné, ale proto, že horko je opravdu úděsné.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *