Léto, ach to léto

| Vydáno:

Pokračování (před)letních rozhovorů s módními ikonami. Dnes jsem si pro svůj rozhovor vybral mrzimorskou studentku – Alanise Olien Harlin. Co na sebe prozradila? To se dočtete uvnitř.

Vcházím do Prasinek a opět zamířím k hostinci U Tří košťat. Po zaplacení usedám na místo pro dva a čekám, až se Alanise dostaví. Nemusím čekat moc dlouho a za chvíli se tu objeví – zaujala mě svým vzhledem. Po seznámení a podání objednávek jsme mohli začít s rozhovorem.

1) Není to tak dávno, co jsem procházel časopis, který leží na Příčné ulici, a tam jsem se dočetl, že jsi nositelkou titulu – Módní šlechtic. Musím se přiznat, že i pro mě jsi jedna ze studentek, které mají šmrnc v oblékání. Kde bereš inspiraci a jak nejraději kombinuješ?
– začervená se – Děkuji! Inspiraci? Tak nějak sama od sebe. Většinou se nad tím po pravdě ani moc nezamýšlím. Držím se ale hlavně toho základního pravidla – pokud možno maximálně 3 barvy a dost. Snažím se mít v jedné barvě víc věcí – například nějaké doplňky, náušnice. Prostě aby se mi to samotné líbilo a nepůsobilo to přeplácaně. Nějak stylisticky to už neřeším. Kdybych měla víc peněz, dokázala bych si s tím pohrát mnohem víc. Jsem bohužel ale jen chudá studentka. – usměje se a pokrčí rameny –

2) Blíží se nám léto. Myslíš si, že se u Madam Malkinové, která sídlí na Příčné ulici, dočkáme nějaké nové kolekce? A jak se ti líbila kolekce poslední – jarní?
Já doufám, že snad ano. Chtělo by to nějaké veselé barvy, brýlečky,… – zasní se –

Jarní kolekci jsem tak nějak moc nestihla, protože jsem se právě vrátila z Mrazákolandu a na Příčné ulici toho moc nezbylo. Co jsem ale tak měla příležitost okukovat oblečení na ostatních studentech, byla moc pěkná! Taková veselá, lehká, prostě jarní. Chtěla bych ty květované punčocháče, nebo jak se to jmenuje. A oleandr do vlasů!

3) S létem se mi spojují dvě věci, resp. slova – prázdniny a konec školního roku. Jak se těšíš na prázdniny? A máš v plánu někam jet – pokud by přijela Cestovní Agentura PART, jako loňské prázdniny, vyletěla by sis na týden z bradavického hnízda na nějakou dovolenou?
Na velké prázdniny se těším moc, i když tento rok jsem se nějak moc nesnažila a odpočinula jsem si i v tom Mrazákolandu, jak jsem se už zmínila. S PARTem bych si ale na dovolenou vyletěla ráda, akorát ještě nevím kam. Budu to ale muset předem pořádně prozkoumat, aby mě tam něco nesnědlo.

4) A nyní k tomu dalšímu slovnímu spojení – konec školního roku. Jaké máš pocity z toho, že školní rok, který začal teprve nedávno (ach, ten čas letí), končí? Co ti školní rok přinesl nového? A jak sis ho užila? Když vynecháme pobyt v Mrazákolandu.
Co mi přinesl nového? Hlavně nové fajn lidi, co přišli jako nováčci a teď už jsou z nich čestní členové naší koleje. Užila jsem si ho jakžtakž, prostě jsem tento rok odpočívala, na všechno jsem se tak lehce vykašlala a bylo mi fajn.

5) Pro mě toto byl rok první. Pro tebe naopak rok třetí. Jak vidíš své postupy do dalšího ročníku? A které předměty jsi letos studovala?
Letos jsem navštěvovala (navštěvuju) pouze Bylinkářství, ale vidím to černě, nejspíš si zopakuju celý ročník, protože s třemi napsanými úkoly a (možná) esejí mě asi do dalšího ročníku pan profesor nepustí. Protože nemám žádný jiný předmět, tak asi nebudu opakovat jen Bylinkářství. Jsem ale ráda, že už můžu do toho soubojáku, takže mi to ani nevadí.

6) – usměje se – V závěrečné otázce bych chtěl nahlédnout na konec června, to totiž bude nábor nováčků. Jak se těšíš na nováčky? A obzvláště pak na ty mrzimorské?
No, hrozně moc. Ale zároveň se i tak trochu bojím, doufám, že se k nám dostanou hlavně ti rozumní a ti, co nebudou dělat moc binec a ostudu koleji. Doufám, že se jim u nás bude líbit, soutěží budou mít nejspíš dost.

S krásným pocitem, že se mi to povedlo, se rozloučím s Alanise a hostinec U Tří košťat opouštím.

Komentáře

  1. Ještě jeden úkol a esej – by přece stačil… to by se přece dalo do neděle stihnout, víš kolik toho mají psát jiní? proč opakovat…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *